Ηλεία

Ηλεία: Κλειστά λόγω κατάληψης ήταν χθες 30 Γυμνάσια και Λύκεια

Ακούστε το άρθρο

   Σε κατάληψη των σχολείων τους προχώρησαν χθες το πρωί μαθητές 30 περίπου Γυμνασίων και Λυκείων της Ηλείας, που συμμετείχαν στην Πανελλαδική Μαθητική Κινητοποίηση. Μια κινητοποίηση που έμεινε στα «κλειστά σχολεία» καθώς η προγραμματισμένη πορεία διαμαρτυρίας, δεν ξεκίνησε ποτέ, λόγω έλλειψης συμμετοχής.

Το κάλεσμα στην καθιερωμένη πια Πανελλήνια Ημέρα Κατάληψης (!) έγινε από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της Αθήνας και το μήνυμα των μαθητών στην κυβέρνηση, ενόψει της κατάθεσης του Νομοσχεδίου για το Λύκειο και τις Εξετάσεις, ήταν «Αγωνιζόμαστε για Σχολείο που θα Μορφώνει και δε θα Εξοντώνει».

Διεκδικήσεις – Απαιτήσεις

   Οι μαθητές, απαιτούν να μην κατατεθεί το Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης και διεκδικούν:

-Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους

-Υπουργείο και κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας. Διανομή όλων των σχολικών βιβλίων σε όλους τους μαθητές και όλα δωρεάν

-Η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να αποσυνδεθεί από το Λύκειο

-Δωρεάν ασφαλή μεταφορά όλες τις ώρες, ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές

-Δικαίωμα σε όλους τους μαθητές να διεκδικήσουν πρόσβαση σε όλες τις σχολές

-Όλες οι τάξεις και οι κατευθύνσεις στα σχολεία. Κανένας μαθητής να μην αναγκαστεί να αλλάξει σχολείο. Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς

-Πρόσθετη διδακτική στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία τώρα και για όλους τους μαθητές

-Καμία σκέψη για κατάργηση ή συγχώνευση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ

-Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστεί η ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

Κατάληψη και όχι πορεία

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι μαθητές 30 περίπου Γυμνασίων και Λυκείων της Ηλείας, οι οποίοι προχώρησαν σε κατάληψη των σχολείων τους, ενώ στις 10:30 επρόκειτο να συναντηθούν έξω από το 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Πύργου, για την προγραμματισμένη πορεία διαμαρτυρίας. Ωστόσο, λόγω της μικρής συμμετοχής, η πορεία ματαιώθηκε, με τους συγκεντρωμένους μαθητές να σημειώνουν πως θα επανέλθουν με νέες κινητοποιήσεις.

Όλη η επικαιρότητα