Βόλεϊ

Κόροιβος Αμαλιάδας – Βόλεϊ: Επιστρέφει στην Α2 και ίσως… ψηλότερα!

Μπορεί η τύχη να γύρισε την πλάτη στην ομάδα βόλεϊ του Κοροίβου Αμαλιάδας, και οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς προς το παρών τουλάχιστον να πηγαίνουν χαμένοι …, όμως σύμφωνα με πληροφορίες της «Πατρίς – Σπορ» από την Αθήνα, οι άνθρωποι της ΕΟΠΕ, και ιδίως ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Γιώργος Καραμπέτσος, είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του βόλεϊ, και φυσικά την αύξηση των ομάδων ανά κατηγορία.

Πράγμα που σημαίνει ότι ο Κόροιβος ως πρώτος επιλαχών που είναι από την περασμένη σεζόν, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ακολουθήσει τον Άρατο Κιάτου, που ήταν ο τυχερός της κληρωτίδας που έβγαλε η κλήρωση της ΕΣΠΕΠ, στην Α2 Εθνική.

Μάλιστα έως τις 20 Ιουλίου, οι «μπλε» θα γνωρίζουν επίσημα την επιστροφή τους στην Α2 εθνική κατηγορία που της αξίζει, μιας και τερμάτισαν πρώτη και με διαφορά στον όμιλό τους. Αυτό θα σημάνει αυτόματα έναν νέο σχεδιασμό, και κάποιες μεταγραφές σε θέσεις «κλειδιά», ώστε να μπορέσει ο σύλλογος να σταθεί με αξιώσεις στην Α2 εθνική κατηγορία, που σίγουρα έχει απαιτήσεις. Σε ένα τέτοιο μάλιστα ενδεχόμενο, αναμένεται να επιστρέψει στον πάγκο της ομάδας, και ο έμπειρος τεχνικός Ανδρέας Γκρουμούσας.

Ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του και όλη του τη ζωή, πρώτα ως αθλητής, και μετέπειτα ως προπονητής, με την ομάδα βόλεϊ του Κοροίβου. Και ο οποίος είναι άριστος γνώστης της Α2 κατηγορίας, γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις.

Κάτι ακούγεται… και για Α1!

Πέρα όμως από όσα προαναφέραμε, τις τελευταίες ημέρες έχει ξαναφουντώσει στην Πάτρα, μια έντονη φημολογία, σύμφωνα με την οποία, ομάδα που αγωνίζεται στην Α1 εθνική κατηγορία, παραχωρεί το δικό της Α.Φ.Μ., ζητώντας συγχώνευση με τον Κόροιβο, και έδρα την Αμαλιάδα. Όμως αυτή η περίπτωση πολύ δύσκολα θα προχωρήσει, ιδίως τώρα που θεωρείται σίγουρη, η συμμετοχή του Κοροίβου στην Α2 εθνική κατηγορία τη νέα περίοδο, καθώς ο σύλλογος της Αμαλιάδας για μια ζωή, κινείται περισσότερο στην ανάδειξη των ταλέντων της περιοχής, και λιγότερο σε επαγγελματικά επίπεδα.

Όμως εδώ που βρισκόμαστε, τίποτα δεν αποκλείεται, για μια πόλη σαν την Αμαλιάδα, που στο παρελθόν έχει δώσει εξετάσεις, τόσο στο βόλεϊ, αλλά και στο μπάσκετ, παίρνοντας άριστα σε όλα τα επίπεδα, με τον κόσμο της Αμαλιάδας, να στηρίζει και τα δύο αθλήματα

Όλη η επικαιρότητα