Μπάσκετ

Κόροιβος – Τρίκαλα 82-85: Αυτοκτόνησε… και υποβιβάστηκε στην Α2 – Μαύρη μέρα για την Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

Αντί να βλέπεις χαμόγελα στο τέλος του αγώνα, έβλεπες κατεβασμένα κεφάλια…

Αντί να χάνονται οι παίκτες στις αγκαλιές των φιλάθλων και να πανηγυρίζουν μαζί τους, πήγαν στα αποδυτήρια με μια μεγάλη απορία στο πρόσωπο…

Πως έγινε και χάθηκε το όνειρο της παραμονής!

Πως οι κόποι μιας χρονιάς πήγαν στο καλάθι των αχρήστων!

Δυστυχώς στον αγώνα της χρονιάς, οι αθλητές του Κόροιβου δεν ήταν καλοί, έπαιξαν χωρίς ψύχη και δύναμη και είδαν τον Διονύση Τάταρη και τους συναθλητές του να τους στερούν την παραμονή.

Οι αθλητές του Κόροιβου ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και απέναντι σε μια ομάδα που κατέβηκε με μόλις 9 αθλητές και είχε υποβιβαστεί εδώ και καιρό, έδειξαν το χειρότερο πρόσωπό τους!

Γιατί αυτό; Λόγω άγχους, λόγω απειρίας, λόγω αδυναμίας; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει…

Απλά πρέπει όλοι να κάνουν αυτοκριτική και να ζητήσουν ένα μεγάλο συγγνώμη από τους φιλάθλους που πλήγωσαν χθες, με την εμφάνιση τους και την ήττα που υπέστησαν, μια ήττα που τους οδηγεί μετά από 4 χρόνια στην Α2 Εθνική.

Πλέον η διοίκηση της ομάδας δεν πρέπει να το βάλει κάτω και να ξεκινήσει άμεσα το χτίσιμο της νέας ομάδας, που πολύ σύντομα θα επιστρέψει στην μεγάλη εθνική κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ.

Πέτυχαν το ακατόρθωτο τα Τρίκαλα

Το ματς ξεκίνησε με τα Τρίκαλα να είναι ανταγωνιστικά, παρά το γεγονός ότι είχαν ελάχιστες λύσεις. Ο Κόροιβος, βέβαια, ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ (25-19, 10′), καθώς οι φιλοξενούμενοι βρήκαν σκορ αλλά αμυντικά δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου συνέχισε να ανεβάζει την απόδοση της και στο 12′, πήρε για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα (36-23), μετά από βολές του Πόσλεϊ. Τα Τρίκαλα, όμως, δεν τα παράτησαν και στο 17′ ήταν στο -3 (40-37). Εντέλει, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με 46-42.

Στη διάρκεια της τρίτης περιόδου, τα Τρίκαλα συνέχισαν να απειλούν τον Κόροιβο, ωστόσο δεν κατάφεραν να περάσουν ποτέ μπροστά στο σκορ και στο 30′ ήταν πίσω με 59-64. Τα πάντα κρίθηκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Μόρις να σημειώνει δύο σερί τρίποντα για το 68-68 στο 34′. Και το “θρίλερ” συνεχίστηκε, αφού στο 36′, ο Σλαφτσάκης με κάρφωμα έκανε το 75-73, πριν ισοφαρίσει σε 75-75 ο Καλογιαννίδης και ο Σλαφτσάκης με 1/2 βολές κάνει το 75-76!

Απαρηγόρητος ο Ντίνος Καλαμπάκος – Τι είπε στη συνέντευξη τύπου

Το φινάλε ήταν συγκλονιστικό. Περίπου 48” πριν από το τέλος και με το σκορ στο 76-79, ο Κόροιβος είχε την κατοχή, αφού προηγουμένως ο Ρίτσαρντσον είχε πετύχει ένα μεγάλο τρίποντο. Ο Κάρσον πήρε την ευθύνη αλλά αστόχησε, με τα Τρίκαλα να μαζεύουν ένα καθοριστικό αμυντικό ριμπάουντ!

