Ηλεία

«Κόπηκε» στα δυο η Καυκωνία – Να ξεκινήσουν οι εργασίες υποστήριξης

Ακούστε το άρθρο

Στα δυο…κόπηκε οριστικά από χθες η Τ.Κ Καυκωνίας, αφού οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων «ξύπνησαν» ξανά τον εφιάλτη του σοβαρού κατολισθητικού φαινομένου στο κέντρο του χωριού.

Το υπόγειο κατολισθητικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Φεβρουάριου του 2013. Ένα χρόνο μετά ο χειμώνας ολοκλήρωσε το καταστροφικό του έργο, με την κατολίσθηση να «παίρνει» μαζί της, δυο σπίτια και ένα καφενείο, και να «απειλεί» ένα ακόμα σπίτι πολυμελούς οικογένεια στο κέντρο του χωριού. Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε νέα μεγάλη καθίζηση στο σημείο, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανήσυχοι, αφού όσο βρέχει οι κάτοικοι ακούν έντονους θορύβους από τη μετακίνηση του εδάφους.

Τέλος οι προσωρινές λύσεις

Από τότε, μέχρι και σήμερα έγιναν τεράστιες προσπάθειες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται για την υλοποίηση ενός έργο υποστήριξης, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο. Κάθε φορά, σε κάθε νέα κατολίσθηση, η κυκλοφορία των οχημάτων διακοπτόταν. Η Τ.Κ και ο Δήμος, με «μπαζώματα» έδιναν προσωρινές λύσεις, προκειμένου να πραγματοποιείται – τουλάχιστον – το δρομολόγιο του λεωφορείου για τη μεταφορά των μαθητών της Καυκωνίας (διερχόμενο από το Χελιδόνι με τους εκεί μαθητές), στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Πελοπίου.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ Γιώργος Ρηγόπουλος, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» μετέφερε στην ανησυχία των κατοίκων και τόνισε την ανάγκη, ο ανάδοχος να ξεκινήσει τις εργασίες, προκειμένου να σταματήσει η εξέλιξη του φαινομένου προκειμένου να σταματήσει να «παίρνει» μαζί του τις περιουσίες των κατοίκων του χωριού.

Όλη η επικαιρότητα