Αθλητισμός Μπάσκετ

ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΑΕΚ: Υποδέχεται στο «κάστρο» του την «βασίλισσα» … – Σήμερα στις 16.30 ο μεγάλος αγώνας

Ακούστε το άρθρο

Ο Κόροιβος θα κατέβει σήμερα στο παρκέ του ΔΚΓ Ήλιδας (16:30) για να δώσει ένα από τα πιο δύσκολα φετινά του παιχνίδια.

Αντίπαλος του είναι η ΑΕΚ, η κυπελλούχος Ελλάδας, η ομάδα που έχει νικήσει φέτος και Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και που θέλει να μπει ανάμεσα ή ακόμη και να προσπεράσει τους δύο αιωνίους αντιπάλους.

Όμως η δυναμικότητα της «Ένωσης» δεν πρέπει να φοβίσει τους Ηλείους, που με πάθος και δύναμη θα διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν, έχοντας δίπλα τους και τους φιλάθλους της Ηλείας, που πρέπει να κατακλύσουν το κλειστό.

Μοναδικό πρόβλημα για τον Ντίνο Καλαμπάκο είναι ο τραυματισμός του Τάσου Αντωνάκη, ενώ οι υπόλοιποι αθλητές της ομάδας θα δώσουν κανονικά το παρών.

Η προϊστορία είναι υπέρ της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει ξεκάθαρο προβάδισμα στην 4ετή ιστορία των αναμετρήσεων της με τον Κόροιβο στη Stoiximan.gr Basket League. Σε σύνολο επτά αγώνων νίκησε στους έξι, δύο εκ των οποίων ήταν στις ισάριθμες τελευταίες επισκέψεις της στην Ήλιδα.

Πρόπερσι νίκησε με 76-67 (Ντέιβις 24, Βασιλόπουλος 19 – Μαυροκεφαλίδης 28, Χέρστον 14) και πέρσι με 89-63 (Γκότσερ 20, Πόλαρντ 12 – Σάκοτα 18, Μαυροκεφαλίδης 15). Ο Κόροιβος σημείωσε τη μοναδική νίκη του, στην παρθενική σεζόν του στην κατηγορία, την περίοδο 2014-15 όταν νίκησε με 80-67 στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος (Λόουερι 18, Βασίλιεβιτς 11 – Μιλόσεβιτς 16, Σαρικόπουλος 14). Έκτοτε η «Ένωση» μετράει έξι συνεχόμενες νίκες κόντρα στον Κόροιβο.

Τα στατιστικά των Ηλείων

Με ένα ριμπάουντ ο Γιάννης Σαχπατζίδης θα γίνει ο 9ος παίκτης στην ιστορία του Κόροιβου που θα φτάσει σε τριψήφιο αριθμό στη Stoiximan.gr Basket League.

* Ο Μάρκους Πόσλεϊ με 11 πόντους θα βρεθεί στην 4η θέση της λίστας των κορυφαίων σκόρερ του Κόροιβου στην κατηγορία. Έχει 237 και μπροστά του βρίσκονται οι Χολ με 242, Χάρις με 245 και Μιλουτίνοβιτς με 247.

* O Τράβις Κον είχε τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο στις τέσσερις τελευταίες και συνολικά στις έξι από τις επτά εμφανίσεις του στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Ο ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

ΡΕΚΟΡ: 5-3

ΕΠΙΘΕΣΗ: 76,4

ΑΜΥΝΑ: 77,6

ΒΟΛΕΣ: 68,9%

ΔΙΠΟΝΤΑ: 49,5%

ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 32,8%

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 37,1

ΑΣΙΣΤ: 13,4

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ: 5,9

ΚΟΨΙΜΑΤΑ: 3,4

ΛΑΘΗ: 12,9

RANKING: 79,1

Η ΑΕΚ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

ΡΕΚΟΡ: 3-5

ΕΠΙΘΕΣΗ: 74,9

ΑΜΥΝΑ: 77,4

ΒΟΛΕΣ: 78%

ΔΙΠΟΝΤΑ: 45,6%

ΤΡΙΠΟΝΤΑ: 32,6%

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 37

ΑΣΙΣΤ: 15

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ: 6

ΚΟΨΙΜΑΤΑ: 2,1

ΛΑΘΗ: 13,4

RANKING: 81,5

Το «BASKET ΑΓΑΠΗΣ» σήμερα στο ΚΟΡΟΙΒΟΣ-ΑΕΚ

Το «Basket Αγάπης» ταξιδεύει σήμερα στο Δ.Κ.Γ. Ήλιδας, τον έκτο φετινό σταθμό της εκστρατείας προσφοράς και αλληλεγγύης της STOIXIMAN.GR Basket League.

Σήμερα λοιπόν Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, στο πλαίσιο του αγώνα ΚΟΡΟΙΒΟΣ-ΑΕΚ της 18ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League (16:30 – ΕΡΤ1 Basket League Show), θα συγκεντρωθούν πριν την έναρξη της αναμέτρησης, αλλά και στο ημίχρονο, τρόφιμα μακράς διαρκείας για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, τα οποία θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ήλιδας. Τα τρόφιμα θα συλλέγονται σε ειδικό χώρο στην είσοδο του Δημοτικού Κλειστό Γυμναστηρίου Ήλιδας.

Παράλληλα, στο ημίχρονο του αγώνα, ένας αθλητής του εφηβικού τμήματος του Κόροιβου και δύο επαγγελματίες αθλητές του Κόροιβου και της ΑΕΚ αντίστοιχα, θα πάρουν μέρος σε διαγωνισμό βολών και τριπόντων από το κέντρο του γηπέδου! Για κάθε εύστοχο σουτ, ο Μεγάλος Χορηγός του Πρωταθλήματος, η STOIXIMAN.GR, θα προσφέρει χρηματικό ποσό, το οποίο θα διατεθεί επίσης για την κάλυψη των αναγκών του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που στηρίζει άπορες οικογένειες του Δήμου Ήλιδας.

Όλη η επικαιρότητα