Μπάσκετ

Κόροιβος: Ο αυτοκράτορας της Ηλείας – Νίκησε τον Άρη με 71-55

Ακούστε το άρθρο

Ένας φανταστικός Κόροιβος, βγαλμένος από τα …παραμύθια, ταπείνωσε χθες τον Άρη, αφού τον νίκησε με 71-55 και έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα της STOIXIMAN.GR BASKET LEAGUE.

Ο… ταπεινός πλην εντυπωσιακός και πολύ καλά διαβασμένος χθες Κόροιβος, έκανε σκόνη και θρύψαλα τον αγνώριστο Άρη στο μεγαλύτερο «μπαμ» της πρεμιέρας της Α1! Η διαφορά μάλιστα έφτασε ως τους 24 πόντους σε μια βραδιά-απογείωσης για τους Ηλείους…

Σίγουρα αυτή η νίκη, δίνει φτερά στα πόδια των αθλητών του Ντίνου Καλαμπάκου, που πήραν ένα σπουδαίο «ροζ» φύλλο αγώνα, που μπορεί να φανεί «χρυσό» στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Ο Κόροιβος πλέον πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει πολύ σκληρά και τα καλύτερα έρχονται …

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Ντε Κόζι με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ, 13 έβαλε ο Ράουντρι και από εκεί και πέρα υπήρχε πλουραλισμός για την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου. Από πλευράς Άρη διασώθηκε ο Μπένσον με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Ο αγώνας με λίγα λόγια
Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ καλά για τον Κόροιβο που προηγήθηκε  γρήγορα-γρήγορα με 9 πόντους (15-6) χάρις στον ενθουσιασμό που έδειξε από το τζάμπολ. Οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν να βρουν… γιατρειά στο επιθετικό τους πρόβλημα και τελικώς η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 20-7 υπέρ των γηπεδούχων, χάρη σε τρίποντο του Σκουλίδα.
Οι Ηλείοι ήταν κυρίαρχοι του αγώνα και στο 2ο 10λεπτο και με δύο τρίποντες βόμβες από τον Μιλεντίγιεβιτς το σκορ έφτασε στο εκκωφαντικό 29-11 στο 13’. Ο Γιαννάκης κάλεσε εσπευσμένα τάιμ-άουτ, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν … παγιδευτεί από το πανέξυπνο παιχνίδι του Κόροιβου, με την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου να διατηρεί άνετα το ευρύ προβάδισμά του, 33-16. Το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους ήταν και το μοναδικό κομμάτι του παιχνιδιού όπου ο Άρης έβγαλε αντίδραση. Παίζοντας καλή άμυνα, μείωσε σε 37-31 στο ημίχρονο, αλλά κατόπιν έχασε την μπάλα!
Με πλουραλισμό στην επίθεση στο πρώτο τετράλεπτο του 3ου 10λεπτου, ο Κόροιβος όχι μόνο παρέμεινε σε θέση οδηγού, αλλά με επιμέρους σκορ 12-2… εξαφανίστηκε για το 49-33 με υπογραφή Σκουλίδα. Οι Αμερικανοί των γηπεδούχων πήραν… φωτιά, οι Θεσσαλονικείς παρουσίαζαν εικόνα διάλυσης και η διαφορά έφτασε μέχρι και το +24 (63-39), προτού διαμορφωθεί το 63-42 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.
Τυπική διαδικασία το τέταρτο δεκάλεπτο, αφού δεν υπήρχε ουδεμία πιθανότητα επιστροφής για τον Άρη, ο οποίος απλώς περιορίστηκε στο να μετριάσει τη ζημιά για το τελικό 71-55…

Τα δεκάλεπτα: 20-7, 37-31, 63-42, 71-55

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Καλαμπάκος): Κάρσον 9 (4/11 σουτ), Σαχπατζίδης 6 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Σκουλίδας 8 (2), Ράουντρι 13 (2/7 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Ντεκόζι 17 (8 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Πόζλι 2, Μιλεντίγιεβιτς 9 (3), Αντωνάκης, Σπυριδωνίδης, Χάινς 4, Ντίκερσον 3.

ΑΡΗΣ (Γιαννάκης): Βον 6, Χρηστίδης 2, Μούρτος (7 ριμπάουντ), Αθηναίου (0/4 τρίποντα), Βασιλόπουλος 9 (6 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα), Φλιώνης 9 (1), Τσαϊρέλης 4, Πουλιανίτης 4, Μόραντ 3, Γουίβερ, Μπένσον 16 (7 ριμπάουντ), Μπελ 2.

Ο MVP Ντεκόζι

Ο Ντεκόζι ήταν ο κορυφαίος του αγώνα. Τα έκανε όλα ο Αμερικανός του Κόροιβου, που πέτυχε 17 πόντους, μάζεψε 8 ριμπάουντ και γενικώς κατάφερε να φθείρει την άμυνα του Άρη, με φάουλ. Πολλοί καλοί όμως ήταν όλοι οι αθλητές του Κόροιβου.

Τα στατιστικά

Ομαδικά στατιστικά Κόροιβου: 18/36 δίποντα, 7/26 τρίποντα, 14/18 βολές, 38 ριμπάουντ (29 αμυντικά – 9 επιθετικά), 17 ασίστ, 9 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 7 λάθη.

