Κοριτσάκι σώθηκε από απαγωγή χάρη στο έξυπνο κόλπο που της έμαθε η μαμά της – Πόσο προσεκτικοί πρέπει να είναι οι γονείς

Οι απαγωγές παιδιών είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αφορά όλους τους γονείς, καθώς πρέπει να μαθαίνουν στα παιδιά τους έξυπνους τρόπους, για να διαχειρίζονται τόσο επικίνδυνες καταστάσεις.

Ένα 11χρονο κοριτσάκι από την Αριζόνα κινήθηκε πολύ έξυπνα, στην προσπάθεια επιτήδειων να την απαγάγουν.

Τη στιγμή που το κοριτσάκι περπατούσε με ένα φίλο της γύρω στις 4 το απόγευμα στην κοιλάδα Σαν Ταν, κοντά στην πολιτεία Φοίνιξ, τους πλησίασε ένας άνδρας με λευκό φορτηγάκι SUV.

Ο άνδρας είπε στο κορίτσι ότι έπρεπε να μπει αμέσως στο αυτοκίνητο, γιατί ο αδερφός της είχε πολύ σοβαρό ατύχημα.

Η μικρή, με απόλυτη ψυχραιμία, ζήτησε από τον άνδρα να της πει το «σύνθημα».

Όλα τα γραφεία σερίφηδων στην Αμερική έχουν ένα σύνθημα, που εκείνοι γνωρίζουν, για να γίνονται αντιληπτοί από τους πολίτες και να μην τους εξαπατούν επιτήδειοι.

Στο άκουσμα του συνθήματος, ο άνδρας έφυγε αμέσως και δεν την ενόχλησε ξανά.

Η ανακουφισμένη και περήφανη μητέρα της 11χρονης, μίλησε για την εμπειρία της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η μητέρα του μικρού κοριτσιού ανέφερε πόσο ανακουφισμένη ήταν από την έξυπνη ενέργεια του παιδιού, αλλά και πόσο περήφανη ήταν, επειδή θυμόταν πώς έπρεπε να λειτουργήσει να τέτοια περιστατικά.

Ο επιτήδειος κάλυπτε το πρόσωπό του όση ώρα μιλούσε με το κορίτσι. Αναζητείται από τις αρχές και περιγράφηκε ως λευκός άνδρας πιθανώς κοντά στα 40 και με μια μικρή γενειάδα.

Το τμήμα του αρμόδιου σερίφη, ανέφερε ότι πολλά παιδιά είχαν δει το ίδιο όχημα γύρω από το πάρκο.

Οι αρχές αναφέρουν ότι η έξυπνη κίνηση του 11χρονου κοριτσιού, να ρωτήσει το σύνθημα από τους απαγωγείς που προσποιούνταν τους αστυνομικούς, την έσωσε από τα χειρότερα.

Το περιστατικό πρέπει να γίνει μάθημα σε όλους τους γονείς.

Οι γονείς πρέπει να είναι πάντα σε ετοιμότητα για τέτοιου είδους περιστατικά. Όταν βρίσκονται σε πάρκα μαζί με τα παιδιά τους, δεν πρέπει να τα αφήνουν λεπτό από τα μάτια τους.

Το βασικότερο όμως, είναι να μάθουν τα παιδιά να μην εμπιστεύονται και να μην μιλάνε σε ξένους. Η απλή συζήτηση με το παιδί, σχετικά με την απαγωγή, μπορεί να είναι σωτήρια.

 

Πηγή: valueforlife.gr