Μπάσκετ

Κόροιβος – Πανιώνιος 68-67: Μίλησε η δύναμη της έδρας…

Ακούστε το άρθρο

Ο Ντίνος Καλαμπάκος το είχε δηλώσει λίγες ώρες πριν τον αγώνα με τον Πανιώνιο.

«Θέλει πολλή προσοχή ο αγώνας. Ο Πανιώνιος είναι μια ιστορική ομάδα, με καινούργιους ξένους και θέλει πολλή προσοχή από μας. Θα κάνει μεγάλη προσπάθεια για τη νίκη και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι στον αγώνα για να πάρουμε αυτό που θέλουμε, δηλαδή τη νίκη».

Και αυτό που … φοβόταν ο έμπειρος τεχνικός, λίγο έλειψε να συμβεί… Δηλαδή ο Πανιώνιος να «κλέψει» τη νίκη. Ευτυχώς, με την δύναμη των φιλάθλων της και την ποιότητα των αθλητών της,  η ομάδα της Ηλείας κατάφερε να πετύχει την 3η νίκη της σε τέσσερις αγώνες και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για τον μεγάλο στόχο της, που δεν είναι άλλος από την άνετη και γρήγορη παραμονή στην Basket League.

Ο Κόροιβος «σκιαγραφώντας» την εξέλιξη του αγώνα, εκμεταλλεύτηκε την ποιότητα των Αμερικανών (Ντεκόζι – Χάινς) και επικράτησε του μαχητικού Πανιωνίου με 68-67, ανεβαίνοντας στο 3-1 το ρεκόρ του στη Stoiximan.gr Basket League. Και πλέον έχει μπροστά του την ΑΕΚ, που είναι μεν μια μεγάλη ομάδα, αλλά και ιδιαίτερα ασταθής φέτος.

Πως κύλησε ο αγώνας

Σε χαμηλό τέμπο κύλησε η πρώτη περίοδος, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ. Μετά το 7-7 του 5ου λεπτού, ο Πανιώνιος πήρε ένα μικρό προβάδισμα πέντε πόντων (9-14, 7′), με τον Κόροιβο να κάνει την ανατροπή και να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο στο +3 (20-17).

Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα γρήγορο σερί 5-0 και προηγήθηκαν με 20-22, ενώ ξέφυγαν με πέντε πόντους, τόσο στο 13ο (22-27) όσο και στο 17ο λεπτό (30-35). Ο Κόροιβος ισοφάρισε γρήγορα σε 35-35, ωστόσο ο Πανιώνιος πήγε στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα ενός καλαθιού (38-40).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος έτρεξε ένα επιμέρους 9-4 στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με εφτά πόντους (42-49) στο 26ο λεπτό. Ένα καλάθι του Νίκου Μίχαλου έφερε τον «Ιστορικό» στο +9 (42-51, 27΄), όμως η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε εντελώς στη συνέχεια. Με πολύ καλές επιλογές και ένα σερί 13-0, ο Κόροιβος έφερε… τούμπα το ματς και βρέθηκε στο +4 στο 30ο λεπτό (55-51).

Οι άμυνες συνέχισαν να έχουν τον πρώτο λόγο και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ένα «φτωχό» 4-3 επισκίασε τα πρώτα πέντε λεπτά της τελευταίας περιόδου, με τον Κόροιβο να μπαίνει στο +5 (59-54) στην τελική ευθεία της αναμέτρησης. Ένα τρίποντο του Σκουλίδα έφερε τον Κόροιβο στο +6 (62-56, 37′), ενώ ο Ράουντρι απάντησε από τα 6,75 μέτρα στο εύστοχο σουτ του Στέιντλ (65-59, 37′). Πέντε σερί πόντοι του Σακελλαρίου έφεραν τον Πανιώνιο στο -2 (67-65) ένα λεπτό πριν το τέλος. Ο Σπυριδονίδης ευστόχησε σε μία βολή (68-65), όμως ο Σακελλαρίου σκόραρε ξανά και οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής (68-67), στα 43 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Στη συνέχεια, ο Χάινς αστόχησε κάτω από το καλάθι και ο Πανιώνιος είχε 15 δευτερόλεπτα για να εκδηλώσει επίθεση, ωστόσο ο Στέιντλ αστόχησε στο σουτ που θα έδινε τη νίκη στην ομάδα του, με τον Κόροιβο να φτάνει σε μία αγχωτική, αλλά πολύ σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 38-40, 55-51, 68-67

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Καλαμπάκος):  Κάρσον 6, Σαχπατζίδης 2, Σκουλίδας 3 (1), Ρούντρι 8 (2), ΝτεΚόζι 17 (2), Πόσλεϊ 7 (3/13 σουτ), Μιλεντίγιεβιτς, Αντωνάκης 1, Σπυριδωνίδης 6 (1), Χάινς 16 (1), Ντίκερσον 2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζιάγκος): Μίχαλος 10 (2), Σακελλαρίου 18 (2), Χέντερσον 11 (2), Σαρικόπουλος 13 (5 ριμπάουντ), Στέιντλ 3, Μολφέτας 2, Καμπερίδης 4, Τσούπκοβιτς 4, Ραλλάτος 2.

