Παραπολιτικά

Κοπή πίτας ΝΔ: Η ατάκα για τις εκλογές, οι selfies & η έκπληξη με το φλουρί

Ακούστε το άρθρο

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας της ΝΔ, ενώ ανέφερε ότι το 2020 το κόμμα του «θα συνεχίσει να βάζει τον πήχυ των προσδοκιών ακόμη πιο ψηλά».

«Υλοποιούμε με υπερηφάνεια το πρόγραμμά μας», δήλωσε ο Κυριακος Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη ΝΔ είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τις εκλογές. «Εκλογές στο τέλος της τετραετίας, αφού υλοποιήσουμε το έργο μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός και αναφορικά με τους στόχους για το 2020 σημείωσε: «Μειώσεις φόρων, επενδύσεις, ασφάλεια».

“Η δουλειά μας είναι να τιμούμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων και να εξαντλήσουμε την τετραετία ώστε το 2023 να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε στον Ελληνικό λαό, στους Έλληνες πολίτες, τον απολογισμό του έργου μας και τι θέλουμε να κάνουμε για την επόμενη τετραετία” ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης έκοψε μάλιστα τα πρώτα τέσσερα κομμάτια της πίτας, ενώ το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

Από τη εκδήλωση βεβαίως δεν έλειψαν και οι σχετικές selfies όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες.

Οι ομιλίες

O κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε θερμά τους εργαζόμενους για τις καλές υπηρεσίες που προσφέρουν, ενώ ταυτόχρονα εξήρε τον σημαντικό ρόλο των εθελοντών που συνδράμουν και εκείνοι με όλες τους τις δυνάμεις: «Το χειροκρότημα το αξίζετε εσείς, οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές μας, όσοι δώσατε μαζί μας τις μεγάλες νικηφόρες μάχες του 2019», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως το πρώτο εξάμηνο που η ΝΔ βρίσκεται στη διακυβέρνηση της χώρας, απολαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, σε σχέση με την 7η Ιουλίου, όταν οι Έλληνες πολίτες εξέλεξαν και εμπιστεύτηκαν τη ΝΔ και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. «Μια κυβέρνηση δοκιμάζεται τελικά όχι στα όμορφα λόγια αλλά στην πράξη. Αποδειχθήκαμε -όχι απλά συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις- αποδειχθήκαμε ότι βάζουμε τον πήχη ψηλά και συχνά μπορούμε και να τον ξεπερνάμε αυτόν τον πήχη. Και νομίζω ότι αυτή ακριβώς η ευχάριστη έκπληξη μιας κυβέρνησης η οποία αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών και εργάζεται πολύ σκληρά για να κάνει τις ζωές των Ελλήνων καλύτερες, είναι αυτό το οποίο μας θέτει σήμερα σε θέση πολιτικού πλεονεκτήματος. Αυξάνει όμως και τον πήχη των προσδοκιών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τον κύκλο του έργου της και θα κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Τότε, όπως είπε, θα είναι έτοιμη να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της επόμενης τετραετίας. «Η δουλειά μας είναι να τιμούμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων και να εξαντλήσουμε την τετραετία, ώστε το 2023 να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό, στους Έλληνες πολίτες, τον απολογισμό του έργου μας και τι θέλουμε να κάνουμε για την επόμενη τετραετία. Σε αυτό το διάστημα λοιπόν ο ρόλος σας είναι εξαιρετικά κρίσιμος, το κόμμα είναι ζωντανός οργανισμός, η παρουσία σας στη διαμόρφωση του πολιτικού λόγου, αλλά κυρίως στη μεταφορά του μηνύματος των κυβερνητικών πρωτοβουλιών από το κέντρο μέχρι το τελευταίο σπίτι, μέχρι τον τελευταίο χώρο δουλειάς έχει τεράστια σημασία. Σας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα στέκεστε κοντά μας, “αμορτισέρ” για τις δύσκολες στιγμές -γιατί θα υπάρχουν και δύσκολες στιγμές, μην έχετε καμία αμφιβολία γι’ αυτό- αλλά, κυρίως, το χαμόγελό σας, το χειροκρότημά σας πηγή έμπνευσης για εμένα προσωπικά για να συνεχίζουμε ακόμα πιο εντατικά τη δουλειά την οποία κάνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου, υπογράμμισε ότι «σε μόλις 180 μέρες διακυβέρνησης της χώρας υλοποιήσαμε περισσότερες από 60 προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Και αυτό ξέρετε είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μέσα από τη συνέπεια την οποία επιδεικνύουμε, κτίζουμε κάθε μέρα που περνάει μια νέα σχέση μεταξύ πολιτικής και πολιτών. Μια σχέση εμπιστοσύνης. Εμπιστοσύνη που χάθηκε τα χρόνια της κρίσης, αλλά είναι απαραίτητο συστατικό στοιχείο για την πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας».

«Τα στελέχη και τα μέλη των οργανώσεων μας είναι πάντα πρωταγωνιστές σε όλους τους αγώνες της παράταξης. Και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του, στην προσπάθεια να αποκτήσει η πατρίδα μας ένα φωτεινότερο μέλλον» πρόσθεσε.

Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Μπρατάκος, τόνισε: «Οι υπάλληλοι της Νέας Δημοκρατίας έβαλαν πλάτη στα δύσκολα χρόνια ανασύστασης και αναδιοργάνωσης του κόμματος και τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Το κόμμα μας σήμερα ψηφιοποιείται με εφαρμογές εξωστρέφειας και επικοινωνίας με τα μέλη μας, πιστοποιείται κατά το πρότυπο ISO για διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες και είναι ανοικτό στην κοινωνία. Το 2020 θα είναι μια εξίσου δύσκολη χρονιά με εσωκομματικές εκλογές, συνέδριο με εκλογή πολιτικής επιτροπής και είμαι βέβαιος ότι οι υπάλληλοι θα βάλουν και πάλι πλάτη με στόχο να συμβάλουμε σημαντικά στην επανεκλογή του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές όποτε αυτές έρθουν».

Τέλος, ο διευθυντής του Γραφείου του προέδρου της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης, στο σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός σε κάθε ευκαιρία που του δίδεται βρίσκεται κοντά στους εργαζομένους του κόμματος» και πρόσθεσε: «Με την ευκαιρία της κοπής της πίτας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζομένους και τους εθελοντές για την πολύτιμη προσφορά τους και βοήθεια, καθώς και την καθοριστική συμβολή τους στη μεγάλη νίκη της 7ης Ιουλίου. Δε χαλαρώνουμε, εντείνουμε τις προσπάθειες μας για ακόμη μεγαλύτερες νίκες της ΝΔ».

via

Όλη η επικαιρότητα