Categories: Ελλάδα

Κωνσταντινούπολη: Αποζημίωση από το τουρκικό Δημόσιο θα ζητήσει η Ελληνίδα τουρίστρια

Share

Εξιτήριο πήρε σήμερα Δεύτερα, (21/11) από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης η 39χρονη, η οποία τραυματίστηκε στην φονική έκρηξη στη Κωνσταντινούπολη – Στρεφόμαστε κατά της Τουρκίας για αποζημίωση στην 39χρονη που τραυματίστηκε στην Κωνσταντινούπολη, λέει ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας – Τι λέει στο CNN Greece ο πατέρας της Φώτης Δεπώλας.

Εναντίον του τουρκικού κράτους για αποζημίωση θα στραφεί η 39χρονη Ελληνίδα τουρίστρια που έπεσε θύμα της πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης στην πλατεία Ταξίμ Ταξίμ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο CNN Greece, ο πατέρας της 39χρονης που, Φώτης Δεπώλας: «όταν έγινε γνωστό ότι η κόρη μας ήταν μια από τους τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης μίλησα με το προξενείο. Από εκεί μας ενημέρωσαν ότι έραψαν την πληγή αλλά έχει μείνει μέσα ένα θραύσμα. Ως εκ τούτου θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα ώστε το θραύσμα να αφαιρεθεί από τους Έλληνες γιατρούς. Αμέσως αντέδρασα και ρώτησα στο προξενείο γιατί δεν γίνεται εκεί η αφαίρεσή του προκειμένου να αποφευχθεί κάποια μόλυνση».

Και πρόσθεσε: «Στη συνέχεια από το προξενείο μου απάντησαν ότι θα πρέπει να πάει ειδικός αναισθησιολόγος για να κάνει στην κόρη μου επισκληρίδιο αλλά θα έπρεπε να επιβαρυνθούμε τα έξοδα όπως επίσης και τα έξοδα για τα νοσήλιά της. Αυτό μας είπαν από το προξενείο ότι είναι η πολιτική της χώρας κάτι το οποίο το βρήκα παράλογο. Ωστόσο ο λόγος που ο δικηγόρος της κόρης μου κ. Απόστολος Λύτρας θα καταθέσει μήνυση κατά του τουρκικού κράτους για αποζημίωση επειδή η Άννα έπεσε θύμα τρομοκρατικής ενέργειας σε τουρκικό έδαφος και όχι για τα νοσήλια που μας είπαν ότι θα της ζητηθούν».

Ο δικηγόρος της 39χρονης

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας, Απόστολο Λύτρα, στο ThessToday.gr, η 39χρονη θα διεκδικήσει αποζημίωση από την Τουρκία.

«Η περίθαλψή της έγινε στην Ελλάδα, που ουσιαστικά για μας αυτό ήταν το πρώτο ζητούμενο. Θα στραφούμε εναντίον του τουρκικού κράτους για αποζημίωση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας.

Χειρουργείο
Η 39χρονη Άννα Δεπώλα που βίωσε από κοντά τον εφιάλτη της έκρηξης, υποβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες σε χειρουργείο στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», προκειμένου να αφαιρεθεί το θραύσμα που καρφώθηκε στο πόδι της.

Ο ιατρικός έλεγχος επιβεβαίωσε την ύπαρξη διαμπερούς τραύματος κάτω άκρου κνήμης-περόνης με ενσφήνωση μεταλλικού θραύσματος στην περόνη, με την μητέρα της Άννας να αναφέρει πως «σώθηκε από θαύμα».