Categories: Ηλεία

«Κομφούζιο» στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου με «εκρήξεις» και… αποχωρήσεις!

Share

Ανέβηκαν για ακόμα μια φορά οι τόνοι στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου. Τα βέλη εξαπέλυσαν μεταξύ τους ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μπορούμε», Στάθη Καννή.

Ο λόγος ήταν φυσικά η αναμενόμενη κόντρα για τα έργα στον δήμο Πύργου, ωστόσο η ένταση ξεκίνησε πριν συζητηθεί το θέμα. Αρχικά, ο κ. Αντωνακόπουλος θέλησε να σχολιάσει κάποια σχόλια που είχαν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, στα οποία, όπως είπε ο ίδιος, υπήρχαν ευθείες απειλές προς τη δημοτική αρχή.

Ο κ. Καννής τότε πρότεινε στον δήμαρχο ότι αν έχει κάποιο πρόβλημα με την απειλή που του γίνεται μέσω του διαδικτύου, να απευθυνθεί στον Εισαγγελέα. Με αφορμή αυτό, ο ίδιος άφησε αιχμές για χειρισμό του δημάρχου σε δημοπράτηση έργου, γεγονός που προκάλεσε την «έκρηξη» του Τάκη Αντωνακόπουλου, που χρησιμοποίησε σκληρές λέξεις ως απάντηση, χαρακτηρίζοντας τον επικεφαλής της παράταξης «Μπορούμε» ως … «χυδαίο ανθρωπάκι!…»

Τον κατηγόρησε επίσης ότι παρακάμπτει και δεν αναγνωρίζει, αν και δικηγόρος, τις αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων, γεγονός που θα τον κάνει να ζητήσει την πειθαρχική του δίωξη από το δικηγορικό σύλλογο.

Επίκεντρο της έντασης υπήρξε το έργο για την αποκατάσταση βατότητας της συνδετήριας οδού μεταξύ της Ε.Ο. Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας με την Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας, για το οποίο ο κ. Καννής είχε κάνει προσφυγή διαφωνώντας με τον τρόπο της ανάθεσής του. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό ο κ. Αντωνακόπουλος του επίρριψε τις ευθύνες για την καθυστέρηση του έργου, επισημαίνοντας ότι τώρα θα ήταν προς χρήση των πολιτών, αν δεν έκανε τις προσφυγές ο κ. Καννής. Ακόμα, ο δήμαρχος Πύργου μίλησε για λανθασμένους χειρισμούς του κ. Καννή τα προηγούμενα χρόνια, όταν ήταν στη δημοτική εξουσία, για να ακολουθήσει νέο «κομφούζιο» προσωπικών έντονων αντιπαραθέσεων.

Οι … «κόκκινες γραμμές» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είχαν ήδη ξεπεραστεί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Νώντα Κυριαζή να κάνει απέλπιδες προσπάθειες για να επικρατήσει ηρεμία. «Δεν αντέχετε την αλήθεια … είστε λίγοι έως ελάχιστοι… πολιτικά…» αναφώνησε ο δήμαρχος απευθυνόμενος στον κ. Καννή.

«Κατόπιν του μονολόγου και του παραληρήματος του δημάρχου δεν έχει λόγο η παρουσία μας στη διαδικασία» απάντησε ο τελευταίος, αποχωρώντας μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, κ.κ. Θεοδώρου και Κωνσταντόπουλο από την αίθουσα.

Μετά την αποχώρηση της παράταξης του κ. Καννή, ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε ότι όλες οι αναθέσεις που έχουν γίνει με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης είναι απολύτως νόμιμες, καθώς ο Δήμος Πύργου βρίσκεται διαρκώς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι διαδικασίες πρέπει να είναι γρήγορες για να μην στερούνται οι πολίτες τα απαραίτητα έργα, ενώ ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των έργων από τον αναπληρωτή δήμαρχο και αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Αργυρόπουλο.

Να σημειωθεί ότι στην αρχή της συνεδρίασης ψηφίστηκε ομόφωνα να εκδοθεί ψήφισμα για την απώλεια του Θάνου Γιαννόπουλου, ο οποίος είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος από το 1982 έως το 1986, όπου και αποφασίστηκε να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του και να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία του.