Κορινθία

Κορινθία: Μαχητικά αεροσκάφη διασταυρώθηκαν με ανεμοπτεριστές στον Φενεό

Οι ανεμοπτεριστές δεν τήρησαν κανένα μέτρο ασφαλείας στην Κορινθία και παραλίγο να το πληρώσουν με την ίδια τους, τη ζωή.
Ακούστε το άρθρο

Τα μαχητικά αεροσκάφη πέρασαν ξυστά από τους ανεμοπτεριστές που σώθηκαν στην Κορινθία από καθαρή τύχη. Η διερεύνηση έδειξε τα εγκληματικά λάθη που είχαν γίνει και παραλίγο να κοστίσουν πολύ ακριβά στον Φενεό…

Οι ανεμοπτεριστές δεν τήρησαν κανένα μέτρο ασφαλείας στην Κορινθία και παραλίγο να το πληρώσουν με την ίδια τους, τη ζωή. Δεν ενημέρωσαν κανέναν για την πτήση και ανέβηκαν σε απαγορευμένο ύψος, στην πεδιάδια του Φενεού. Τα μαχητικά αεροσκάφη, δεν είχαν περιθώρια αντίδρασης. Οι πιλότοι βρέθηκαν προ εκπλήξεων και το γεγονός πως οι δύο ανεμοπτεριστές σώθηκαν, οφείλεται σε καθαρή τύχη. Τα αεροσκάφη πέρασαν ξυστά κοντά τους.

Τέλος καλό όλα καλά πάντως στον Φενεό, όπου αποφεύχθηκε μια τραγωδία στον αέρα, όταν μαχητικά αεροσκάφη «συναντήθηκαν» με αεροπτεριστές και παραλίγο να γίνει δυστύχημα. Τα μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από την πεδιάδα του Φενεού στην Κορινθία είδαν ξαφνικά μπροστά τους δύο ανεμοπτεριστές.

Υπήρχε ένας σχηματισμός μαχητικών αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας που διασταυρώθηκε ξαφνικά, στις 12:57 της 22ας Ιουνίου, με δύο ανεμοπτεριστές, καθώς δεν γνώριζαν ότι υπήρχε τέτοια δραστηριότητα στην περιοχή.

Είναι χαρακτηριστικό πως το ένα αεροσκάφος πέρασε από το πρώτο αλεξίπτωτο πλαγιάς σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου, ενώ από το δεύτερο μόλις στο μισό.

Κάτι που σημαίνει ότι οι ανεμοπτεριστές σώθηκαν από τύχη, καθώς η δίνη που δημιουργείται από τις τουρμπίνες των μαχητικών, θα μπορούσε να τους είχε καταρρίψει.

Πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας επιβεβαιώνουν το περιστατικό, υποστηρίζοντας πως οι ανεμοπτεριστές δεν τήρησαν κανένα μέτρο ασφαλείας. Επίσης, όπως τονίζουν, δεν ενημέρωσαν κανέναν για την πτήση τους και ανέβηκαν και πάνω από τις 9.000 πόδια όπου δεν περιμένει κανείς να δει αλεξίπτωτα, καθώς στο ύψος αυτό χρειάζεται παροχή οξυγόνου.

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα