Μπάσκετ

Κόροιβος: Ανακοίνωσε το «θηρίο» Εβαρίστε Σονγκάνια

Ο Εβαρίστε Σονγκάνια, είναι και επίσημα από χθες ο πέμπτος ξένος του Κόροιβου, αφού η ηλειακή ΚΑΕ ανακοίνωσε τον Αφρικανό αθλητή, που είναι πραγματικά ένα θηρίο μέσα στο παρκέ.

Με την κίνηση του αυτή, ο Κόροιβος «θωρακίζει» τη ρακέτα του, προσθέτοντας στο ρόστερ του, έναν αθλητή που μπορεί να βοηθήσει και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση.

H ανακοίνωση της ηλειακής ομάδας για την απόκτηση του Εβαρίστε Σονγκάνια αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η ΚΑΕ Κόροιβος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον αθλητή Evariste Shonganya, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ομάδα μας.

Ο νέος παίκτης του Κόροιβου γεννήθηκε στο Κονγκό στις 6 Απριλίου 1991. Είναι διεθνής με την Εθνική Ομάδα της χώρας του, έχει ύψος 2,06 m. κι αγωνίζεται στη θέση του Center.

Τις δύο περασμένες σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Τυνησίας και συγκεκριμένα στις ομάδες Stade Nabeulien (2015-16) και Union Sportif Monastirienne (2016-17). Προηγουμένως θήτευσε, μεταξύ άλλων, στη Mazembe στην πατρίδα του και στη Mongomo στην Ισημερινή Γουινέα».

Ο Σονγκάνια απτελεί την έκτη μεταγραφή του Κοροίβου ως τώρα μετά τους Τάσο Αντωνάκη, Σακίλ Χάινς, Τζάχι Κάρσον, Άαρον Ρούντρι, Μάρκους Πόσλι. Και θα καλύψει την πέμπτη θέση ξένου όπως γράψαμε πιο πανω(από τις έξι συνολικά).

Μέχρι τη Δευτέρα που ξεκινάει η προετοιμασία, αναμένεται να έχει αποκτηθεί τουλάχιστον άλλος ένας παίκτης και πιθανότητα αυτός θα είναι ο Σκουλίδας, ενώ θα ακολουθήσουν ένας ακόμη ξένος και ένας ακόμη Έλληνας (τουλάχιστον).

Πέρα, από τις έξι μεταγραφές, στο ρόστερ είναι και οι Σαχπατζίδης, Σπυριδωνίδης, Μπεκρής, που έχουν ανανεώσει παραμονή.

Όλη η επικαιρότητα