Πλησίασε το κορυφαίο εντός έδρας σερί της ιστορίας του

*** Ο Κόροιβος πλησιάζει να ισοφαρίσει το κορυφαίο εντός έδρας σερί της ιστορίας του στη Basket League. Μετά τη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο, υπολείπεται ακόμα μια νίκη, ενώ έχει την ευκαιρία να το ξεπεράσει κιόλας, αν μετά το εντός έδρας παιχνίδι σε βάρος του Λαυρίου, επιβληθεί και του ΠΑΟΚ.

*** Το μεγαλύτερο έως τώρα εντός έδρας σερί του Κοροίβου στη μεγάλη κατηγορία,  ήταν εκείνο που «έτρεξε» στην παρθενική σεζόν του (2014-15) νικώντας κατά σειρά την Κηφισιά (12η), τα Τρίκαλα BC Aries (15η), τον ΠΑΟΚ (17η) και τον Πανιώνιο Βίκος Cola (20ή αγωνιστική). Τα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια του για να ισοφαρίσει το μεγαλύτερο σερί του είναι κόντρα στο Λαύριο Megabolt και για να το ξεπεράσει κόντρα στον ΠΑΟΚ. Παράλληλα ο Κόροιβος σημείωσε με το 3-1 σερί του, το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του στη Basket Legaue. Πέρυσι είχε ξεκινήσει με 1-3 (2016-17),  2-2 πρόπερσι (2015-16) και 1-3 στην πρώτη του σεζόν (2014-15).

Καλαμπάκος: «Ήμασταν και τυχεροί»

Μετά την μεγάλη νίκη επί του Πανιώνιου, ο Ντίνος Καλαμπάκος δήλωσε ευχαριστημένος γι’ αυτή την επιτυχία.

Ο κόουτς του συλλόγου της Αμαλιάδας, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του Πανιωνίου, που παρά τα προβλήματα τους κατάφεραν να στριμώξουν, εκείνους του Κοροίβου.

«Πολλά συγχαρητήρια στον Πανιώνιο και στον κόουτς, ήρθαν σήμερα με πολύ διαφορετική εικόνα και ήρθε για να μας βάλει μεγάλα ζόρια. Συγχαρητήρια σε μια ομάδα, που ήρθε αναδιοργανωμένη, και πάλεψε έξυπνα και παλληκαρήσια.

Ο Κόροιβος δεν μπορεί να μην είναι ευχαριστημένος που κέρδισε μια ομάδα σαν τον Πανιώνιο. Ήμασταν και τυχεροί, όμως, έτσι όπως πήγε το παιχνίδι. Σήμερα πήραμε σκληρό μάθημα, με το μικρότερο δυνατό κόστος για εμάς. Έχουμε κάνει τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν περισσότερο και δε συγκεντρώθηκαν όπως έπρεπε. Αυτή η εικόνα μας συνέφερε, κανείς δεν έχει δικαίωμα να εφησυχάζει. Ο Πανιώνιος μας στρίμωξε και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, που ήρθε εδώ λαβωμένος και πάλεψε παλληκαρήσια κι αυτός.

Εμείς θέλουμε να αφιερώσουμε αυτή τη νίκη στον γυμναστή της ομάδας μας, τον Παναγιώτη Ανδρουτσόπουλο, που έχασε τον πατέρα του».

Ζιάγκος: «Βρισκόμαστε σε αναζήτηση ταυτότητας»

Ο Έλληνας κόουτς του Πανιωνίου είπε πως η ομάδα βρίσκεται σε ένα γενικό restart σε αναζήτηση ταυτότητας.

«Καταρχήν συγχαρητήρια στον Κόροιβο και προσωπικά στον Ντίνο Καλαμπάκο, όχι μόνο για τη νίκη, αλλά επειδή είναι η πρώτη ευκαιρία που έχω να του το πω δια ζώσης, συγχαρητήρια γενικά, γιατί έχει καταφέρει να περάσει στην ομάδα την δική του μπασκετική φιλοσοφία, έχει φτιάξει στον Κόροιβο δικό του μπασκετικό DNA.

Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, ήρθαμε στην Αμαλιάδα με κάποια προβλήματα, δεν το λέω ως δικαιολογία, αλλά οφείλω να το αναφέρω. Αγωνιστικά για εμάς ήταν συγκεκριμένα τα πράγματα που έπρεπε να κάνουμε αλλά και τα πράγματα που δεν έπρεπε να κάνουμε. Αγωνιστικά ήμασταν εντός πλάνου, έγινε πολύ καλή προσπάθεια από τα παιδιά και τους το αναγνωρίζω αυτό».

Όλη η επικαιρότητα