Categories: Κορινθία

Κόρινθος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε

Share

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας της 6χρονης στην Κόρινθο.

Συγκεκριμένα, Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με τον περιορισμό της εξόδου από τη χώρα και την παρουσίασή του κάθε πρώτη του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Υπενθυμίζεται ότι στον πατέρα της 6χρονης είχε ασκηθεί δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Όλο το χρονικό της τραγικής υπόθεσης με το θάνατο της μικρής Αμέλιας στην παραλία του Καλαμακίου στην Κόρινθο, ξεδιπλώνει το protothema.gr.

Μέσα από μαρτυρίες, καταθέσεις και πληροφορίες από τους έμπειρους αξιωματικούς του Λιμεναρχείου Ισθμίων ξετυλίγεται όλη η τραγική ιστορία.

Η Αμέλια συνήθιζε το τελευταίο διάστημα, να ανεβαίνει πάνω στη συγκεκριμένη βάρκα και να ζωγραφίζει. Αυτή ήταν η αγαπημένη της ασχολία κάθε φορά που πήγαιναν στην παραλία. Μια αγαπημένη συνήθεια που εξελίχθηκε σε μοιραία.

Όλα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι, όταν ο Αλβανός πατέρας που είναι σε διάσταση με τη σύζυγο του, πήρε την Αμέλια για να πάνε για φαγητό. Επειδή ο καιρός ήταν άστατος και έκανε κρύο, δεν θα έκαναν μπάνιο και γι’ αυτό δεν πήραν μαζί τους μαγιό. Αφού έφαγαν, λένε αυτόπτες μάρτυρες ότι το κοριτσάκι είπε στον πατέρα της να πάνε στη βάρκα.

Εκείνος της είπε ότι δεν έχουν μαζί τους μαγιό, όμως η Αμέλια επέμενε και έτσι δέχθηκε να μπουν στη θάλασσα και να πάνε μέχρι εκεί. Η απόσταση της βάρκας από τη θάλασσα ήταν γύρω στα 25-30 μέτρα και το βάθος του νερού 5-6 μέτρα. Η θάλασσα δε, λόγω της κακοκαιρίας ήταν θολή.

Ο πατέρας, πήρε ένα σωσίβιο – κουλούρα, το φόρεσε στην κόρη του και με τα ρούχα ξεκίνησαν να πάνε στη βάρκα. Μαζί του δεν είχε το κινητό του τηλέφωνο ή άλλα αντικείμενα. Όπως είπε ο πατέρας στους λιμενικούς όταν προσέγγισαν τη βάρκα προσπάθησε να ανεβάσει την Αμέλια στη βάρκα, όμως γλίστρησε, του έφυγε το σωσίβιο και το παιδί βρέθηκε κάτω από τη βάρκα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν βούτηξε για να τη σώσει γιατί είχε άσθμα και δεν θα μπορούσε να κρατήσει την αναπνοή του. Οι λιμενικοί που διενεργούν την προανάκριση, δεν κατάφεραν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες της τραγωδίας γιατί ο Αλβανός δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει επαρκώς.

Το μεγάλο ερώτημα που παραμένει είναι γιατί στα 3-4 λεπτά που το κοριτσάκι πνιγόταν εκείνος δεν έκανε οποιαδήποτε κίνηση για να της σώσει τη ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι στον πατέρα της 6χρονης ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου την ώρα που παραμένει πλήθος ερωτηματικών σχετικά με τον θάνατο της μικρής Αμέλιας και την αδυναμία του να βοηθήσει το μικρό κορίτσι. Ωστόσο, «φως» στις συνθήκες πνιγμού της 6χρονης αναμένεται να δώσει η σημερινή απολογία του.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της άφιξης του πατέρα σε εισαγγελέα και ανακριτή:

πηγή:πρώτο θέμα