Μπάσκετ

Κόροιβος: Κοιτάζει κάτι περισσότερο από την παραμονή

Ακούστε το άρθρο

Ο Κόροιβος με τη νίκη του επί του Ρεθύμνου, αλλά και την προηγούμενη επί του Άρη, έκανε ένα μεγάλο άλμα για την παραμονή.

Αυτό το +3 που έχει από Πανιώνιο και Τρίκαλα, δεν καλύπτεται εύκολα. Είναι μια διαφορά ασφαλείας …

Θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω για να κινδυνεύσει ο Κόροιβος. Να χάνει συνεχώς και οι Πανιώνιος και Τρίκαλα να πάρουν νίκες και εκτός προγράμματος. Πράγμα δύσκολο…

Και μην ξεχνάμε, πως πλέον ο Κόροιβος μπορεί να κοιτάζει και κάτι παραπάνω από την απλή και γρήγορη παραμονή. Μια θέση στην πρώτη 8αδα θα είναι μια σημαντική επιτυχία, σε σχέση με τα προηγούμενα δυο χρόνια.

Η διακοπή και η συνέχεια

Για το προσεχές Σ/Κ το πρωτάθλημα διακόπτεται, επειδή στην Πάτρα θα διεξαχθεί το All Star Game. Έπειτα από τέσσερα χρόνια που είχε να διεξαχθεί, το All Star Game επιστρέφει με τη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ να φιλοξενείται στην Πάτρα και το κλειστό «Δ. Τόφαλος» στις 10 και 11 Φεβρουαρίου.

Έτσι ο Κόροιβος θα αγωνιστεί τώρα την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στη Ρόδο με Κολοσσό, διεκδικώντας ότι περισσότερο μπορεί …

Διονύσης Σκουλίδας: “Απόλαυση να συνεργάζεσαι με τον Ντίνο Καλαμπάκο”

Ο Διονύσης Σκουλίδας από τα βασικά φέτος στελέχη στην ομάδα της Αμαλιάδας (όπου έχει έρθει δανεικός από την ΑΕΚ), μιλώντας για τις μεγάλες νίκες επί του Άρη και του Ρεθύμνου, αλλά και για την συνέχεια ανέφερε:

– Για τις νίκες με Άρη και Ρέθυμνο:

“Η σπουδαία νίκη επί του Αρη μας έδωσε έξτρα αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Κακά τα ψέμματα, δεν είναι απλό να νικήσεις τον Αρη στο γήπεδό του, όσα προβλήματα και να έχει. Το ξέραμε όταν πήγαμε εκεί, το είδαμε και στο γήπεδο και χάσαμε πολλά ριμπάουντ και βρεθήκαμε πολύ πίσω στο σκορ. Ομως δεν τα παρατήσαμε και έτσι ήρθε η ανατροπή στο τέλος. Ήταν απο τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του συλλόγου και θα ήταν κρίμα να μην την …εξαργυρώναμε με την επόμενη επιτυχία επί του Ρεθύμνου. Ηταν κάτι που το είχαμε συζητήσει και είναι σπουδαίο ότι για πρώτη φορά εφέτος κάναμε δύο νίκες κολλητές. Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί δεν θα είχαμε πάει σε δύο παρατάσεις, αλλά όσο ψυχοφθόρα ήταν η εξέλιξη του αγώνα για μας και τους φιλάθλους που ήταν στο γήπεδο και πάντα μας στηρίζουν, άλλο τόσο ήταν ένα απολαυστικό παιχνίδι για τους φίλους του μπάσκετ, από αυτά που φέρνουν νέο κοινό στο άθλημα”.

– Για την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο προπονητής του :

“Η εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο προπονητής δίνοντάς μου χρόνο συμμετοχής και γενικότερα, με έχει βοηθήσει πολύ προσωπικά και τον ευχαριστώ. Με πιστεύει όπως και όλους τους Ελληνες της ομάδας και μας το δείχνει έμπρακτα σε κάθε παιχνίδι. Γενικότερα όμως θα ήθελα να πω ότι είναι απόλαυση να συνεργάζεσαι με έναν άνθρωπο όπως ο Ντίνος Καλαμπάκος. Πρώτα από όλα είναι τρομερός άνθρωπος και έχει πάντα καλή διάθεση που αυτό βοηθάει πολύ τους παίκτες. Εχει θετική ενέργεια και μας τη μεταδίδει, ενώ όταν γίνει καμιά βλακεία στην προπόνηση θα πετάξει αμέσως κάποια τρομερή ατάκα και όλοι θα λυθούμε στα γέλια.

Μην νομίζετε όμως πως επειδή είναι τρομερός ατακαδόρος, δεν είναι σοβαρός και όταν χρειάζεται και αυστηρός. Το αντίθετο θα έλεγα. Απλά είναι πολύ βασικό που και ο ίδιος ήταν παίκτης και μάλιστα πολύ καλός και πάνω από όλα γνωρίζει την ψυχολογία των αθλητών. Το πως νοιώθουν μετά από μία μεγάλη νίκη, μετά από μια άσχημη ήττα και όλα αυτά. Είναι πολύ βασικό ότι καταλαβαίνει πως νοιώθουμε και πάνω εκεί μας βοηθάει πολύ” λέει ο 21χρονος φόργουορντ που δεν κρύβει τη χαρά του που και οι Ελληνες της ομάδας βάζουν το χεράκι τους και το…λιθαράκι τους συμπληρώνοντας έτσι τους πολύ καλούς ξένους του Κόροιβου.

“Ως γνωστόν μια ελληνική ομάδα είναι δύσκολο να πάει και λίγο παραπέρα, αν δεν έχει και τον ελληνικό της κορμό. Οι Ελληνες δεν είναι μόνο ότι θα κάνουν τη βρώμικη δουλειά ή θα πέσουν για να σώσουν μια μπάλα. Είναι ότι συνειδητοποιούν πιο εύκολα τη νοοτροπία μια ελληνικής ομάδας και μην ξεχνάμε ότι βοηθούν και τους ξένους να εγκλιματιστούν σε αυτή. Και όσο μπορούμε βοηθάμε και στο αγωνιστικό. Για παράδειγμα με το Ρέθυμνο το τρίποντο του Αλέξη Σπυριδωνίδη προς το τέλος της α’ παράτασης θα μπορούσε να μας είχε δώσει από εκεί τη νίκη αν δεν κάναμε τα λάθη που έφεραν τη δεύτερη παράταση. Οπως επίσης ήταν πολύ θετική η παρουσία του Γιάννη Σαχπατζίδη”.

– Για το που θα βρει η ομάδα του τις δύο νίκες που θέλει για να σιγουρέψει την παραμονή :

“Κάπου θα τις κάνουμε, σημασία έχει να το πετύχουμε και να σώσουμε την ομάδα. Θεωρώ ότι περάσαμε την κρίση μας, εκεί που ήρθαν οι δύο βαριές ήττες από Κύμη και Τρίκαλα, και πλέον κρατάμε την τύχη στα χέρια μας με τις 6 νίκες που έχουμε ήδη” επισημαίνει και εξηγει τι σημαίνει για αυτόν η συγκεκριμένη χρονιά: “Είναι πολλά, γιατί έχω χρόνο συμμετοχής και μέσα από τα παιχνίδια προσπαθώ να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα και να γίνομαι όλο και καλύτερος με στόχο να επιστρέψω πολύ πιο έτοιμος του χρόνου στην ΑΕΚ. Για αυτό άλλωστε είχα ζητήσει και εγώ να πάω δανεικός”.

*** πηγή basketa.gr

Όλη η επικαιρότητα