Βόλεϊ

Κόροιβος Αμαλιάδας-Βόλεϊ: Πήρε την wild card και ανέβηκε στην Α2 Εθνική!

Ακούστε το άρθρο

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της «Πατρίς σπορ» η οποία εδώ και καιρό σας είχε ενημερώσει πως ο Κόροιβος Αμαλιάδας θα πάρει wild card και θα ανέβει στην Α2 Εθνική καθώς αυτό ανακοινώθηκε και επίσημα χθες από την ΕΟΠΕ με την ομάδα της Ηλείας να πανηγυρίζει τελικά αυτό που της στέρησε η κληρωτίδα και να επιστρέφει στην Α2 μετά από απουσία ενός χρόνου.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Ε.Ο.ΠΕ.:

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. αποφάσισε την χορήγηση των Καρτών Ελεύθερης Συμμετοχής (Wild Cards) στα παρακάτω Σωματεία και για τα Εθνικά Πρωταθλήματα 2020-2021.

VOLLEYLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

Χορηγείται μια (1) Κάρτα Ελεύθερης Συμμετοχής (Wild Card) στο Σωματείο: Α.Ο. Λαμίας 2013

A2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ-Α’ ΖΩΝΗ:

Αποφασίζεται να συμπληρωθεί η Α’ Ζώνη της Κατηγορίας και χορηγείται μια (1) Κάρτα Ελεύθερης Συμμετοχής (Wild Card) στο Σωματείο: Ε.Α. Πατρών.

Α2-ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – Β’ ΖΩΝΗ:

Αποφασίζεται να συμπληρωθεί η Β’ Ζώνη της Κατηγορίας και χορηγείται μια (1) Κάρτα Ελεύθερης Συμμετοχής (Wild Card) στο Σωματείο: Α.Σ. Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 Θεσσαλονίκης.

A2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ ΑΝΔΡΩΝ –Α’ ΖΩΝΗ:

Αποφασίζεται να χορηγηθούν τρείς (3) Κάρτες Ελεύθερης Συμμετοχής (Wild Cards) στα Σωματεία: Α.Σ.Α. Κόροιβος Αμαλιάδας, Α.Ο. Αστέρας Νίκαιας, Α.Ο. Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου.

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ ΑΝΔΡΩΝ – Β’ ΖΩΝΗ:

Αποφασίζεται να χορηγηθούν τρείς (3) Κάρτες Ελεύθερης Συμμετοχής (Wild Cards) στα Σωματεία: Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Α.Σ. Ελπίς Αμπελοκήπων, Ο.Π.Α.Θ. Περσέας Θεσσαλονίκης.

 

«Δικαίωση και ανταμοιβή για τους κόπους μας»

Η  «Πατρίς  – Σπορ» επικοινώνησε τόσο με τον νυν προπονητή της ομάδας Γ. Σωτηρόπουλο, όσο και με τον πρώην Ανδρέα Γκρουμούσα, δηλ. τις «σημαίες» της ομάδας εδώ και χρόνια και ιδού τι μας είπαν:

Γ. Σωτηρόπουλος: «Ανταμείφτηκαν οι κόποι μας»

«Η απόφαση της ΕΟΠΕ, σίγουρα είναι μια δίκαιη απόφαση για την ομάδα μας, που μας ικανοποιεί, γιατί ανταμείφτηκαν οι κόποι όλης της χρονιάς, και  ήταν μια δικαίωση για όλους, και γενικότερα για το βόλεϊ της Αμαλιάδας, που ηχεί παράδοση και τη δική του ιστορία ! Θα ήταν άδικο εξ αιτίας της «Ρώσικης ρουλέτας»…,  η ομάδα να μην ανέβει στην Α2 που άξιζε αγωνιστικά! Πλέον θα πρέπει να ενισχυθούμε όσο πρέπει με έμπειρους παίκτες  τύπου Λιβαθηνού, που θα στηρίξουν την ομάδα στη δύσκολη ομολογουμένως Α2 κατηγορία, δίνοντας άλλη ώθηση και στα νέα  υπάρχοντα παιδιά του Κοροίβου! Θέλω να πιστεύω πως με τη στήριξη όλου του κόσμου της Αμαλιάδας, καθώς δεν περισσεύει  κανείς, ότι θα τα καταφέρουμε, και η ομάδα μας θα σταθεί έτσι όπως πρέπει στην Α2 εθνική! Και πάλι συγχαρητήρια στα παιδιά και στη διοίκηση, για αυτή μας την επιτυχία»!

