Αθλητισμός Μπάσκετ

Κόροιβος – Γυμναστικός Φάρος Λάρισας: Με ψυχή και πάθος για τη νίκη σωτηρίας – Την Τρίτη 10 Απριλίου ο αγώνας

Ακούστε το άρθρο

«Καθοριστικός αγώνας», «ματς χωρίς αύριο», «τελικός» …

Όπως και να τον πεις ή να τον γράψεις, ο αγώνας του Κόροιβου με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο, την Τρίτη του Πάσχα (18.00) έχει τεράστια βαθμολογική σημασία για την ομάδα της Ηλείας.

Οι αθλητές του Ντίνου Καλαμπάκου ξέρουν πολύ καλά ότι αν δεν νικήσουν τον Φάρο, θα μπλέξουν σε περιπέτειες με απρόβλεπτη εξέλιξη!

Και είναι αποφασισμένοι να … ματώσουν μέσα στο παρκέ για να κατακτήσουν το «ροζ» φύλλο αγώνα και να κάνουν τους φιλάθλους τους να χαμογελάσουν και να διώξουν από πάνω τους πολύ από το άγχος που έχουν για την παραμονή της αγαπημένης τους ομάδας στην Stoiximan.gr Basket League.

Φυσικά, από την πλευρά τους, οι φίλαθλοι της Ηλείας θα πρέπει να δώσουν ένα εντυπωσιακό «παρών» και να ωθήσουν τους αθλητές του Κόροιβου να φτάσουν πιο άνετα στη νίκη.

Και αυτό πρέπει να το κάνουν φυσικά με κόσμιο τρόπο, κάτι που έχουν κάνει σε όλα τα έως τώρα εντός έδρας παιχνίδια της αγαπημένης τους ομάδας.

Η προϊστορία των δυο αντιπάλων

Η προϊστορία μεταξύ των δυο αντιπάλων της 10ης Απριλίου, είναι πολύ μικρή  αφού Κόροιβος και Γυμναστικός Λάρισας Φάρος αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στην Λάρισα, για την 9η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

Δυστυχώς σε εκείνο τον αγώνα ο Κόροιβος δεν απέφυγε στην Λάρισα την 5η συνεχόμενη ήττα του, αφού ηττήθηκε 82-78 από τον ΓΣΛ Φάρο.

Η ομάδα της Ηλείας, όπως τόνισε και ο Ντίνος Καλαμπάκος μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, δεν ήταν καθόλου καλή στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα και όταν άρχισε να βγάζει αγωνιστικό «σφυγμό», πλησίασε μεν στο σκορ, αλλά δεν μπόρεσε να … κλέψει τη νίκη.

Ο Κόροιβος στην Λάρισα είχε σε πολύ κακή μέρα τον ΝτεΚόζι σε 13:06 λεπτά συμμετοχής δεν πέτυχε ούτε ένα πόντο. Αυτό ελπίζουμε να μην συμβεί και την Τρίτη …

Στο παρκέ δυο εκ των κορυφαίων σκόρερ του πρωταθλήματος

Ένα από τα αξιοπρόσεκτα του αγώνα της Τρίτης, θα είναι η παρουσία στο παρκέ δυο εκ των πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος.

Ο λόγος είναι για τον Τζαχί Κάρσον του Κόροιβου, ο οποίος μετράει μέχρι τώρα 263 πόντους και είναι στην 5η θέση, και για τον Νώντα Παπαντωνίου του Φάρου που με 264 πόντους είναι στην τέταρτη θέση.

Στην πρώτη θέση των σκόρερ βρίσκεται ο Μακένζι Μουρ του Λαυρίου με 310 πόντους. Δεύτερος είναι ο Στέφαν Μούντι του Ρεθύμνου με 307. Τρίτος είναι ο Θάντους Μακ Φάντεν της Κύμης με 285.

Όλη η επικαιρότητα