Ηλεία

Κοπή πίτας εργαζομένων δήμων περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας: Σε κλίμα σύμπνοιας!

Ακούστε το άρθρο

«Να κρατήσουμε τις αρχές και τις αξίες που έχουμε σαν δημόσιοι λειτουργοί» ζήτησε από όλους τους εργαζόμενους ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων δήμων περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Οι εργαζόμενοι επέλεξαν την Τσικνοπέμπτη για την κοπή της πίτας και γιόρτασαν διπλά! Το ραντεβού είχε δοθεί χθες το μεσημέρι στην ‘Ονειροπαγίδα’ στην Αμαλιάδα και έδωσαν το παρών εργαζόμενοι από τους δήμους Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας- Κυλλήνης, καθώς και αιρετοί και από τους τρεις δήμους, δίνοντας και το μήνυμα της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ευχές

Την πίτα ευλόγησε ο π. Αλέξιος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος την έκοψε μαζί με τον Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο. Ο π. Αλέξιος κόβοντας την πίτα είπε χαρακτηριστικά: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του», καθώς όπως είπε κάθε χρόνο τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα, γι’ αυτό και επικαλέστηκε την βοήθεια του Θεού.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος από την πλευρά του εκτός από τις καθιερωμένες ευχές, επεσήμανε ότι οι αιρετοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα χωρίς τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους ευχαρίστησε για την συνεισφορά τους. Αναγνώρισε ότι εξασκούν την δουλειά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες και τους ευχαρίστησε για την βοήθειά τους και τους ζήτησε να μην δυσανασχετούν με τους πολίτες και να δείχνουν ανοχή στα ξεσπάσματά τους. Επίσης, αναφέρθηκε και στην καλή συνεργασία με τους άλλους δύο δήμους του κάμπου και όπως είπε τους συνδέουν πολλά, καθώς με ομόφωνη απόφαση δόθηκε η προσωρινή λύση στο θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και από κοινού προχώρησαν και το διυλιστήριο στο φράγμα του Πηνειού.

Ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχοι Λάμπη Δημόπουλο, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Δημάρχου Ναμπίλ- Ιωσήφ Μοράντ και εκτός από καλή χρονιά ευχήθηκε και καλή συνεργασία για το 2018.

Από τον δήμο Πηνειού παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δήμου, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Αλέξη Καστρινού και ζήτησε ότι οι δήμοι ενωμένοι, οι αιρετοί και οι εργαζόμενοι να αγωνιστούν για το καλύτερο.

Στήριξη

Ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, ευχήθηκε η κοπή της πίτας να σηματοδοτήσει μία νέα εκκίνηση για τη νέα χρονιά. Δεν παρέλειψε ωστόσο να αφήσει και τις αιχμές του, καθώς είπε ότι οι εργαζόμενοι απαξιώνονται από το κράτος και δέχονται πολύπλευρη και άνιση επίθεση. Ζήτησε από όλους τους εργαζόμενους να κρατήσουν τις αξίες και τις αρχές τους και ζήτησε και την στήριξη και συνεργασία των δημοτικών αρχών.

Για το καλό της νέας χρονιάς ο κ. Χριστοδουλόπουλος χορήγησε από πέντε ημέρες άδεια σε δύο τυχερούς υπαλλήλους του δήμου, ενώ τόσο ο κ. Δημόπουλος όσο και ο κ. Δήμου, ανακοίνωσαν την χορήγηση από δύο ημέρες άδεια σε όλους τους υπαλλήλους!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Ανδρέας Νικολακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Νώντας Παναγιωτόπουλος, Κώστας Τσεριώνης και Παναγιώτης Μαυρίκος και ο συντονιστής του δημοτικού έργου Σπύρος Τζουλέκης.

Όλη η επικαιρότητα