Categories: Ελλάδα

Κωνσταντινούπολη: Στο Παπαγεωργίου η 39χρονη Ελληνίδα – Συγκλονίζουν οι γονείς της

Share

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης θα νοσηλευτεί η 39χρονη Ελληνίδα που τραυματίστηκε στην τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Η γυναίκα έφτασε στη Θεσσαλονίκη οδικώς από την Κωνσταντινούπολη με ασθενοφόρο. Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, την υποδέχθηκαν οι γονείς της.

Σε δηλώσεις του ο πατέρας της 39χρονης, περιέγραψε τι έζησε η κόρη του. «Έβλεπε γύρω της νεκρούς και διαμελισμένους ανθρώπους» ανέφερε προσθέτοντας «Σώθηκε γιατί ήταν μπροστά της ήταν μια οικογένεια που διαμελίστηκε».

Η 39χρονη όσο βρισκόταν στο νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης αντιμετώπισε μέγαλο πρόβλημα στην επικοινωνία με το προσωπικό, καθώς οι αρμόδιοι δέχονταν να μιλήσουν μόνο στη γλώσσα τους, γι’ αυτό και ζήτησε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Παράλληλα οι Τούρκοι ζήτησαν χρηματικό αντίτιμο για την νοσηλεία της κοπέλας, ωστόσο οι γονείς της δήλωσαν πως θα έδιναν όσα χρήματα κι αν χρειάζονταν.

Ο πατέρας της κοπέλας, συγκλονίζει περιγράφοντας πώς έμαθε για τον τραυματισμό της κόρης του από την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. «Δέχθηκα πρωί-πρωί τηλεφώνημα από απόρρητο αριθμό που έλεγε ότι την έχουν στο νοσοκομείο. Η κόρη μου έκλαιγε».

Το ζευγάρι παράλληλα δεν έκρυψε πως ανησύχησε μήπως το όνομά της 39χρονης εμπλακεί με την τρομοκρατική ενέργεια και δεν την αφήσουν να φύγει από την Τουρκία. «Φοβήθηκα ότι θα μπλέξει. Στην Τουρκία μπορείς να μπλέξεις άνετα επειδή είσαι Έλληνας», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας της

Ο πατέρας της κοπέλας, ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος όπως αποκάλυψε «μίλησε τουλάχιστον τρεις φορές μαζί μου για να με καθησυχάσει ότι θα φέρουν το παιδί στην Ελλάδα».

Η μητέρα της 39χρονης μίλησε με τη σειρά της και εκείνη, συγκλονισμένη από αυτό που πέρασε η κόρη της αλλά και την δική της αγωνία.

«Ευχαριστώ την Παναγία και τον Χριστό. Μόνο αυτοί έσωσαν το παιδί μου, θα μπορούσε να ήταν νεκρό», είπε χαρακτηριστικά εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων.

Σε ερώτηση για την αντίδρασή της όταν δει την κόρη της, η κ Αγγελική Δεπώλα με μάτια βουρκωμένα δήλωσε ότι «θα της πω ότι τη λατρεύω».