Κόνσολας: «Η Αρχαία Ολυμπία αυτόνομος πόλος τουριστικής ανάπτυξης»

Share

Την αισιοδοξία του ότι η χώρα μας ανακάμπτει στον τουριστικό τομέα, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των ξένων τουριστών, εξέφρασε ο Υφυπουργός Τουρισμού  Μάνος Κόνσολας κατά την επίσκεψη του στην  Αρχαία Ολυμπία, όπου βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, προσκεκλημένος του Δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου.

Ο κ. Κόνσολας συνοδευόμενος από τον κ. Γεωργιόπουλο,  επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Ολυμπίας δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από την ομορφιά, τις αξίες που εκπέμπει  αλλά και τις προοπτικές που έχει η περιοχή.

«Η Αρχαία Ολυμπία πρέπει να αποτελέσει αυτόνομο πόλο τουριστικής ανάπτυξης μέσα από ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η Αρχαία Ολυμπία έχει παρόν αλλά και μέλλον.

Η ελάχιστη ανταπόδοση που μπορούμε να δώσουμε, είναι ότι η Ολυμπία έχει δικαίωμα στον τουριστικό ορίζοντα της χώρας, της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου. Στο Υπουργείο, άλλωστε, έχουμε συζητήσει αρκετά γι’ αυτή την επίσκεψη αλλά και για το σχέδιο μας σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή για την περεταίρω ανάδειξη και αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής».

Η κάθε Περιφέρεια να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της

«Θέλουμε να βάλουμε όλες τις Περιφέρειες της χώρας στον χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης. Θέλουμε να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιφέρειας, να αποκτήσει κάθε Περιφέρεια τη δική της αυτόνομη τουριστική ταυτότητα, το δικό της brand», τόνισε ο Υφυπουργός Τουρισμού.

«Ο μαζικός τουρισμός και η υπερσυγκέντρωση τουριστικών δραστηριοτήτων σε λίγες μόνο περιφέρειες αποτελούν αδυναμίες» επισήμανε ο Υφυπουργός αναφερόμενος σε   στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, πέντε μόνο περιφέρειες στη χώρα μας συγκεντρώνουν το 87% της κίνησης και της δραστηριότητας στον Τουρισμό.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικά η Αρχαία Ολυμπία θα πρέπει να πρωτοστατήσουν στην αλλαγή του μοντέλου αυτού».