Μπάσκετ

Κόροιβος: Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές για την πρεμιέρα

Ακούστε το άρθρο

Λίγες ημέρες έμειναν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της STOIXIMAN.GR Basket League, όπου την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 17:00, ο Κόροιβος θα υποδεχθεί τον Άρη στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ήλιδας.

Μια αναμέτρηση που θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1.

Ενόψει λοιπόν του αγώνα με τον Άρη, ο Ντίνος Καλαμπάκος προετοιμάζει χωρίς σοβαρά προβλήματα την ομάδα του, που μπορεί να έχει δύσκολο έργο απέναντι στο πολύ καλό συγκρότημα του Γιάννη Γιαννάκη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα διεκδικήσει και μάλιστα με αξιώσεις το «ροζ» φύλλο αγώνα.

Όλοι καταλαβαίνουμε, ότι αν ο Κόροιβος νικήσει τον Άρη θα έχει κάνει ένα ονειρικό ξεκίνημα και θα έχει βάλει τις βάσεις για κάτι πολύ καλό και φέτος.

Ο Ντίνος Καλαμπάκος, στις προπονήσεις που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα, θα βάλει τις τελευταίες πινελιές, ενόψει της πρεμιέρας, περνώντας στους παίκτες του αυτά που θέλει, για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα.

Καταλήγει σε Τζόρνταν Ντίκερσον

Τον παίκτη που θα καλύψει το κενό μέσα στην ρακέτα φαίνεται να βρήκε ο Ντίνος Καλαμπάκος, έχοντας ως εκλεκτό τον Τζόρνταν Ντίκερσον (2,17) που την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Stoiximan.gr BASKET LEAGUE με την φανέλα του Προμηθέα Πατρών.

Ο 24χρονος Αμερικανός σέντερ δοκίμασε την περσινή σεζόν την πρώτη του ευρωπαϊκή εμπειρία, και μετά την Πριζρέν και το Κόσοβο (3,3 π., 4,5 ριμπ. σε 4 παιχνίδια) συμφώνησε με τον Προμηθέα με τον οποίο αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια έχοντας 1,4 πόντους και 1,6 ριμπάουντ σε 9,8 λεπτά συμμετοχής.

Το μόνο που απομένει είναι για το αν θα αποκτηθεί με συμβόλαιο ενός έτους ή με μηνιαία συμφωνία.

Ήττα στο τελευταίο φιλικό

Στο τελευταίο φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ο Κόροιβος έχασε από το Περιστέρι στην παράταση με 80-82, με την κανονική διάρκεια του αγώνα να βρίσκει ισόπαλες 70-70 τις δύο ομάδες.

Οι “πρίγκιπες της δυτικής όχθης” που θα αγωνιστούν τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Α2, ήταν ένας «σκληρός» αντίπαλος για τους Ηλείους, που σίγουρα είδαν ποια πράγματα πρέπει να διορθώσουν μέσα στο παρκέ για να είναι πανέτοιμοι για τον αγώνα με τον Άρη.

Το παιχνίδι στο κλειστό της Ήλιδας ήταν ντέρμπι εξαρχής, με το Περιστέρι να παίρνει τη νίκη στις λεπτομέρειες.

Τα δεκάλεπτα: 10-15, 22-29, 44-45, 70-70 (κ.δ.), 80-82 (παρ.).

Όλη η επικαιρότητα