Μπάσκετ

Κόροιβος: Δεν τον παίρνει να κάνει άλλο… Ψυχικό το Σάββατο

Ακούστε το άρθρο

Η εποχή Καραγιάννη έχει αρχίσει από την περασμένη Τρίτη στον Κόροιβο που ανασυντάσσεται πλέον ενόψει της κρίσιμης – όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα – αναμέτρησης του ερχόμενου Σαββάτου με αντίπαλο το Ψυχικό για την 5η αγωνιστική της Α2 Εθνικής.

Οι κυανόλευκοι που μέχρι στιγμής έχουν ρεκόρ δύο νίκες (εντός έδρας) και δυο ήττες (εκτός έδρας) δεν έχουν περιθώρια για άλλες βαθμολογικές απώλειες αν δε θέλουν να μείνουν πολύ πίσω ενόψει της συνέχειας.

Μπορεί βέβαια, να βρισκόμαστε ακόμα στη αρχή του πρωταθλήματος ωστόσο κάθε ήττα και κάθε χαμένος βαθμός κοστίζει και θα είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρο για την ηλειακή ομάδα να παίζει καθ όλη την διάρκεια της σεζόν με το… πιστόλι στον κρόταφο προκειμένου να μην χάσει το τρένο της ανόδου.

Γι’ αυτό και η νίκη κόντρα στο Ψυχικό είναι μονόδρομος και ο μετρ των ανόδων Νίκος Καραγιάννης που είναι από τους μεγαλύτερους αλλά και πλέον γνώστες τις κατηγορίας καλείται σε αυτές τις λίγες μέρες που βρίσκεται στην ομάδα, πρώτα να γυρίσει το… ψυχολογικό κουμπί ωστέ να έρθει το ροζ φύλλο και να επιστρέψει η ηρεμία και ακολούθως να προσπαθήσει να περάσει την φιλοσοφία του στο παιχνίδι της ομάδας

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 5ης αγωνιστικής

Το πρόγραμμα, οι διαιτητές και οι κομισάριοι της 5ης αγωνιστικής στην Α2 Ανδρών είναι:

Σάββατο 2 Νοεμβρίου

Ανατόλια 17.00 Ανατόλια-Τρίτων Παγώνης-Πιτσίλκας-Ξέρας (Γκούμας)

Καρδίτσας (Νέο) 17.00 Καρδίτσα-Χ. Τρικούπης Πουρσανίδης Κ.-Λουλουδιάδης-Αγραφιώτης Ιωάν. (Μανάσης)

Αγρινίου 17.00 Αγρίνιο-Φίλιππος Βέροιας Κωνσταντινίδου-Τσακαλογιάννης-Κανελλόπουλος (Μπέστιας)

Στ. Βενέτης 17.00 Διαγόρας Δρ.-Οίαξ Ναυπλίου Χαλαμπαλάκης-Καρπάνος-Χριστινάκης (Άκελ)

ΣΕΦ 17.00 Ολυμπιακός-Αμύντας Παπαθανασίου-Κωνσταντινόπουλος-Τσάτσης (Τζουβάρας)

Ελευθερούπολης 17.00 Ελευθερούπολη-Απόλλων Π. Καλογερόπουλος Ελ.-Ζαχαρής-Γραικός (Στουπίδης)

Ήλιδας 17.00 Κόροιβος Αμαλιάδας-Ψυχικό Κατραχούρας-Νάστος-Τσιμπούρης (Θεοδωρόπουλος)

Μετς 17.00 Παγκράτι-Δάφνη Δ. Μαγκλογιάννης-Κάρδαρης-Ζακεστίδης (Βιδάλης)

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου (Εξ’ αναβολής)

Καρδίτσας (Νέο) 17.00 Καρδίτσα-Δάφνη Δ. Παφίλης-Ευφραιμίδης-Ταρενίδης Κ. (Τέγα)

Στ. Βενέτης 17.00 Διαγόρας Δρ.-Χ. Τρικούπης Τζαφλέρης-Αναστόπουλος Α.-Δολγυρας (Ελευθεριάδης)

Ελευθερούπολης 15.00 Ελευθερούπολης-Οίαξ Ναυπλίου Συμεωνίδης-Ταρενίδης Στ.-Τσιρτσιμάλης (Μπρίγκος)

 

Μάριος Ματαλών: «Πλέι οφ και… βλέπουμε»
Συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο γκαρντ του Κόροιβου, Μάριος Ματαλών, που έχει αγωνιστεί παλαιότερα στον Απόλλωνα  τονίζοντας για το παιχνίδι των δυο ομάδων:

«Δεν είναι τυχαίο το ξεκίνημα του Απόλλωνα. Εχει έδρα και καλή ομάδα. Εμείς δεν παίξαμε με βάση το πλάνο μας και δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα που είχαμε σχεδιάσει και εν μέρη δικαίως χάσαμε. Εύχομαι στον Απόλλωνα καλή επιτυχία στη σεζόν και καλή συνέχεια. Εμείς πρέπει να έχουμε τα κεφάλια μέσα και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να αρχίσει να δένει η ομάδα και να έρθουν τα κατάλληλα αποτελέσματα».

Για τον Κόροιβο: «O στόχος μας είναι να μπούμε με όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι-οφ και μετά θα δούμε».


Για τις άλλες ομάδες:
«Είναι πολύ νωρίς ακόμη, αλλά ο Διαγόρας έχει δείξει πράγματα. Είναι ομάδα με πολύ έμπειρα παιδιά, που γνωρίζονται πολλά χρόνια. Μετά το 4 στα 4 του Απόλλωνα δείχνει ότι είναι ομάδα παραπάνω από υπολογίσιμη, δεν μπορείς να τον αφήσεις στην άκρη. Ο ΑΟ Αγρινίου έχει ξεκινήσει καλά. Το πρωτάθλημα τουλάχιστον στο ξεκίνημα είναι ανοιχτό και όλοι μπορούν να χάσουν, αλλά και να νικήσουν παντού».

 Για το πρωτάθλημα: «Έχει πολλές ομάδες από την περιφέρεια, όπως όλοι γνωρίζουν τα παιχνίδια εκτός έδρας είναι δύσκολα, όποιος βγει λιγότερο λαβωμένος και κρατήσει την έδρα του θα έχει περισσότερες πιθανότητες για μια καλή πορεία».

Όλη η επικαιρότητα