 

Αν. Γκρουμούσας: «Δικαίωση για όλους»

«Η  απόφαση της ΕΟΠΕ, την οποία  εγώ περίμενα,  και θυμάστε ότι σας το είχα προαναγγείλει γνωρίζοντας το πόσο πολύ μας υπολογίζει  και μας σέβεται η διοργανώτρια αρχή, αποτελεί μια δικαίωση  για τους παίκτες, την διοίκηση και τον πρώην συμπαίκτη φίλο μου,  τεχνικό της ομάδας Γιώργο Σωτηρόπουλο, μετά τα όσα έγιναν, και ιδίως την διαδικασία της «Ρώσικης ρουλέτας» που έδωσε αρχικά την άνοδο στον Αρατο Κιάτου!  Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους, καθώς ανταμείφτηκαν οι κόποι όλης της χρονιάς, ! Η νέα κατηγορία είναι δύσκολη, και θα χρειαστεί όλη μαζί ενωμένοι στην Αμαλιάδα όπου το βόλεϊ  έχει τη δική του παράδοση, να αγωνιστούμε ώστε η ομάδα να σταθεί με αξιώσεις στην Α2 και να καθιερωθεί!  Εγώ προσωπικά είναι διατεθειμένος να επιστρέψω, άλλωστε μου έχει γίνει ήδη κρούση,  πριν την απόφαση της ΕΟΠΕ, αλλά ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί επίσημα η επιστροφή μου»!

Ανοίγει ο δρόμος για Λιβαθηνό

Η άνοδος του Κοροίβου στην Α2 ανοίγει πλέον ορθάνοιχτα τον δρόμο για την απόκτηση του Γιάννη Λιβαθηνού. Όπως αναφέραμε και χθες, οι δυο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία και αυτό που μένει  είναι η επισημοποίηση της μεταγραφής του έμπειρου πασαδόρου με την σπουδαία καριέρα στα ελληνικά γήπεδα που θα ανεβάσει επίπεδο την ηλειακή ομάδα.

Ο Γιάννης Λιβαθηνός (γεννημένος στις 19 Απριλίου 1977) είναι πρώην διεθνής βολεϊμπολίστας. Έχει ύψος 1.83μ. και αγωνίζεται στη θέση του πασαδόρου. Γεννημένος στην Πάτρα, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στην Ολυμπιάδα Πατρών. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν ο Παναθηναϊκός, στον οποίο παρέμεινε μέχρι το 2005. Στη συνέχεια, πέρασε από τον Γ.Σ. Λαμίας αλλά και την Ε.Α. Πατρών, μέχρι που το 2011 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Στην ομάδα του Πειραιά παρέμεινε για μία μόλις σεζόν, καθώς μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2011-12, ο Λιβαθηνός αποφάσισε να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Το 2013 αποφάσισε να επιστρέψει στη γενέτειρά του Πάτρα, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην Παναχαϊκή, στην οποία και αγωνίστηκε μέχρι και την αγωνιστική περίοδο 2017-18. Το 2018 μεταγράφηκε στον Α.Ο. Αιγιαλέων κι έπαιξε με την ομάδα του Αιγίου στην Α2 Εθνική.

Ο Γιάννης Λιβαθηνός έχει πραγματοποιήσει επίσημες συμμετοχές με όλες τις βαθμίδες της Εθνικής ομάδας, ενώ με την Εθνική Ανδρών έχει πραγματοποιήσει 17 συμμετοχές.

Όλη η επικαιρότητα