Κατόπιν, ο Πόσλεϊ με τρίποντο μείωσε σε 79-81 κι ο Μόρις έκανε το 79-83 με βολές, πριν ο Πόσλεϊ μειώσει με νέο σουτ τριών πόντων σε 82-83 στα 14” για το φινάλε. Κατόπιν ο Μόρις πήγε ξανά στη γραμμή κι έκανε το 82-85, με τα Τρίκαλα να κάνουν -αναμενόμενα- φάουλ. Ο Κάρσον, όμως, αποχώρησε με πρόβλημα, ο Μιλεντίγεβιτς είχε 0/2 και το ματς ολοκληρώθηκε με… πανηγυρισμούς του Πανιωνίου στην Κρήτη!

Σοκαριστικές στιγμές στο γήπεδο της Αμαλιάδας- Όλοι πάγωσαν όταν ο Τζαχί Κάρσον έπεσε στο παρκέ (VIDEO)

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σχινάς-Γεωργιάδης-Ανδρικόπουλος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-19, 46-42, 64-59, 82-85.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Καλαμπάκος): ΝτεΚόζεϊ 19 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Κάρσον 15 πόντοι, Λάνγκφορντ 4, Μιλεντίγεβιτς 3 (7 ριμπάουντ), Κεμπ 6, Πόσλεϊ 13, Αντωνάκης, Σαχπατζίδης 4 (6 ριμπάουντ), Σκουλίδας, Σπυριδωνίδης 7, Μπεκρής, Χάινς 11 (7 ριμπάουντ).

ΤΡΙΚΑΛΑ (Τακιανός): Ρίτσαρντσον 25 (6 ριμπάουντ), Σλαφτσάκης 12 (5 ριμπάουντ), Καραγιώργος, Καλογιαννίδης 8, Μόρις 27 (6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γιανναράς 5, Τάταρης 8.

Ομαδικά στατιστικά – Κόροιβος: 25/48 δίποντα, 5/20 τρίποντα, 17/24 βολές, 40 ριμπάουντ (14 επιθετικά), 15 ασίστ, 16 λάθη, 7 κλεψίματα.

Ομαδικά στατιστικά – Τρίκαλα: 16/30 δίποντα, 11/26 τρίποντα, 20/27 βολές, 29 ριμπάουντ (5 επιθετικά), 17 ασίστ, 14 λάθη, 12 κλεψίματα.

«Πάγωσαν» όλοι με Κάρσον

Ο Κόροιβος έδινε τον υπέρ πάντων αγώνα για την παραμονή, αλλά ουδείς ασχολήθηκε μόνο με αυτό στο φινάλε της αναμέτρησης. Από την στιγμή που ο Τζαχί Κάρσον κατέρρευσε στο κέντρο του γηπέδου με 5.5” για το τέλος (με τον Κόροιβο στο -3), άπαντες “πάγωσαν”. Ο γκαρντ του Κοροίβου κέρδισε το φάουλ μετά την πίεση του Φίλιππου Καλογιαννίδη, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε. Δίχως να φαίνεται πως δέχθηκε κάποιο χτύπημα, σωριάστηκε στο παρκέ με τους γιατρούς του γηπέδου να μπαίνουν άμεσα στο γήπεδο. Μετά από περίπου πέντε λεπτά, κι αφού του τοποθετήθηκε κολάρο και μάσκα οξυγόνου, σηκώθηκε και αποχώρησε για να διακομιστεί άμεσα σε νοσοκομείο της πόλης. Ευτυχώς η κατάσταση του δεν εμπνέει κάποιο κίνδυνο…

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Κόροιβος έχασε παρά το γεγονός ότι κέρδισε τη μάχη των ριμπάουντ, καθώς μέτρησε 40 έναντι 29. Μάλιστα, είχε 14 επιθετικά έναντι μόλις 5 των Τρικάλων, ωστόσο πήρε μόλις 9 πόντους από τις δεύτερες επιθέσεις. Οι γηπεδούχοι εν πολλοίς πλήρωσαν το 5/20 που είχαν στα σουτ τριών πόντων. Το άγχος τους ήταν φανερό σε όλες τις προσπάθειες.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο γεγονός ότι ο Κόροιβος δεν κατάφερε να διαχειριστεί την πίεση. Από την αρχή του ματς η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου ήταν μπροστά στο σκορ, ωστόσο δεν πήρε ποτέ σημαντικό προβάδισμα κι έτσι έδωσε το δικαίωμα στα Τρίκαλα να μείνουν στο ματς μέχρι το τέλος. Εκεί το άγχος βάρυνε τα πόδια και τα χέρια των γηπεδούχων και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη και να ρίξουν τον Κόροιβο στην Α2.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

Το κλειστό της Ήλιδας δεν ήταν γεμάτο. Βρέθηκε, όμως, αρκετός κόσμος εκεί και προσπάθησε να βοηθήσει τον Κόροιβο. Αλλά στο τέλος της αναμέτρησης  είδε την ομάδα του να υποβιβάζεται στην Α2, καθώς δεν τα κατάφερε απέναντι σε έναν αδιάφορο αντίπαλο.

