Lifestyle

Κολοσσοί της μόδας απαγορεύουν πασαρέλα στα πολύ αδύνατα μοντέλα

Ακούστε το άρθρο

Καταστατικό χάρτη για την απαγόρευση της απασχόλησης υπερβολικά αδύνατων μοντέλων και ηλικίας μικρότερης των 16 ετών στον τομέα της μόδας υιοθέτησαν οι κολοσσοί ειδών πολυτελείας Kering και LVMH, που εκπροσωπούν μεγάλα ονόματα της μόδας όπως Gucci, Saint Laurent, Vuitton και Dior.

Ο «καταστατικός χάρτης για τις σχέσεις εργασίας και την ευρωστία των μοντέλων» που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, παραμονή της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης και της έναρξης των ντεφιλέ, καταργεί το μέγεθος 32 που χρησιμοποιείται από ορισμένους σχεδιαστές και προβλέπει ότι «κανένα μοντέλο ηλικίας μικρότερης των 16 ετών δεν θα προσλαμβάνεται για να μετάσχει σε επιδείξεις ή φωτογραφήσεις μόδας εκπροσωπώντας ενηλίκους».

Τα μέτρα αυτά ελήφθησαν έπειτα από τις αντιπαραθέσεις για τις συνθήκες εργασίας των μοντέλων που επισκίασαν την παρισινή Εβδομάδα Μόδας τον Φεβρουάριο.

«Θέλαμε να προχωρήσουμε γρήγορα και να καταφέρουμε καίριο πλήγμα, ώστε τα πράγματα όντως να κινηθούν και να προσπαθήσουμε να προτρέψουμε στον μέγιστο βαθμό τους άλλους παράγοντες του επαγγέλματος να μας ακολουθήσουν», δήλωσε στο AFP ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Kering Φρανσουά-Ανρί Πινό όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Αντουάν Αρνό, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του LVMH και γιος του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Μπερνάρ Αρνό χαιρέτισε τον κανονισμό αυτόν που «αλλάζει πράγματι τα δεδομένα».

Πηγή: newsbeast.gr 

Όλη η επικαιρότητα