WEB tv Ηλεία

«Κλειστόν» λόγω… καταστροφής το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αμαλιάδας – Απίθανο να λειτουργήσει εντός του έτους

Ακούστε το άρθρο

«Θα ζητήσουμε ευθύνες για όλα αυτά, για την περιουσία των δημοτών…», δηλώνει ο Γ. Λυμπέρης

Κλειστό θα παραμείνει το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αμαλιάδας μέχρι να γίνουν οι σοβαρές γενικές επισκευές που απαιτούνται, ώστε να λειτουργήσει με τους ενδεδειγμένους όρους ασφαλείας για τους πολίτες και όπως αυτοί ορίζονται για μια σύγχρονη εγκατάσταση, η οποία  έχει καταστραφεί, με τον δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη να γνωστοποιεί ότι θα ζητηθούν ευθύνες για την εικόνα που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις στο μηχανοστάσιο, με το κόστος αποκατάστασης να είναι πλέον τεράστιο…

Χθες ο δήμαρχος Ήλιδας διενήργησε αυτοψία στους χώρους του κολυμβητηρίου και συγκεκριμένα στο μηχανοστάσιο, παρουσία του τεχνικού – μηχανολόγου κ. Κων/νου Καπετανάκη, του προέδρου του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» Ευγένιου Αστερή, του αντιπροέδρου Γιώργου Παρασκευόπουλου και της δημοτικής συμβούλου Γιάννας Σταυροπούλου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «χάλι» την όλη εικόνα, σε ένα καινούργιο κολυμβητήριο, που είναι πλέον άγνωστο το πότε θα επαναλειτουργήσει και απ’ ότι διαφαίνεται, αυτό θα είναι δύσκολο να συμβεί εντός του 2019.

Ζημιές… και πατέντες

«Δριμύ κατηγορώ» για την όλη κατάσταση εξαπέλυσε κατά τις δηλώσεις του ο κ. Λυμπέρης, λέγοντας ότι όλο αυτό που αντικρίζει κανείς κατεβαίνοντας στο μηχανοστάσιο αποτελεί αθλιότητα: «Το καλύτερο κολυμβητήριο της χώρας, το μοναδικό με ανανεώσιμες πηγές για θέρμανση της πισίνας βρίσκεται σε αυτό το χάλι.

Δεν θέλω να γυρίσω πίσω και να ασχοληθώ με το τι έλεγαν τα 5 χρόνια. Τα έκρινε ο κόσμος. Με αυτό που θέλω να ασχοληθώ με τον κόσμο της Αμαλιάδας και του νομού, που περιμένει να κάνει χρήση του κολυμβητηρίου.

Για να λειτουργήσει αυτό το κολυμβητήριο και να ξαναγίνει όπως το άφησα εγώ το 2014, καινούργιο με δοκιμαστική λειτουργία 6 μηνών, χρειάζονται γενικές επισκευές.

Οι ζημιές, που έχουν υπάρξει, οι καταστροφές που έχουν υπάρξει, όπως π.χ. η καταστροφή μιας αντλίας θερμότητας κόστους 75.000 ευρώ και όταν η άλλη αντλία επισκευάζεται από εξαρτήματα της κατεστραμμένης (!), φαντάζεστε ότι αμέσως – αμέσως για τις 600.000 ευρώ που δώσαμε για μηχανολογική γεωθερμία, τα 150.000 είναι στον «αέρα», χωρίς να βάλουμε  συλλέκτες ηλιακούς κ.λ.π. με τρύπιες σωληνώσεις και κατεστραμμένο δίκτυο, ζημιές 250.000 και πλέον…».

Τέλος στο «μπάτε σκύλοι αλέστε»…

Ο δήμαρχος Ήλιδας ξεκαθάρισε ότι στην παρούσα χρονική στιγμή δεν εξασφαλίζεται η λειτουργία του κολυμβητηρίου με την σωστή θερμοκρασία και αυτό θα αποδεικνύονταν έτσι κι αλλιώς το επόμενο διάστημα με τα πρώτα κρύα.

«Θα περιμένουμε να το δούμε, να ξεκινήσουμε άμεσα το «μπάλωμα» και την επισκευή και όταν θα διασφαλίζεται η λειτουργία του θα καλέσουμε τον κόσμο να μπει», ενώ διεμήνυσε προς τις ομάδες και προς όσους θα χρησιμοποιούν το χώρο, ότι θα τηρείται αυστηρά συγκεκριμένος κανονισμός: «Δεν θα είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε», όπως έκανε ότι ήθελε ο καθένας και πάρτε κλειδί προπονητές να κάνετε αλχημείες στο μηχανοστάσιο. Θα μπείτε στον κανονισμό.

Είστε χρήστες και έχετε υποχρεώσεις. Να πληρώνουν αυτά που πρέπει και να έχουν την ευθύνη. Ξεκινάμε λοιπόν την καταγραφή και με ορισμένους μηχανικούς».\

«Θα το καταστήσουμε πάλι στολίδι»…

Στην συνέχεια έκανε ευθεία «επίθεση» στην προηγούμενη δημοτική αρχή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουν μπερδέψει την αλήθεια με το ψέμα. Έχουμε κάνει το άσπρο – μαύρο. Σε λίγο θα με λένε Χριστοδουλόπουλο και θα μου λένε ότι δεν λέγεσαι Λυμπέρης. Λέγομαι Λυμπέρης και έχω κάνει και έχω παραδώσει αυτές τις δουλειές και περίμενα να βρω αυτές τις δουλειές σε λειτουργία…».

Κατηγόρησε την πρώην πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» από την παράταξη Χριστοδουλόπουλου Ρούλα Γκουβίτσα, ότι το 2014 προς 2015, με την ανάληψη των καθηκόντων της, έλεγε ότι το κολυμβητήριο δεν μπορεί να λειτουργήσει.

«Το ίδιο έλεγε και τώρα. Λένε ότι το πήραν χαλασμένο και το παραδίδουν καινούργιο. Πιστεύουμε στα έργα και για αυτό φροντίσαμε να γίνουν τεράστια έργα, επ’ ωφελεία του νομού.

Το κολυμβητήριο είναι ένα «στολίδι», ένα μοναδικό έργο για την Ελλάδα και την Ε.Ε. και τέτοιο θα το καταστήσουμε και πάλι, παρά το φθόνο, παρά το μίσος και τις φθορές που υπέστη…», τόνισε ο κ. Λυμπέρης.

Σε ερώτηση της εφ. «Πατρίς» εάν υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση που φτάνει το κόστος των εργασιών αποκατάστασης, ο δήμαρχος Ήλιδας απάντησε: «Πρόκειται για ζημιές με τριψήφιο νούμερο σε ευρώ, όμως ακριβώς θα ξέρουμε μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή.

Με αφορμή αυτό, θέλω  να πω ότι όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή ανέλαβε έδιωξαν τον ηλεκτρολόγο και τον μηχανικό με το αιτιολογικό ότι ήταν Λυμπερικοί οι άνθρωποι αυτοί.

Λέω λοιπόν, ότι έχουμε ευθύνη για το ποιοι θα τα λειτουργήσουν αυτά. Θα ζητήσουμε ευθύνες για όλα αυτά, για την περιουσία των δημοτών. Οι άνθρωποι που θα παραλαμβάνουν θα υπογράφουν για να έχουν και την ευθύνη…».

Δείτε επίσης:

Όλη η επικαιρότητα