Ελλάδα

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Ένταση στην Κακαβιά – Δεν αφήνουν Έλληνες να περάσουν

Ακούστε το άρθρο

Το 40ήμερο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα γίνεται σήμερα (08.12.2018) στους Βουλιαράτες αλλά οι αλβανικές αρχές δεν αφήσουν πολλούς Έλληνες να περάσουν τα σύνορα.

Σύμφωνα με το himara.gr, οι αλβανικές αρχές δεν επέτρεψαν σε Έλληνες που θέλησαν να φτάσουν στους Βουλιαράτες να περάσουν τα σύνορα από την Κακαβιά. Όπως υποστήριξαν οι αλβανικές αρχές, το “μπλόκο” έγινε εξαιτίας διαδήλωσης ακραίων Αλβανών στο Αργυρόκαστρο.

Νωρίτερα, είχε μεταδοθεί ότι 40 Έλληνες κρατήθηκαν στην Κακαβιά.

Το epirus-tv αναφέρει επίσης η αλβανική αστυνομία δεν επέτρεψε σε πολλούς Έλληνες που θέλησαν να δώσουν το παρών στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση στα σύνορα, καθώς οι ταξιδιώτες μπλόκαραν με τη σειρά τους την είσοδο στην Ελλάδα σε κάθε αλβανικό λεωφορείο και αυτοκίνητο με την αστυνομία να  προσπαθεί  να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους.

Στους Βουλιαράτες, πάντως, βρίσκονται εκατοντάδες άνθρωποι για το μνημόσυνο στη μνήμη του 35χρονου ομογενούς. Πολλοί κατήγγειλαν πως δυσκολεύτηκαν να περάσουν τα σύνορα. Με ελληνικές σημαίες στα χέρια, άφησαν λουλούδια στον τάφο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Για άλλη μια φορά, ράγισαν καρδιές από το μοιρολόι της μητέρας του.

Από χθες υπάρχουν καταγγελίες πως οι αλβανικές αρχές εμπόδισαν ακόμη και συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα που ήθελαν να παραστούν στο μνημόσυνο, να περάσουν τα σύνορα. Υπήρξαν δε και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ακόμη και δημοσιογράφοι χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι και δύο ώρες, ώστε να ελεγχθούν τα στοιχεία τους στα σύνορα. Ο ΑΝΤ1, μάλιστα, μετέδωσε πως χρειάστηκε και παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός ανήμερα της 18ης Οκτωβρίου από πυρά ανδρών των αλβανικών Ειδικών Δυνάμεων. Συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν στο χωριό του, τους Βουλιαράτες, για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Όλη η επικαιρότητα