Μπάσκετ

Κόροιβος: Μια νίκη επί του Ρεθύμνου θα τον απογειώσει …

Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη του Κόροιβου, επί του Άρη στο «Αλεξάνδρειο», όπως είναι φυσικό προκάλεσε έντονη συζήτηση στα μπασκετικά στέκια όλης της Ελλάδας.

Και πώς να μην συμβεί αυτό, αφού οι αθλητές του Ντίνου Καλαμπάκου πέτυχαν τη νίκη της αγωνιστικής, αφού ο Άρης παρά τα προβλήματα που έχει, δεν παύει να είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας.

Οι αθλητές της Ηλειακής ομάδας δεν πτοήθηκαν ακόμη και όταν ο Άρης πήρε μια μικρή διαφορά, αλλά κατάφεραν να αντεπιτεθούν και με το λει απ από τον Κάρσον να πάρουν τη νίκη.

Και όπως γράψαμε στο χθεσινό μας ρεπορτάζ για τον θρίαμβο του Κόροιβου στην Θεσσαλονίκη, αυτή η νίκη μπορεί να αποδειχτεί «χρυσή» στην πορεία του πρωταθλήματος.

Και αυτό αφού ο Κόροιβος ξέφυγε πάλι δυο νίκες από τα Τρίκαλα και τον Πανιώνιο, ενώ έπιασε στην βαθμολογία Άρη και Φάρο.

Πλέον όμως η ομάδα της Ηλείας πρέπει να … ξεχάσει αυτή την επιτυχία και να επικεντρωθεί στον αγώνα του Σαββάτου με το Ρέθυμνο στο κλειστό της Ήλιδας, που και αυτός έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Ίσως πιο μεγάλη από τον αγώνα με τον Άρη.

Και αυτό αφού με μια νέα νίκη, θα ανεβεί ακόμη περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα και μπορεί να αποκτήσει ένα πιο ασφαλές προβάδισμα από τις υπόλοιπες ομάδες που παλεύουν για την παραμονή.

Βέβαια ο αγώνας με την ομάδα της Κρήτης δεν θα είναι καθόλου εύκολος, όμως ο δυνατός και παθιασμένος Κόροιβος, έχοντας στο πλευρό του και τους φιλάθλους της Ηλείας, μπορεί να πάρει ένα ακόμη «ροζ» φύλλο αγώνα.

*** Απών από τον αγώνα με τον Άρη ήταν ο Τάσος Αντωνάκης που είχε τεθεί  νοκ άουτ εξαιτίας τραυματισμού, για δεύτερη σερί αναμέτρηση. Λογικά ο υψηλόσωμος αθλητής θα δώσει το παρών στην συνάντηση του Σαββάτου με το Ρέθυμνο (18:30).

Καλαμπάκος: «Ευτυχώς που υπάρχει ο Γιαννάκης στον Άρη…»

Ο προπονητής του Κόροιβου, Ντίνος Καλαμπάκος, μίλησε για τη νίκη της ομάδας του κόντρα στον Άρη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον στόχο της… σωτηρίας, το φετινό πρωτάθλημα αλλά και τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Κόροιβου Αμαλιάδας:

Για το κλίμα που επικρατεί στον Άρη μετά την ήττα από τον Κόροιβο: «Ένα παιχνίδι που θα πάει στο σουτ, κάποιος θα είναι τυχερός και κάποιος άτυχος. Θέλει ηρεμία. Ο Άρης είναι… μπουρδουκλωμένος. Η ομάδα είναι και φαίνεται επηρεασμένη από όσα συμβαίνουν στο οικονομικό και το διοικητικό κομμάτι. Έχει τεράστιο ειδικό βάρος ο Άρης και με αυτόν τον προπονητή, θα καταφέρει να τα φέρει βόλτα. Μην γίνουμε θύελλα και παρασύρουμε τους πάντες. Ο καθένας προσπαθεί να βοηθήσει και να κάνει την δουλειά του. Φανταστείτε να μην υπήρχε ο Γιαννάκης στον Άρη. Θα είχαν βγει… κρεμάλες. Τα τελευταία νέα με τις απαγορεύσεις μεταγραφών δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμα από κανέναν. Αλλά να μην τα ισοπεδώνουμε όλα».

Για τη νίκη επί του Άρη και τη σωτηρία της ομάδας του: «Το θέλαμε και μεις πολύ, γιατί είμαστε πολύ «στριμωγμένοι». Κάναμε αλλαγές στην ομάδα και μπερδευτήκαμε. Ευτυχώς κερδίσαμε τον Άρη και μπήκαμε σε ρότα σωτηρίας. Πιστεύω ότι με οκτώ νίκες, θα καταφέρουμε να σωθούμε. Δύσκολα θα χρειαστούν εννιά νίκες, εκτός αν γίνουν μαγικά από ορισμένες ομάδες».

Για το ότι όταν μία ομάδα θέλει να μην υποβιβαστεί τον καλεί να την αναλάβει: «Έχω βαφτιστεί κασκαντέρ. Όπου υπάρχει στεναχώρια και μαυρίλα εμφανίζεται ο… κανίβαλος ο Καλαμπάκος».

Για τις μεταγραφές-λαβράκια των μικρότερων ομάδων: «‘Όταν τα λεφτά είναι λίγα αρχίζεις να φαντάζεσαι και να ονειρεύεσαι τι παίκτη θες. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και τυχεροί στο κομμάτι των μεταγραφών, όταν ο καλύτερός μας ξένος παίρνει 2.500 ευρώ τον μήνα. Έχεις κάτι στο μυαλό σου, και εύχεσαι να σου βγει το παιχνίδι. Παίρνεις κάποιον ως rookie, για να έρθει στην Ευρώπη να βάλει πόντους. Πήραμε τον Χολ με σακατεμένο πόδι, έπαιρνε 1.800 δολάρια και μετά πήγε στην Τσεχία κι έπαιρνε 13.000 δολάρια».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Στο ίδιο έργο θεατές. Υπάρχουν δύο εκπλήξεις με το Λαύριο και τον Προμηθέα. Όλοι περιμέναμε την ΑΕΚ να γίνει τρίτη ταχύτητα, αλλά φαίνεται κι αυτή μπερδεμένη. Ευτυχώς ανοίγουμε την τηλεόραση και βλέπουμε Λαύριο και Προμηθέα και βλέπουμε κάτι να μας αρέσει».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ: «Για την λογική και τα λεφτά που είχε και με νέο προπονητή είναι μία χαρά. Μην ξεχνάμε ότι με δύο διοργανώσεις μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ κι ο Άρης, διαλύονται».

Πηγή: Arena fm

Όλη η επικαιρότητα