Μπάσκετ

Κόροιβος: Σαραλίγια όπως Χουχούμης!

Ακούστε το άρθρο

Κάτω από άκρα μυστικότητα οι άνθρωποι του Κοροίβου έφεραν στην Ελλάδα και την Αμαλιάδα από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας τον αντικαταστάτη του Ρονάλντας Ρουτκάουσκας, θέλοντας να ενισχύσουν το ρόστερ τους, ειδικά μετά την απουσία από την δράση του τραυματία Μάριου Ματαλών.

Ο λόγος για τον 29χρονο Σλοβένο γκαρντ, Μίρζα Σαραλίγια (1,87), ο οποίος έκανε ντεμπούτο απέναντι στον Οίακα Ναυπλίου χωρίς ακόμα να έχει ανακοινωθεί όπως άλλωστε είχε γίνει και με τον Νίκο Χουχούμη στο παιχνίδι με τον Τρίτωνα, έχοντας 10 πόντους με 4/9 βολές, 2/7 τρίποντα, 0/3 δίποντα, 7 ασίστ, 4 ριμπάουντ  σε 33 λεπτά συμμετοχής, χωρίς να καταφέρει πάντως να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στη νίκη.

Ο Σαραλίγια αγωνίζονταν στην πρώτη κατηγορία της Ρωσίας με την TSU έχοντας 9,3 πόντους, 3,6 ασίστ και 3,5 ριμπάουντ σε 10 αγώνες, ενώ ξεχωρίζει η παρουσία του στην Ολύμπια Λουμπλιάνας στα πρώτα του βήματα, όταν σε ηλικία 18 ετών αγωνίστηκε σε 6 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα με 6,5 πόντους 1,7 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ ανά παιχνίδι.

Το ντεμπούτο του με την Λιθουανική ομάδα στην Ευρωλίγκα έγινε στις 27 Νοεμβρίου του 2008 στην αναμέτρηση κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου, στην οποία και σημείωσε 17 πόντους και μάζεψε 3 ριμπάουντ.

Τον Ιούλιο του 2009, ο Μίρζα Σαραλίγια έφυγε από την Ολύμπια και αρχικά μετακόμισε στην Kρκα, ωστόσο, δεν πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και έπειτα μετακόμισε στην Μπόσνα. Εκεί, έπαιξε για μία σεζόν, πριν μεταγραφεί στη Mornar Μαυροβουνίου, κι έπειτα επέστρεψε στη Σλοβενία το Νοέμβριο 2012 για την Castings Mercator ενώ τον Φεβρουάριο του 2013 υπέγραψε με την Τάμις Σερβίας. Τη σεζόν 2014-15 είχε περάσματα σε Vllaznia Αλβανίας και Kutaisi Γεωργίας, το 2015-16 τον βρήκε στην Ulcinj Μαυροβουνίου, κι ακολούθως εντάχθηκε στην Sentjur Σλοβενίας για τη σεζόν 2016-17. Τον Οκτώβριο 2017 υπέγραψε με την Jazine Κροατίας ενώ τον Δεκέμβριο του 2018 εντάχθηκε στην KK Rogaska (Β’ κατηγορίας).

Ο Σαραλίγια πήρε στο ρόστερ τη θέση του κοινοτικού, αυτή δηλαδή που κατείχε μέχρι πρότινος ο Ρονάλντας Ρουτκάουσκας, αφού ο Λιθουανός σέντερ ως γνωστόν αποχώρησε με κοινή συμφωνία πριν την ολοκλήρωση του 2019, κι έκτοτε η ομάδα περίμενε και την εξέλιξη της αποθεραπείας του Ματαλών για να αποφάσιζε αν θα πήγαινε για σέντερ ή γκαρντ.

Ο Κώστας Κεραμιδάς πλέον, ελπίζει ο Σλοβένος να μπορέσει να βοηθήσει τον Κόροιβο, ο οποίος ειδικά μετά την ήττα από τον Οίακα και  ρεκόρ 6-9 θα πρέπει αρχικά να κοιτάξει να αποφύγει τα πλέι άουτ.

Όλη η επικαιρότητα