Ελλάδα

Κομοτηνή: Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε βρέφος

Ακούστε το άρθρο

Με μηνιγγίτιδα διαγνώστηκε ένα αγοράκι μόλις εννέα μηνών στην Κομοτηνή, που νοσηλεύεται από την αρχή της εβδομάδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για το 11ο κρούσμα μηνιγγίτιδας που έχει καταγραφεί στην Κομοτηνή από την αρχή του έτους.

Όπως αναφέρει ο xronos.gr, που επικοινώνησε με τον διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, το βρέφος παρακολουθείται στενά από το πλήρως καταρτισμένο προσωπικό του Νοσοκομείου. Η κατάστασή του ήταν μέχρι χθες το απόγευμα ελεγχόμενη.

Από την αρχή της χρονιάς έχουν καταγραφεί κρούσματα σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ σε ένα περιστατικό ένα κοριτσάκι έχασε την ακοή του.

Η μηνιγγίτιδα Β έχει ραγδαία εξέλιξη, εντός 24 ωρών και εάν δεν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να προκαλέσει σωματικές και νοητικές αναπηρίες. Η εκδήλωσή της είναι «ύπουλη» καθώς εκδηλώνεται με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά μιας απλής ίωσης.

Ο μοναδικός τρόπος πρόληψης της Μηνιγγίτιδας Β, είναι ο εμβολιασμός. Το εμβόλιο ενάντια στη μηνιγγίτιδα Β προστατεύει όλες τις ηλικιακές ομάδες και δύναται να γίνει από την ηλικία των δύο μηνών, ενώ έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων για ομάδες υψηλού κινδύνου.

πηγή

Όλη η επικαιρότητα