Μπάσκετ

Κόροιβος: Νέο μεταγραφικό «μπαμ» – Ανακοίνωσε Κάρσον

Ακούστε το άρθρο

Σε μια νέα μεταγραφική κίνηση προχώρησε ο Κόροιβος, ο οποίος ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του 25χρονου γκαρντ, Τζαχί Κάρσον.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο αθλητή, που μετά από μία εξαιρετική σεζόν στον Καναδά, όπου μέτρησε 20,9 πόντους, 6,6 ασίστ και 4,1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, έρχεται στην Ελλάδα ώστε να ενισχύσει τον Κόροιβο ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Κάρσον αναμένεται να έχει τον ρόλο βασικού “κουμανταδόρου” στην ομάδα, στην προσπάθεια του Κόροιβου να παραμείνει εκ νέου στη Basket League.

Ο Κάρσον να θυμίσουμε ότι είναι ο τρίτος ξένος αθλητής του Κόροιβου, αφού είχαν προηγηθεί οι Μάρκους Πόσλεϊ (γκαρντ), και Άαρον Ρούντρι (φόργουορντ). Και φυσικά αναμένουμε και συνέχεια …

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

«Η ΚΑΕ Κόροιβος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον αθλητή Jahii Carson.

Ο νέος παίκτης της ομάδας μας γεννήθηκε στην πόλη Phoenix της Arizona, στις 31 Αυγούστου 1992, έχει ύψος 1,78 m κι αγωνίζεται στη θέση του Point Guard.

Σε κολεγιακό επίπεδο συμμετείχε στο NCAA από το 2011 ως και το 2014 με το Arizona State και μάλιστα το 2013 κατέκτησε το βραβείο του Pac-12 Freshman of the Year, τίτλο ο οποίος έχει απονεμηθεί αντίστοιχα σε αρκετούς νυν και παλαιότερους αστέρες του ΝΒΑ.

Το πρώτο μισό της σεζόν 2014-2015 έπαιξε στο πρωτάθλημα Αυστραλίας/Νέας Ζηλανδίας, ενώ το Φεβρουάριο έκανε ένα σύντομο πέρασμα από την KK Metalac Valjevo στην Αδριατική Λίγκα. Ακολούθησε η θητεία του στην Adanaspor (2016) στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος Τουρκίας και πέρυσι (2016-2017) αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του Καναδά με τους Island Storm, μετρώντας κατά μέσο όρο 20,9 πόντους, με 51,3 % στα δίποντα, 38,1% στα τρίποντα, 83,1% στις βολές, 6,6 ασίστ και 4,1 ριμπάουντ σε 35,7 λεπτά συμμετοχής.

Καλωσορίζουμε τον Jahii στην οικογένεια του Κόροιβου και του ευχόμαστε να έχει μία επιτυχημένη χρονιά με τη φανέλα της ομάδας μας!!!»

Όλη η επικαιρότητα