Εκπαίδευση

Κλειστά τα σχολεία έως τις 10 Μαΐου – Τι θα γίνει με τις πανελλαδικές

Ακούστε το άρθρο

Ως τις 10 Μαΐου παρατείνεται το κλείσιμο των σχολείων  και εκπαιδευτικών δομών της χώρας με Κοινή Υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται σήμερα.

Μετά τις διακοπές του Πάσχα θα αποφασιστεί εάν τελικά θα ανοίξουν ξανά φέτος τα σχολεία της χώρας ή όχι, όποτε θα πάμε κατευθείαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, με την ΚΥΑ «αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού COVID-19».

Τι θα γίνει με τις πανελλαδικές

Λίγο νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο MEGA είχε προαναγγείλει ότι η επιτροπή θα λάβει απόφαση για παράταση του «λουκέτου» στα σχολεία σημειώνοντας όμως ταυτόχρονα ότι «στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να ξεκινήσουν οι πανελλαδικές τον Ιούνιο» .

Αν ανοίξουν τα σχολεία από τον Μάιο, πρόσθεσε η υπουργός, θα υπάρξει παράταση του σχολικού έτους, ενδεχομένως και μία αλλαγή στη διάρκεια της σχολικής ώρας από 45 σε 35 λεπτά. «Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος» τόνισε χαρακτηριστικά.

IA

Όλη η επικαιρότητα