Μπάσκετ

Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη: Έτοιμος να διεκδικήσει την Wild Card για την Basket League!

Tο μπαλάκι για την τελευταία κενή θέση της Basket League (για την Ομάδα Α, όπως μπήκε στην κλήρωση του πρωταθλήματος) βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες στα χέρια της Καρδίτσας. Ο θεσσαλικός σύλλογος καλείται να αποφασίσει αν θα κάνει το άλμα για τη μεγάλη κατηγορία, από την στιγμή που ο ΕΣΑΚΕ έφτασε σε αυτόν μετά το «όχι» της Καστοριάς.

Η συνάντηση που έγινε το βράδυ της περασμένης Τρίτης με φορείς της πόλης έστειλε αισιόδοξα μηνύματα, πλην όμως ουδείς μπορεί να απαντήσει με σιγουριά τούτη την ώρα, αν η Καρδίτσα θα παίξει στην Basket League το 2019/20.

Οι άνθρωποι της ομάδας ζήτησαν παράταση της διορίας μέχρι την Παρασκευή για να απαντήσουν, με σκοπό να αποσαφηνίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα οικονομικά δεδομένα και την πιθανότητα να μπορούν να σηκώσουν το φορτίο μη θέλοντας να πάρουν το οποιοδήποτε οικονομικό ρίσκο.

Εν αναμονή λοιπόν της απάντησης από την πλευρά της Καρδίτσας, υπάρχουν δύο (τουλάχιστον) ομάδες που έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους για να αποτελέσουν εναλλακτική περίπτωση -αυτή της wild card.

Η μία σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο Κόροιβος ο οποίος μάλιστα έχει και ένα «συν» σε αυτή τη διαδικασία, δεδομένου ότι εξακολουθεί να αποτελεί εταιρεία.

Η ηλειακή ΚΑΕ υφίσταται ένα χρόνο μετά τον υποβιβασμό, γεγονός που καθιστά πολύ πιο απλή την υπόθεση για τους ανθρώπους του συλλόγου. Μετοχικό κεφάλαιο υπάρχει, εμπειρία από την πρώτη κατηγορία επίσης, όπως αντίστοιχα η μεγάλη πρόθεση για επιστροφή στην Basket League.

Η άλλη ομάδα είναι ο Ερμής Αγιάς ο οποίος άλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν επιχείρησε να ανέβει στη Basket League μέσω της Κύμης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Λαρισαίων, Θοδωρής Ριζούλης, δήλωσε την περασμένη Τετάρτη πως «τόσο ο Ερμής Αγιάς Λάρισας όσο και εγώ προσωπικά ως Θοδωρής Ριζούλης είμαστε πανέτοιμοι για να δεχτούμε την πρόκληση της wild card για να μετέχουμε τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα της Basket League. Εξάλλου, η Λάρισα είναι μία περιοχή που αγαπά το μπάσκετ – το έχει αποδείξει και στο παρελθόν – και μπορεί να το στηρίξει και να το βοηθήσει να πάει μπροστά. Από την πλευρά μας αναμένουμε τη στήριξη του επιχειρηματικού αλλά και φίλαθλου κόσμου της Λάρισας στην προσπάθειά μας αυτή».

Το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής θα είναι πλέον γνωστό αν η Καρδίτσα θα βρίσκεται στην Basket League, ή αν ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ θα στραφούν στη λύση της wild card με βασικούς πρωταγωνιστές τον Κόροιβο και τον Ερμή Αγιάς.

Όλη η επικαιρότητα