Ηλεία

Κλειστά αρκετά σχολεία στην Ηλεία – Δείτε αναλυτικά

Ακούστε το άρθρο

Κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες  Φολόης, Λασιώνος και Λαμπείας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και τα σχολεία των δημοτικών ενοτήτων Ανδρίτσαινας και Αλιφείρας του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, ύστερα από συνεννόηση με τις δύο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τους δύο δήμους.

Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ ο κ.Γεωργιόπουλος, η απόφαση πάρθηκε για λόγους ασφάλειας και για να αποτραπεί το ενδεχόμενο πρόκληση ατυχήματος κατά τη μεταφορά μαθητών.

Στην απόφαση που εκδόθηκε χθες, επισημαίνεται επίσης ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά μαθητών που διαμένουν στις προαναφερθείσες Δημοτικές Ενότητες και φοιτούν σε σχολεία (ΕΠΑΛ, Ειδικά κλπ) που είναι σε άλλες δημοτικές ενότητες.

Κλειστό θα είναι επίσης και το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Γουμέρου.

Όσον αφορά τον δήμο Ζαχάρως, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γεωργιόπουλος, η εκεί δημοτική αρχή έλαβε απόφαση για ανοιχτά σχολεία στη ΔΕ  Φιγαλείας, αλλά δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών που μένουν στα γύρω ορεινά χωριά.

«Εφιστώ την προσοχή σε όλους τους συμπολίτες μας, αλλά κυρίωσς στους μεταφορείς μαθητών, διότι ακόμα και σε χωριά του Κάμπου ενδέχεται να είναι έντονη η ολισθηρότητα του οδικού δικτύου», δήλωσε ο κ. Γεωργιόπουλος προσθέτοντας ότι αν διαπιστωθεί πρόβλημα στον δρόμο, είναι προτιμότερο να μη γίνει η μεταφορά.

«Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα είναι αρκετά ελαστικές για την αυριανή (σ.σ. σημερινή) ημέρα» είπε ο αντιπερ/ρχης Ηλείας. Σε ό,τι αφορά τον Πύργο, με απόφαση Δημάρχου, τα σχολεία στη ΔΕ Ωλένης θα παραμείνουν κλειστά. Τα μαθήματα στα σχολεία των Δ.Ε Πύργου, Βώλακος και Ιάρδανου θα ξεκινήσουν στις 10π.μ.

Όλη η επικαιρότητα