Βόλεϊ

Κόροιβος Αμαλιάδας – Βόλεϊ: Με κλήρωση θα κριθεί η άνοδος!

Η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε την παύση όλων των Εθνικών πρωταθλημάτων και έχει σημασία πλέον να αναλυθεί τι θα ισχύσει στην ΕΣΠΕΠ, δηλαδή στην Β’ Εθνική Γυναικών, στην Β’ Εθνική Ανδρών και στην Α’ Κατηγορία Γυναικών.

Λοιπόν στην Β’ Εθνική Γυναικών τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα επικυρωθεί ως τελική η βαθμολογία πριν την διακοπή. Έτσι ο Απόλλωνας θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής, μάλιστα επειδή έχει αποφασιστεί λόγω του Covid-19, να μην διεξαχθούν μπαράζ όπως έως και πέρυσι αλλά να ανέβουν απευθείας οι πρωταθλητές των Ενώσεων, θα αποκτήσει αυτόματα δικαίωμα συμμετοχής στην Α2 Εθνική. Όσον αφορά την μάχη της ουράς στην Β’ Εθνική Γυναικών δεν πρόκειται να υποβιβαστεί καμία ομάδα! Ο λόγος; Είναι κεντρική απόφαση, δηλαδή της ΕΟΠΕ, σε όλα τα Εθνικά πρωταθλήματα οι ομάδες που πριν την διακοπή διατηρούσαν έστω και μαθηματικές πιθανότητες για την σωτηρία να μην υποβιβαστούν. Στην Β’ Εθνική Γυναικών της ΕΣΠΕΠ όλα ήταν ρευστά στην ουρά πριν την διακοπή και όλες οι ομάδες ήλπιζαν σε παραμονή. Έτσι δεν θα υποβιβαστεί καμία!

Το μεγάλο μπλέξιμο και η λύση Καραμπέτσου στην Β’ Ανδρών

Στην Β’ Εθνική Ανδρών υπάρχει μπλέξιμο γιατί στην ΕΣΠΕΠ το πρωτάθλημα διεξάγονταν σε δύο Ομίλους, όπως για παράδειγμα συνέβη με την Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Αχαΐας.

Στον Α’ Όμιλο προηγείται ο Κόροιβος με ρεκόρ 12 νίκες-μία ήττα και 37 βαθμούς και στον Β’ Όμιλο ο Άρατος Κιάτου με 8 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και 23 βαθμούς.

«Το πιο δίκαιο είναι η κλήρωση. Όταν υπάρχουν δύο Όμιλοι σε οποιαδήποτε κατηγορία και κρίνεται ένα εισιτήριο ανόδου, τότε για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα γίνεται κλήρωση». Αυτά απάντησε σε σχετικό ερώτημα ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν αλλάξει κάτι τότε με κλήρωση θα κριθεί ο τίτλος στην Β’ Εθνική Ανδρών στην ΕΣΠΕΠ και ταυτόχρονα θα αποκτήσει το δικαίωμα ανόδου στην Α2 Εθνική.

Στην κληρωτίδα εννοείται ότι θα μπουν ο Κόροιβος Αμαλιάδας και ο Άρατος Κιάτου.Στην Α’ Κατηγορία Γυναικών, σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση της ΕΣΠΕΠ θα είναι να επικυρώσει τις βαθμολογίες στους τρεις Ομίλους όπως ήταν η κατάταξη πριν την διακοπή και να δώσει δικαίωμα ανόδου σε ισάριθμες ομάδες. Στον Α’ Ομιλο πρωταθλήτρια θα ανακηρυχθεί η Παναχαϊκή, στον Β’ Ομιλο ο Παμβοχαϊκός και στον Γ’ Ομιλο ο Ποσειδώνας Καλαμάτας.

Όλη η επικαιρότητα