Μπάσκετ

Κόροιβος: «Σύντομα θα είναι και πάλι στην Α1 Εθνική»

Ακούστε το άρθρο

Ο Κόροιβος δυστυχώς δεν θα αγωνίζεται τη νέα αγωνιστική περίοδο στην BASKET LEAGUE, αφού δεν τα κατάφερε στον αγώνα με τα Τρίκαλα όπου γνώρισε μια ανέλπιστη ήττα.

Έτσι μετά από 4 χρόνια στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ, επιστρέφει στην Α2 Εθνική, με στόχο να … αναρριχηθεί άμεσα και πάλι στην BASKET LEAGUE.

Αν και είναι νωρίς ακόμη για να γράψουμε κάτι για το μέλλον της ομάδας (οι συζητήσεις σχετικά με αυτό δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη), καλό είναι να δούμε την άποψη επώνυμων φιλάθλων που αγαπούν το μπάσκετ και τον Κόροιβο και θέλουν πολύ σύντομα να ξαναδούν την μεγάλη ηλειακή ομάδα να αγωνίζεται κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τις άλλες μεγάλες ομάδες της χώρας μας, για το ποιο πρέπει να είναι το «αύριο» της ομάδας,

Χρήστος Χριστοδουλόπουλος Δήμαρχος Αμαλιάδας

«Ο δήμος και ο δήμαρχος θα είναι δίπλα στην ομάδα, έτσι ώστε να βοηθήσουμε όσο είναι δυνατό από την πλευρά μας, να ανεβεί η ομάδα και πάλι στην Α1».

Άρης Βλαχοχριστόπουλος μέλος (φροντιστής) του τεχνικού τιμ του Κόροιβου

«Ο Κόροιβος θα συνεχίσει την πορεία του, και την συνεπή του παρουσία στις Εθνικές κατηγορίες, με την ίδια φιλοσοφία και τις ίδιες αρχές που τον συνοδεύουν όλα αυτά τα χρόνια, και που τον οδήγησαν στην Α1, την μεγαλύτερη εθνική κατηγορία.

Ο στόχος θα είναι να επανέλθει το συντομότερο δυνατό, πιο έμπειρος, και σίγουρα σοφότερος.

Ήδη λίγα 24ωρα μετά το αρχικό σοκ, η συμπαράσταση και η στήριξη του κόσμου (φιλάθλων, χορηγών) και όσων πραγματικά αγαπούν την ομάδα, αναγνωρίζοντας την προσφορά της, είναι πρωτοφανής, ζητώντας την επιστροφή της στην Α1.

Τέλος με αφορμή τα όσα λέγονται και γράφονται για το άσχημο αποτέλεσμα της Κυριακής, συνιστώ ψυχραιμία & αυτοσυγκράτηση γιατί ίσως κάποιοι να εκτεθούν στο μέλλον ανεπανόρθωτα, αν ήδη δεν το έχουν κάνει».

Νίκος Τσίτσος, υπεύθυνος GNN  

«Ο Κόροιβος είναι η ομάδα που εδώ και 4 χρόνια εκπροσωπεί έναν ολόκληρο νόμο στη μεγαλύτερη κατηγορία .

Η διοίκηση του Κοροιβου όλα αυτά τα χρόνια έδειξε ότι μπορούμε με έχουμε μια ομάδα στην Α1 .

Όπως και να ήρθαν τα πράγματα , οποίος και να είναι ο υπεύθυνος για τον υποβιβασμό νομίζω ότι η διοίκηση θα κάνει αυτό που ξέρει καλά τόσα χρόνια και ο Κόροιβος θα είναι σύντομα και πάλι στη Α1 .

Είναι χρέος προς την ομάδα αρχικά, αλλά και προς τον κόσμο που στήριξε αυτή την ομάδα . Εγώ θα συνεχίζω να στηρίζω την ομάδα σε οποία κατηγορία και εάν παίζει» .

Γιώργος Μπεκρής, αθλητής και προπονητής μπασεκτ

«Ως παλιός παίχτης της ομάδας και φίλος του μπάσκετ θεωρώ ότι η πτώση του Κοροίβου θα επηρεάσει αρνητικά γενικότερα τον ηλειακό αθλητισμό. Η στήριξη που έδειξε αυτά τα χρόνια όλη η περιοχή σε αυτή την ομάδα θα πρέπει να συνεχιστεί αυτή τη κομβική στιγμή, ώστε να επανέλθει στο μέλλον στα μεγάλα σαλόνια της Α1. Η συνέχεια θα είναι δύσκολη, αλλά πιστεύω ότι η διοίκηση με σταθερά βήματα θα κάνει τις σωστές επιλογές, ώστε να δημιουργήσει μια δυνατή και υγιής ομάδα με ελληνικό κορμό και κυρίως τον ίδιο προπονητή».

Γιώργος Αναγνωστόπουλος, δημοσιογράφος

«Μπορεί να λείπω 10 χρόνια από την Ηλεία, δεν παύω όμως να μην νοιάζομαι και να μην μαθαίνω για τα τεκταινόμενα, κυρίως στο χώρο του αθλητισμού στον οποίο έχω αφιερώσει 40 χρόνια από τη ζωή μου. Αυτό που με έχει στεναχωρήσει πολύ, είναι ο υποβιβασμός του Κοροίβου, τη φανέλα του οποίου φόρεσα τη δεκαετία του ’80, στα πρώτα βήματα του συλλόγου. Το σίγουρο είναι ότι τη δεδομένη περίοδο, αλλά και γενικότερα δεν πρόκειται να κάνω κριτική από τον Πρόεδρο έως την… μασκότ της ομάδας. Και ξέρετε γιατί; Γιατί από τη στιγμή που δεν έχω δώσει ούτε ένα ευρώ, δεν έχω το δικαίωμα να ασκήσω κριτική.

Το μόνο που έχω να πω είναι ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και γρήγορα οι διοικούντες να «χτίσουν» γερές βάσεις για το δύσκολο πρωτάθλημα της Α2. Και φυσικά ο κόσμος να παραμείνει δίπλα στην ομάδα. Γιατί τώρα είναι απαραίτητος».

Όλη η επικαιρότητα