Categories: Γυναίκα

Korean skincare: 8 βήματα της ιδανικής ρουτίνας για τέλειο δέρμα

Share

Οι Κορεάτισσες γνωρίζουν τη σημασία του να αντιμετωπίζουν τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους σαν ένα αδιαπραγμάτευτο μέρος της ημέρας τους.

Οι πολυτελείς ρουτίνες τους μπορεί να φαίνονται σε κάποιους υπερβολικές, αλλά με αφοσίωση μπορούν να αποκαλύψουν υπέροχο, λαμπερό δέρμα σε λίγες μόνο μέρες. Αν λοιπόν θέλετε να μάθετε πώς να ξυπνάτε με τέλειο δέρμα, δοκιμάστε αυτό το κορεάτικο «καθεστώς» ομορφιάς οκτώ βημάτων.

Πρώτο βήμα: Έλαιο

Ξεκινήστε με ένα καθαριστικό με βάση το λάδι. Δεν είναι τόσο σκληρό και απογυμνωτικό όσο άλλα καθαριστικά και αφαιρεί εύκολα το μακιγιάζ με βάση το λάδι. Βρείτε κάποιο που να αφαιρεί ενώ παράλληλα είναι απαλό. Συστατικά όπως η γλυκόριζα, το πράσινο τσάι, το δεντρολίβανο και το χαμομήλι είναι βασικά για τους korean gurus.

Δεύτερο βήμα: Διπλός καθαρισμός

Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό με βάση το νερό στη συνέχεια για να αφαιρέσετε το λάδι από το δέρμα σας και να απαλλαγείτε από τυχόν άλλες ακαθαρσίες που άφησε το λάδι καθαρισμού σας. Επιλέξτε κάποιο με φυσικά συστατικά καθώς θα αφήσει το ευαίσθητο δέρμα πιο μεταξένιο από ποτέ.

Τρίτο βήμα: Απολέπιση

Είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε ένα σκληρό ή τραχύ απολεπιστικό. Θα συνιστούσαμε να το κάνετε μία ή δύο φορές την εβδομάδα και να χρησιμοποιείτε ένα απαλό απολεπιστικό για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να αποκαλύψετε αυτό το λαμπερό, νεανικό δέρμα! Η μάσκα μαύρης ζάχαρης που μπορείτε να κάνετε και στο σπίτι είναι ένα απαλό και μαλακτικό προϊόν αφού η καστανή ζάχαρη αφήνει το δέρμα σας λείο, απαλό και άψογο.

Τέταρτο βήμα: Toner

Τα Essences αποτελούν σημαντικό μέρος της κορεατικής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας γιατί ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Μπορούν να χαρακτηριστούν ως toners και πιο συχνά στην κορέα έχω ως βάση το νερό λεβάντας, το ροδόνερο και το εκχύλισμα φρούτων πορτοκαλιού που ενυδατώνουν το δέρμα. Από την άλλη ο φλοιός ιτιάς και το εκχύλισμα παπάγιας απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος για πιο φωτεινό τόνο και πιο λεία υφή.

Πέμπτο βήμα: Αμπούλα

Οι αμπούλες είναι σαν υπερενισχυμένα έλαια και λειτουργούν ως βασικό στοιχείο της κορεατικής περιποίησης δέρματος. Πιθανότατα έχετε ακούσει για αμπούλες σαλιγκαριού, οι οποίες είναι ιδανικές για υπερβολικά στρεσαρισμένες επιδερμίδες και είναι ακόμα ένα βήμα σε αυτήν την άψογη ρουτίνα. Αυτή η αμπούλα θα σας δώσει δροσερό, ελαστικό και καθαρό δέρμα. Θα μειώσει τη γήρανση και θα βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος.

Έκτο βήμα: Ορός

Μπορεί να φαίνεται σαν να χρησιμοποιείτε τόσο ορό όσο και αμπούλα, αλλά το κορεατικό καθεστώς περιποίησης της επιδερμίδας έχει να κάνει με το να φροντίζετε πραγματικά το δέρμα σας και να το φροντίζετε, πράγμα που σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε πολλά εξαιρετικά πλούσια προϊόντα για να δώσετε στο δέρμα σας ενυδάτωση και λάμψη . Βρείτε το κατάλληλο serum για εσάς αλλά φροντίστε να είναι απαλό αλλά ισχυρό, ενώ παράλληλα περιέχρι στοιχεία για αντιγήρανση.

Έβδομο βήμα: Κρέμα ματιών

Καθώς η κορεατική περιποίηση της επιδερμίδας έχει να κάνει με τη στόχευση περιοχών και την εμβάθυνση στα οφέλη, μια απλή ενυδατική κρέμα δεν θα την καλύψει. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν δροσιστικό ορό που στοχεύει τα μάτια σας καθώς και μια ενυδατική κρέμα προσώπου για όλο το πρόσωπο. Το τζελ ματιών θα πρέπει να είναι πλούσιο σε υγρασία και να περιέχει συστατικά που ενυδατώνουν εντατικά το ευαίσθητο δέρμα κάτω από τα μάτια και απαλύνει τους μαύρους κύκλους.

Όγδοο βήμα: Κρέμα νύχτας

Η ενυδατική κρέμα είναι το τελευταίο βήμα της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας. Χρειάζεστε μια ισχυρή κρέμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλη τη νύχτα. Μια μάσκα ύπνου που έχει την υφή κρέμας είναι ιδανική και αλλάζει την περιποίησης της επιδερμίδας, επαναφορτίζοντας την και δίνοντας της ένα προστατευτικό στρώμα για να αποκαταστήσει το κουρασμένο δέρμα. Έτσι μπορείτε να ξυπνάτε με απαλό, λαμπερό δέρμα κάθε μέρα.