Ηλεία

Κολυμβητήριο Πύργου: Έτοιμο για βουτιές έως το τέλος του χρόνου!

Ακούστε το άρθρο

Συνέντευξη τύπου του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, του αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών Ανδρέα Σκαρτσιάρη και του αναπλ. προϊσταμένου  του τμήματος Η/Μ και Εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος Γιώργου Ράλλη, σχετικά με το κολυμβητήριο Πύργου, πραγματοποιήθηκε χθες στο Λάτσειο.

Ο κ. Λιατσής τόνισε πως “Αρχές Νοεμβρίου του 2018 μαζί με τον κ. Σκαρτσιάρη και υπηρεσιακούς παράγοντες στο υπουργείο Αθλητισμού υπογράψαμε την προγραμματική σύμβαση που αφορούσε το δημοτικό κολυμβητήριο. Τον περασμένο Δεκέμβριο ψηφίσαμε τους όρους της διακήρυξης στο δημοτικό συμβούλιο. Σήμερα (σ.σ. χθες), υπογράψαμε την περίληψη της διακήρυξης του διαγωνισμού ο οποίος ξέρουμε, πλέον, ποτέ θα γίνει οπότε έχουμε μια σταθερή αφετηρία για το πότε θα τελειώσει. Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου 2019. Το έργο έχει προϋπολογισμό 257.000 ευρώ και έχει μεριμνήσει και ο κ. αντιδήμαρχος και η Τεχνική υπηρεσία να γίνει κι ένας συμπληρωματικός διαγωνισμός 150.000 ευρώ που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση αυτού του έργου. Είναι ένα έργο που εδώ και δέκα χρόνια βασανίζει την τοπική κοινωνία, στέλνει τα παιδιά εκτός Πύργου. Όταν ρώτησα την Τεχνική υπηρεσία πότε ακριβώς θα παραδοθεί για χρήση, μου απάντησαν τον Σεπτέμβριο του 2019. Είναι ένα έργο που θα δούμε τον Απρίλιο να ξεκινά και επειδή δεν είναι σχετικά δύσκολο από τεχνικής πλευράς, πιστεύω ότι θα το χαρεί η νεολαία της πόλης μας. Το εξυπηρέτησε σωστά ο κ. Σκαρτσιάρης, που ανέβηκε και κατέβηκε πολλές φορές στην Αθήνα, όπως και η Τεχνική υπηρεσία που ανέλαβε τις μελέτες”.

Ο δήμαρχος Πύργου συμπλήρωσε πως “Τον χώρο, δίπλα από το κολυμβητήριο που είχαμε αγοράσει για να φτιάξουμε ένα καινούργιο, ολυμπιακών προδιαγραφών, τον διαμορφώνουμε τώρα, με χρήματα που έχει εξασφαλίσει ο κ. αντιδήμαρχος, για να γίνει ο χώρος υποδοχής για τα αυτοκίνητα και τους αθλητές του υπάρχοντος κολυμβητηρίου. Χώρος που θα λειτουργεί ανεξάρτητα και έχουν προϋπολογιστεί γι` αυτό 150.000 ευρώ”.

Με τη σειρά του ο κ. Σκαρτσιάρης σχολίασε πως “Όπως ανέφερε ο κ. δήμαρχος  οι προσπάθειες μας για το κολυμβητήριο έχουν αρχίσει πριν 2-3 χρόνια. Είχε φτιάξει τη μελέτη ο κ. Ράλλης, και μετά από πολλές προσπάθειες, τελικά θα έχουμε κολυμβητήριο. Σε ένα μήνα περίπου θα έχουμε την διακήρυξη και τον ερχόμενο Απρίλιο μπορεί να υπάρχει και μειοδότης και, αν όλα πάνε καλά, να παραδοθεί έως το τέλος του έτους για χρήση”.

Από την πλευρά του ο κ. Ράλλης διευκρίνισε ότι “Το έργο αφορά κυρίως τη στεγανοποίηση των δυο πισινών καθώς και την επισκευή του μηχανολογικού εξοπλισμού του κολυμβητηρίου. Ταυτόχρονα έχουμε ξεκινήσει μελέτη ενεργειακή και κάποιες ακόμα βελτιώσεις στο κολυμβητήριο ώστε, με λίγα έξοδα, να μπορέσει να λειτουργήσει και να είναι προσβάσιμο. Πιστεύω πως αν όλα πάνε καλά να έχουμε άμεσα ανάδοχο και να το παραδώσει στον προβλεπόμενο χρόνο που είναι οι πέντε μήνες».

Όλη η επικαιρότητα