Ηλεία

Κλειστός ο δρόμος προς Ανδρίτσαινα λόγω κατολίσθησης

Ακούστε το άρθρο

Κλειστός παραμένει προσωρινά ο επαρχιακός δρόμος Κρέστενα-Ανδρίτσαινα στο ύψος της Τρυπητής, λόγω κατολίσθησης λίγα μέτρα μακριά από το γεφύρι της Τσεμπερούλας. Από προχθές το πρωί το οδόστρωμα έχει γεμίσει πέτρες και λάσπες, κάτι που οδήγησε την Περιφέρεια να αποφασίσει τη διακοπή της κυκλοφορίας για προληπτικούς λόγους, έως ότου απομακρυνθούν οι πέτρες και ξεκινήσουν παρεμβάσεις για να αποτραπεί νέα κατολίσθηση.

Χθες έγινε αυτοψία από αρμόδιο κλιμάκιο της Περιφέρειας για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της παρέμβασης και να δοθεί ο δρόμος σε κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν.

Ο πρόεδρος ΔΚ Καλλιθέας, Δημήτρης Μπίθας, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι προσωρινά η κυκλοφορία εκτρέπεται προς τον παραποτάμιο και το μείζον ζήτημα είναι η μεταφορά μαθητών και η διέλευση λεωφορείου του ΚΤΕΛ.

«Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με το τμήμα αυτό. Δημιουργήθηκε ίσως από τις πολλές βροχές. Ήρθαν από την Περιφέρεια και μας διαβεβαίωσαν θα γίνει σύντομα παρέμβαση για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο δρόμο. Ο δρόμος είναι κλειστός από χθες (σ.σ. προχθές) και οι οδηγοί κινούνται από τον παραποτάμιο, από το Πλουτοχώρι. Το πρόβλημα είναι με τη μεταφορά των μαθητών. Μας είπαν από την Περιφέρεια πως σύντομα θα αποκατασταθεί. Είναι και ο καιρός δύσκολος, ας ελπίσουμε ότι θα γίνει σύντομα, αλλιώς θα πρέπει και το ΚΤΕΛ να πηγαίνει πλέον από τον παραποτάμιο», τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Μπίθας.
Σύμφωνα, πάντως, με χθεσινοβραδινή ενημέρωση από το ΚΤΕΛ Ηλείας, το δρομολόγιο προς Ανδρίτσαινας δεν θα εκτελεστεί σήμερα.

Δρομολογείται παρέμβαση

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ηλείας, αρχικά θα απομακρυνθούν οι μεγάλοι βράχοι από το πρανές του δρόμου και θα επανεξεταστεί η κατάσταση στο σημείο λόγω και τον λασπορροών. Ωστόσο, οι πρώτες εκτιμήσεις οδηγούν στην ανάγκη άμεσης τεχνικής παρέμβασης για να μην προκύψει εκ νέου κίνδυνος από άλλη κατολίσθηση.

«Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε το σημείο της κατολίσθησης. Όσο παραμένουν οι βράχοι εκεί, ο κίνδυνος είναι άμεσος και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύσουμε την ακεραιότητα των πολιτών. Αύριο (σ.σ. σήμερα) συνεργείο θα προσπαθήσει να απομακρύνει τους βράχους και να δοθεί ο δρόμος και πάλι στην κυκλοφορία. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο από αυτό που φαίνεται. Χρειάζεται υπομονή για δύο ημέρες από τους κατοίκους της περιοχής για την αποκατάσταση», ανέφερε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα