Βόλεϊ

Κόροιβος Αμαλιάδας – Βόλεϊ: Στοπ από ΕΟΠΕ, στην αναμονή για την άνοδο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.ΠΕ., σε έκτακτη συνεδρίασή του και λαμβάνοντας υπόψη τις ανακοινώσεις από το Υφυπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α, για το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης των αθλητικών εκδηλώσεων και διαπιστώνοντας ότι, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή προπονήσεων και αγωνιστικών εκδηλώσεων πετοσφαίρισης, αποφάσισε ομόφωνα την οριστική διακοπή όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων πετοσφαίρισης Κατηγορίας Ανδρών-Γυναικών, ευθύνης Ε.Ο.ΠΕ. και συγκεκριμένα:

Α1 Volleyleague Γυναικών Pre League Γυναικών Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών & Γυναικών Β’ Εθνικής/Εθνικού Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ανδρών & Γυναικών (συμπεριλαμβανομένου και του Ομίλου Ι’ της Ζ’ Περιφέρειας Ανδρών-Γυναικών).

Οι διοργανώσεις του Final 4 των Κυπέλλων Ανδρών & Γυναικών αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας. Επίσης, το ΔΣ ΕΟΠΕ, αποφάσισε ομόφωνα την τροποποίηση του Άρθρου 5, παρ. ε, του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης & Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων 2019-2020 και την παράταση της λήξης της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 έως 30.9.2020, για την διεξαγωγή της Τελικής Φάσης της Β’ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αγοριών Κ21 και Κοριτσιών Κ20 2019-2020 και της Α’ και Β’ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αγοριών και Κοριτσιών Κ18 2019-2020, σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις από το Υφυπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α, για το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης των διοργανώσεων πετοσφαίρισης.

Final 4 ή κλήρωση

Με την ΕΟΠΕ να αποφασίζει τελικά την οριστική διακοπή του βόλεϊ, η ΕΣΠΕΠ και ο Κόροιβος Αμαλιάδας βρίσκονται εν αναμονή.

Βέβαια το βασικό ερωτηματικό της ΕΣΠΕΠ είναι η απόφαση που θα πάρει για την Β΄ Εθνική ανδρών και με ποιον τρόπο θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής Πελοποννήσου αφού υπάρχουν δυο όμιλοι.

Έχουμε ξαναγράψει πως ένα από τα σενάρια που έχουν συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη των σωματείων της Β΄ Εθνικής με την ΕΣΠΕΠ είναι να γίνει final-4 και το άλλο να γίνει ακόμα και κλήρωση ανάμεσα στον 1ο του Α΄ ομίλου (Κόροιβος Αμαλιάδας) και τον 1ο του Β΄ ομίλου (Άρατος Κιάτου).

 

Όλη η επικαιρότητα