Ηλεία

Κόνσολας από την Αρχαία Ολυμπία: Kοινή πρόταση με ΕΑΠ για εκπαιδευτική δομή

Μετά από πολλά χρόνια συνεχών  εξαγγελιών,  χωρίς όμως αντίκρισμα, η Αρχαία Ολυμπία από ότι φαίνεται βρίσκεται πλέον ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα, σε μία προσπάθεια ανάδειξης και εκμετάλλευσης των τεράστιων πολιτιστικών, αθλητικών και αξιακών   αποθεμάτων που διαθέτει.

Αυτό επισήμανε  κατά την χθεσινή επίσκεψη του και συμμετοχή   σε ευρεία σύσκεψη με φορείς  της περιοχής, ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ο οποίος βρέθηκε στην Ολυμπία αποδεχόμενος πρόσκληση του Δημάρχου Γιώργου Γεωργιόπουλου.

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου ως πολίτης της χώρας αλλά και ως κοσμοπολίτης σ’ αυτή την παγκόσμια κοιτίδα πολιτισμού και αξιών» τόνισε ο κ. Κόνσολας, προσθέτοντας: «Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου, ήρθα να ανταποδώσω την ευγνωμοσύνη μου σ’ αυτό τον τόπο. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η Αρχαία Ολυμπία έχει παρόν αλλά και μέλλον. Αυτή η παρακαταθήκη των αρχαίων προγόνων, μας δίνει ενέργεια για να προχωρήσουμε όλοι μπροστά»

Εκπαιδευτική δομή του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου

Η  χθεσινή επίσκεψη του Υφυπουργού συνοδεύτηκε με μία σημαντική ανακοίνωση για την Αρχαία Ολυμπία αλλά και για όλον τον νομό μας.

Ο Υφυπουργός ανακοίνωσε την κοινή πρόταση με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για την ίδρυση στην Ολυμπία εκπαιδευτικής δομής με γνωστικό  αντικείμενο τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό.

Ο Πρύτανης και Πρόεδρος  του ΕΑΠ κ Οδυσσέας Ζώρας, παρουσίασε τις προπαρασκευαστικές συζητήσεις και   διεργασίες που έχουν γίνει με το Υπουργείο, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα και με την συνδρομή του Δήμου, αυτή η πρόταση να υλοποιηθεί δίδοντας στην Ολυμπία την θέση που της αρμόζει και στον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας μας.

Η Ολυμπία στην θέση που της αξίζει 

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος κατά την ομιλία του, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα , επισήμανε με ικανοποίηση ότι η Κυβέρνηση έχει κατανοήσει τις προοπτικές που δημιουργούνται μέσα από την ανάδειξη της Αρχαίας Ολυμπίας, όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Παράλληλα ο κ  Γεωργιόπουλος  ζήτησε  από τον Υφυπουργό   μέτρα στήριξης της τοπικής τουριστικής οικονομίας αλλά και μακροπρόθεσμες λύσεις ανάπτυξης, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Τουρισμού.

Επίσης τόνισε ότι πρέπει να   εξεταστεί και  η πιθανότητα ίδρυσης από το Υπουργείο Τουρισμού στην Αρχαία Ολυμπία, Γραφείου Διασύνδεσης στο πλαίσιο της περιφερειακής του συγκρότησης, που προωθείται σε σχετικό νομοσχέδιο.

«Ξεκινάμε μία συνεχής συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού αλλά και το ΕΑΠ προκειμένου να υλοποιηθεί η πρόταση που κατατέθηκε και να αποκτήσει  επιτέλους η Ολυμπία τον ρόλο που της αξίζει.

Σαν Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή είμαστε σε επαφές με όλα τα Υπουργεία και όλους τους φορείς προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για να καταθέσουμε προτάσεις στα χρηματοδοτικά προγράμματα που ανοίγουν αλλά και να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατή πρόταση και ευκαιρία που θα δημιουργηθεί για την περιοχή.

Όλη η επικαιρότητα