Απαρηγόρητος ο Καλαμπάκος

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ντίνος Καλαμπάκος ήταν απαρηγόρητος, με το ζόρι μπορούσε να μιλήσει. Στην αρχή τουλάχιστον, αφού ακολούθησε το ξέσπασμα και η υπόσχεση πως “αν υπάρχει κάποιος που τρυπήθηκε (σ.σ.: αν κάποιος δηλαδή από την ομάδα του ήταν στημένος) θα τον βρω και θα τον σκίσω”.

Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, δώσαμε μεγάλη στεναχώρια σε όλο τον κόσμο που τα δύο χρόνια που είμαι εδώ, είχε περιβάλλει αυτή την ομάδα με πολλή αγάπη, με εμπιστοσύνη, με στήριξη σε δύσκολες μέρες. Δυστυχώς τους στεναχωρήσαμε όλους. Και την πόλη που ήταν μαζί μας και τη διοίκηση που μάτωσε για να είναι η ομάδα στην Α1 για τέσσερα χρόνια και τους συνεργάτες μου που δεν τους εξασφάλισα ένα καλύτερο μέλλον. Όλοι αυτοί άξιζαν κάτι παραπάνω“, δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Κοροίβου για να προσθέσει:

Θέλω να ζητήσω απ όλους αυτούς συγγνώμη, που δεν κατάφερα να πείσω τους πάντες ότι σήμερα έπαιζε τη ζωή της, την τελευταία αγωνιστική. Συνήθως όταν έρχεται μια αποτυχία, συνήθως ο ένα σηκώνει το δάχτυλο και δείχνει τον άλλον. Είναι το πιο ηλίθιο πράγμα αυτό. Με έφεραν εδώ για να γίνει μια δουλειά και νόμιζα ότι τελείωσε αυτή η δουλειά. Είμαι ο μοναδικός ηλίθιος που υπάρχει στην Αμαλιάδα“.

Στη συνέχεια ξέσπασε, μιλώντας με πολύ σκληρή γλώσσα: “Επειδή ακούγονται διάφορα πράγματα. Δεν θέλω να πιστεύω ότι αυτή η ομάδα τρυπήθηκε από κάπου. Αν αυτός που τρυπήθηκε είναι Έλληνας, δεν θα ξαναβρεί δουλειά ποτέ. Για ποτέ όμως, κι αυτό είναι υπόσχεση προσωπική: θα τον βρω! Με τους Αμερικανούς δεν έχω σχέση, δεν ξέρω τι έχει γίνει. Αν υπάρχει Έλληνας που είναι ύποπτος, θα τον βρω και θα τον σκίσω. Γιατί όλα τα πράγματα εδώ ήταν ανώμαλα, για σαράντα λεπτά ανώμαλο παιχνίδι. Που φταίω εγώ, που φταίει το παιχνίδι του ποδοσφαίρου (σ.σ.: την ίδια ώρα, λίγα μέτρα πιο δίπλα γινόταν ποδοσφαιρικός αγώνας). Που κι έτσι να είναι, πάλι εγώ φταίω που δεν το κατάλαβα. Και παίρνω μια πόλη μαζί μου, γιατί αυτοί εδώ καταστράφηκαν, γιατί αυτοί εδώ είχαν άλλα όνειρα, κι άλλο όραμα για τη ζωή τους. Κι όχι μόνο οι διοικητικοί, κι οι συνεργάτες μου μαζί. Έπρεπε να είναι αλλιώς τα πράγματα για τον Κόροιβο, κι όχι αυτό το τελείωμα. Και πάλι ζητάω συγγνώμη απ όλους, για όσους μίλησα, με όσους συνεργάστηκα. Δεν άξιζε κανείς μας αυτό το τέλος. Το ξαναλέω ότι φταίω μόνο εγώ, μόνο εγώ δεν κατάλαβα“!

Όλη η επικαιρότητα