Ηλεία

Κλειστός λόγω κατολισθήσεων ο δρόμος στο Φράγμα Αλφειού – Προβλήματα και στον παραποτάμιο δρόμο, στο ύψος της Τρυπητής

Κλειστός είναι στο ύψος του Φράγματος Αλφειού ο δρόμος που ενώνει τα Μακρίσια με την Αρχαία Ολυμπία και την Αλφειούσα, εξαιτίας κατολίσθησης που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης. Το έδαφος φαίνεται ότι συγκέντρωσε μεγάλο όγκο νερού και «μαλάκωσε», με συνέπεια να αποκολληθούν βράχοι και κατολισθήσουν στο οδόστρωμα.

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο σημείο για λόγους ασφαλείας και μέχρι να απομακρυνθούν τα βράχια, καθότι ελλοχεύει κίνδυνος για πεζούς και οδηγούς.

Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο δασάρχης Ολυμπίας, Βασίλης Γιακουμής, η κατολίσθηση πιθανότατα οφείλεται στις ισχυρές βροχοπτώσεις και στην κλίση του εδάφους.

«Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που έχουμε, έπεσαν στον δρόμο πέντε βράχοι μεγάλοι, από μισό έως έναν τόνο βάρος. Το σύρμα και τα κλαδοπλέγματα που έχουν βάλει, συγκράτησαν τα χώματα. Φαίνεται ότι η κλίση του εδάφους, καθότι είναι πλαγιά, συνετέλεσε στο να εκδηλωθεί αυτή η κατολίσθηση. Επειδή είναι πολύ πιθανό να έχουμε κι άλλα τέτοια φαινόμενα τις επόμενες ημέρες, ο κόσμος πρέπει να προσέχει πάρα πολύ στις καθημερινές του μετακινήσεις», είπε ο κ. Γιακουμής.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Γιάννης Δάγκαρης, τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ότι έχει ήδη ενημερώσει τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλο, για το πρόβλημα και επισήμανε πως η κυκλοφορία πρέπει να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν.

«Πρόκειται για μια σοβαρή κατολίσθηση και είναι λογικό και σώφρον να διακοπεί η κυκλοφορία. Όμως θα πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να απομακρυνθούν οι βράχοι από το σημείο και να επανέλθει η κυκλοφορία, καθώς πρόκειται για πολύ σημαντικό όδικο άξονα που τον χρησιμοποιούν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους δεκάδες εργαζόμενοι, παραγωγοί, απλοί πολίτες.

Ρυθμίσεις στον Παραποτάμιο

Με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία και στον παραποτάμιο δρόμο του Αλφειού, αφού χθες το πρωί κατέρρευσε μια αγροτική έκταση στο ύψος της Τρυπητής, λίγο πριν από τη γέφυρα Άσπρων Σπιτιών, και «έκοψε» προσωρινά τον δρόμο στα δύο.

Στο σημείο μετέβη άμεσα μηχάνημα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και κατάφερε να ανοίξει το μισό τμήμα του δρόμου. Όπως ανέφερε στην εφ. «Πατρίς» ο αντιδήμαρχος Γ.Δάγκαρης, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα και για αυτό απαιτείται αυξημένη προσοχή από τους διερχόμενους οδηγούς.

«Το έδαφος έχει μαλακώσει από τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση και για αυτό πρέπει όλοι μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας για να αποφύγουμε τυχόν κατολισθήσεις, ειδικά τις νυχτερινές ώρες που η ορατότητα είναι περιορισμένη. Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας είναι σε ετοιμότητα για να επέμβει όπου χρειαστεί», σημείωσε ο κ. Δάγκαρης, προσθέτοντας ότι προβλήματα διαπιστώθηκαν και στον δρόμο προς Φρίξα, τα οποία επιλύθηκαν.

Όλη η επικαιρότητα