Ηλεία

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Π.Ε. Ηλείας

Με ευχές για υγεία, προκοπή και υψηλούς στόχους για την ανάπτυξη της Ηλείας
Ακούστε το άρθρο

  Τις ευχές του προς τα στελέχη και τους υπαλλήλους της Π.Ε. Ηλείας για μια χρονιά με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Π.Ε. Ηλείας, θέτοντας ως κοινό στόχο την «υπέρβαση» από όλους, ώστε να υλοποιηθούν όσα το προηγούμενο διάστημα, με κοινή προσπάθεια, δρομολογήθηκαν, για το καλό των πολιτών της Ηλείας και συνολικά της Δυτικής Ελλάδας. 

   Η λιτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Ηλείας, και την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ Αθανάσιος, ευχόμενος καλή χρονιά και ευλογημένη, με υγεία και δύναμη σε όλους, ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών της Ηλείας. 

   «Πέρα από τις εγκάρδιες ευχές μου για υγεία στα σπίτια όλων μας – γιατί αν έχουμε υγεία μπορούμε να συνεχίζουμε με ακόμα περισσότερη δύναμη – θέλω να σας εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά, το αίσθημα ευθύνης και τη δουλειά καθεμία και καθενός από εσάς»,  ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης στον σύντομο χαιρετισμό του, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στο σύνολο του προσωπικού της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. «…Επειδή στην αρχή της χρονιάς θέτουμε στόχους, θέλω να θέσω έναν στόχο για όλους μας. Να κάνουμε την υπέρβαση, να ξεπεράσουμε όσα μας κρατούν πίσω, να δούμε τη “μεγάλη εικόνα” για το πώς θα είμαστε χρήσιμοι στον πολίτη. Επειδή ξέρω πόσο ικανοί είστε και τι μπορείτε να κάνετε όλοι σας, και είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει κανένας που δεν θέλει το καλό, σας λέω ότι αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία να υλοποιήσουμε όσα έχουν πάρει το δρόμο τους, όσα μαζί έχουμε καταφέρει να κάνουμε και να προετοιμάσουμε μέχρι σήμερα. Να βοηθήσουμε την Ηλεία να ανέβει σκαλοπάτι, γιατί έχει μπροστά της μια ευκαιρία να υλοποιήσει έργα και δράσεις σε όλα τα επίπεδα», κατέληξε ο Περιφερειάρχης

   Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων «Αν και χαίρομαι ιδιαίτερα που αριθμητικά, σήμερα, είμαστε περισσότεροι από την εκδήλωση κοπής της πίτας το 2020, προ της πανδημίας, σε επίπεδο υπηρεσιακό στην Π.Ε Ηλείας είμαστε λιγότεροι, καθώς λόγω των συνταξιοδοτήσεων οι Υπηρεσίες αποδυναμώθηκαν. Αυτό το βιώνετε όλοι, καθώς η έλλειψη προσωπικού δυσχεραίνει το έργο σας και συνακόλουθα το δικό μας. Όμως, παρά τις πρόσθετες δυσκολίες και δυσλειτουργίες που προκάλεσε η πανδημία θεωρώ ότι σταθήκατε στο ύψος σας, “βάλατε πλάτη” όλο το προηγούμενο διάστημα, και μπορούμε σήμερα να λέμε από εδώ, ότι υλοποιούμε πολύ σημαντικά πράγματα για τον τόπο μας. Σας ευχαριστώ για ό,τι έχετε κάνει όλο αυτό τον καιρό και για την άριστη συνεργασία μας. Εύχομαι υγεία και κάθε καλό σ’ εσάς και στις οικογένειές σας για τη νέα χρονιά».

   Ευχές εξέφρασαν επίσης η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μαρία Μπίλια και οι Αντιπεριφερειάρχες Αθλητισμού, Εθελοντισμού & Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος και Πολιτισμού & Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, ευχαριστώντας όλους τους εργαζόμενους για την εργατικότητα τους, τη διάθεση προσφοράς και συνολικά για τη μέχρι σήμερα συνεργασία, ευχόμενοι να συνεχιστεί στο ίδιο επίπεδο, προς όφελος των πολιτών και της Ηλείας.

  Τυχεροί των φλουριών για τις τρεις Βασιλόπιτες που κόπηκαν, ήταν οι Μαρία Μποτσέτου από την Δ.Α.Ο.Κ και οι Έλενα Αντωνοπούλου και Βασίλης Παπαγεωργίου από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Π.Ε. Ηλείας. 

Όλη η επικαιρότητα