Κόσμος

Κόμπι Μπράιαντ: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από την συντριβή του ελικοπτέρου

Ακούστε το άρθρο

Νέες συγκλονιστικές εικόνες από τη συντριβή του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαιναν ο Κόμπι Μπράιαντ και η 13χρονη κόρη του, Τζιάνα, έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας στις Μεταφορές (NTSB).

Ο Αμερικανός θρύλος του μπάσκετ και η 13χρονη κόρη του σκοτώθηκαν στις 26 Ιανουαρίου 2020 και χθες, έγινε γνωστό πως στις 24 Φεβρουαρίου θα κηδευτούν στο Staples Center.

Ανάμεσα στις νέες φωτογραφίες ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι και μία από τα τελευταία λεπτά της πτήσης του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαιναν ο Κόμπι Μπράιαντ, η 13χρονη κόρη του Τζιάνα και άλλοι επτά άνθρωποι.

Στη φωτογραφία φαίνεται το ελικόπτερο να πετά μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες καθώς στην περιοχή υπήρχε πυκνή ομίχλη.

Σε μια άλλη φωτογραφία η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλεια Μεταφορών αποτυπώνει την ένταση της σύγκρουσης σε χάρτη στον οποίο καταγράφονται τα σημεία της συντριβής, αλλά και η διασπορά των διάφορων τμημάτων του ελικοπτέρου. “Ο κρατήρας που δημιουργήθηκε ήταν έκτασης 7,3Χ4,5 μέτρων και είχε βάθος 60 εκατοστά”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας στις Μεταφορές των ΗΠΑ (NTSB) από τις έρευνες που διεξήχθησαν στο σημείο της συντριβής του ελικοπτέρου δεν προκύπτει κάποιο μηχανικό πρόβλημα.
Οι ερευνητές εκτιμούν πως ο κινητήρας δούλευε και οι έλικες περιστρέφονταν τη στιγμή της πρόσκρουσης.

Η NTSB διενεργεί έρευνα για το κατά πόσο οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες έπαιξαν ρόλο στο τραγικό δυστύχημα, καθώς στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας, ο πίνακας οργάνων του ελικοπτέρου καταστράφηκε κατά τη συντριβή και οι περισσότερες συσκευές μετατοπίστηκαν. Το σύστημα ελέγχου ήταν σπασμένο και υπέστη ζημιά από τη φωτιά, οπότε είναι πολύ δύσκολο οι ερευνητές να βγάλουν ένα σαφές συμπέρασμα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ωστόσο, όπως λένε, ένα σπασμένο κλαδί δέντρου στο σημείο της συντριβής, τους κάνει να πιστεύουν πως οι μηχανές του ελικοπτέρου λειτουργούσαν και οι ρότορες στρέφονταν τη στιγμή της συντριβής.

via

Όλη η επικαιρότητα