Ομαδικά στατιστικά Αρη: 15/36 δίποντα, 2/16 τρίποντα, 19/25 βολές, 38 ριμπάουντ (29 αμυντικά – 9 επιθετικά), 14 ασίστ, 4 κλεψίματα, 3 κοψίματα, 13 λάθη.

Καλαμπάκος: «Μεγάλη νίκη κόντρα στον Άρη, αφιερωμένη στον Θλιβερό»

Για την εντυπωσιακή επικράτηση κόντρα στον Άρη στην πρεμιέρα της Stoiximan.gr Basket League, μίλησε ο κόουτς του Κόροιβου Αμαλιάδας, Ντίνος Καλαμπάκος, που αφιερωσε τη νικη στον Ηλία Θλιβερό. «Οι δυο μεγάλοι είναι σε άλλη ταχύτητα, δεν νομίζω πως έχουν μικρύνει τόσο οι αποστάσεις μεταξύ των μικρομεσαίων και εμάς που χαροπαλεύουμε. Δεν ξέρω αν μπορούμε να παίζουμε πάντα έτσι, να θυμίσω πως πριν από αυτό το παιχνίδι, ο αντίπαλος είχε αγώνα με τον ΠΑΟΚ, υπήρχε τρεις μέρες πριν το Άρης – ΠΑΟΚ και οι δυο ομάδες… τσαλακώθηκαν.

Είναι πρώτη αγωνιστική, δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα ούτε για την ομάδα σου ούτε για τους αντιπάλους. Δεν έχουμε ούτε τρομερή χαρά, ούτε πίκρα.

Για τους Αμερικανούς: «Υπάρχει πολύ προσωπικό που ασχολείται με τους ξένους, υπάρχουν παιδιά που προσπαθούν να βρουν παίκτες παντού, ακόμη και σε νοσοκομεία, ποιοι είναι “χτυπημένοι”, ποιοι θα γίνουν καλά… Είναι μεγάλη η νίκη σήμερα, το θέλαμε πολύ, το ήθελε η πόλη, για να την αφιερώσουμε στον Ηλία Θλιβερό αν μας βλέπει από κει ψηλά».

Γιαννάκης: «Είναι ένα πολύ καλό μάθημα»

Για την βαριά ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τον Κόροιβο Αμαλιάδας, μίλησε ο τεχνικός του Άρη Παναγιώτης Γιαννάκης.

«Εμείς δεν παίξαμε καθόλου. Δεν βρεθήκαμε καθόλου στο παιχνίδι με εξαίρεση 5-6 λεπτά στη δεύτερη περίοδο. Κάναμε λάθη, επιπολαιότητες, είχαμε πολλά χαμένα λέι απ. Συνεχίζουμε να ψάχνουμε τον τρόπο να είμαστε αποτελεσματικοί. Αυτό είναι το μπάσκετ. Όταν δεν μπαίνεις συγκεντρωμένος και με το 100% της προσπάθειάς σου και δεδομένου του ότι είμαστε μια καινούργια ομάδα, είναι δύσκολο να επιστρέψεις δύο φορές. Στην πρώτη επανήλθαμε, στη δεύτερη όπου ξέφυγε πάλι το σκορ δεν καταφέραμε να επανέλθουμε. Χάσαμε και κάποια εύκολα σουτ και ήρθε φυσιολογικά μια ήττα που δεν θέλαμε να μην γίνει» σημείωσε αρχικά.

Ντεκόζι: «Είναι μεγάλη βραδιά για τον Κόροιβο»

Για την τεράστια νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Άρη, μίλησε ο έμπειρος αθλητής του Κόροιβου Αμαλιάδας, Κουέντον Ντεκόζι.

«Γνωρίζαμε πως ήμασταν το αουτσάιντερ και ο Άρης το φαβορί, ωστόσο, μπήκαμε αποφασισμένοι να παλέψουμε, να βγάλουμε συνεργασίες και να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό. Ο Άρης είναι ένα μεγάλο μέγεθος αλλά τα καταφέραμε καλά. Το μυστικό είναι πως δουλεύουμε πολύ, πιέζουμε για το καλύτερο μέσα στο παιχνίδι. Είναι μεγάλη βραδιά, θα δείξουμε περισσότερα στη συνέχεια».

Τίμησε Γιαννάκη …

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα του Άρη απέναντι στον Κόροιβο, η διοίκηση της ομάδας από την Ηλεία τίμησε τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ο τεχνικός του Άρη παρέλαβε μια τιμητική πλακέτα από τους γηπεδούχους, οι οποίοι έδειξαν στην πράξη τον σεβασμό τους απέναντι στον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ένα τριαντάφυλλο στην μνήμη του Ηλία Θλιβερού

Η διοίκηση και οι αθλητές του Κόροιβου δεν ξέχασαν τον Ηλία Θλιβερό και πριν την έναρξη του αγώνα έβαλαν από ένα τριαντάφυλλο στην θέση που καθόταν και που φυσικά θα είναι άδεια καθ’ όλη τη χρονιά.

Όλη η επικαιρότητα