Μπάσκετ

Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη – «Βράζει» για την διαιτησία στο Μεσολόγγι

Ακούστε το άρθρο

Για μια ακόμη φορά ο Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη είδε την διαιτησία να του στερεί την δυνατότητα να πάρει μια μεγάλη νίκη και να ανέβει βαθμολογικά.

Οι Ηλείοι ήξεραν από την αρχή ότι ο αγώνας με τον Χαρίλαο Τρικούπη στο Μεσολόγγι θα είναι δύσκολος, αλλά δεν… υπολόγισαν ότι θα είχαν απέναντι τους και την διαιτησία που έκανε ότι ήταν δυνατό για να μην χάσουν οι γηπεδούχοι.

Χαρακτηριστικό της «οργής» του Κόροιβου ήταν το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ομάδας Χρήστος Λαγός δεν επέτρεψε στον προπονητή του Μιχάλη Κουταλιανό να κάνει δηλώσεις, αναφέροντας πως αυτή είναι η πρώτη φορά που το πράττει σε 30 χρόνια παρουσίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όλα τα κωμικοτραγικά, όπως ανέφερε, που έλαβαν τόπο, αλλά και για την φιλοξενία των γηπεδούχων.

. Επίσης έδωσε συγχαρητήρια στον Ντίνο Καλαμπάκο, με τον οποίο πορεύτηκαν για μια διετία στην Basket League, ενώ ανέφερε πως : «Θα τα πούμε με κάποιους κύριους που βιάστηκαν να μας μικρύνουν».

Στον Κόροιβο στέκονται πολύ σε αυτά που έκανε η διαιτησία από τη στιγμή που ισοφάρισε σε 56-56 με τρίποντο του Μαραγκάκη.

Από αυτό το χρονικό σημείο και μετά οι διαιτητές έπαιξαν 100% έδρα με αποτέλεσμα ο Χαρίλαος Τρικούπης να τρέξει ένα σερί 15-0, και φτάνοντας στο 71-56 εξασφάλισε τη νίκη. Οι γηπεδούχοι είναι χαρακτηριστικό ότι εκτέλεσαν 9 συνεχόμενες βολές (είχαν 7/9) ώστε να φτάσουν το 63-56, ενώ στο ίδιο διάστημα δόθηκε και μια τεχνική ποινή. Οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων της Ηλειακής ομάδας ήταν δε τόσο έντονες, που οι διαιτητές με πολύ αυστηρότητα απέβαλαν τον πρόεδρο του Κοροίβου, Χρήστο Λαγό!

Πλέον όμως ο Κόροιβος είναι αναγκασμένος να κοιτάξει καταρχήν τον αγώνα με τον Ιωνικό Νίκαιας, ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο, αλλά και τα παιχνίδια που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Και στόχος των Ηλείων είναι είτε να εξασφαλίσουν την αποφυγή των play outs, είτε να έχουν πλεονέκτημα σε αυτά.

Όλη η επικαιρότητα