Categories: Μπάσκετ

Κόροιβος: Δεύτερος ξένος ο Αμερικανός Λιούις!

Share

Ο Κόροιβος ανακοίνωσε τον δεύτερο ξένο παίκτη που θα έχει στο ρόστερ του στο νέο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής. Ο λόγος για τον 30χρονο Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ Ζουλιέν Λιούις.

Την προηγούμενη σεζόν έπαιξε στην Α1 του Κοσόβου έχοντας πολύ καλά στατιστικά.

H ανακοίνωση του Κοροίβου

”Ο ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Αμερικανό καλαθοσφαιριστή Julien Lewis   για την σεζόν 2022 – 2023.
Ο Julien ειναι γεννημένος τον Ιούνιο του 1992 με ύψος 1,94 και αγωνίζεται στις θέσεις 2 & 3.
Μέχρι το 2019 αγωνιζόταν στις ΗΠΑ.
Το 2019 έρχεται στην Ευρώπη για λογαριασμό της Φιλανδικής Kobrat στην πρώτη κατηγορία Φιλανδίας.
Την περσινή χροιά αγωνίστηκε στην Superliga Kosovo με την BashKimi με την οποία είχε σε 26 αγώνες και 32,3 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι, μ.ο 14,1 π, 4,3 Reb, 4 Asist, 1,8 st.
Καλωσορίζουμε τον Julien και του ευχόμαστε μια υγιή και πετυχημένη χρονιά με την ομάδα μας”.

Διεκόπη  το φιλικό του Σαββάτου κόντρα στον Χ. Τρικούπη Μεσολογγίου!

Το σαββατιάτικο φιλικό ανάμεσα στον Κόροιβο και τον Χ. Τρικούπη Μεσολογγίου διεκόπη 10΄΄ πριν τη λήξη της γ΄ περιόδου, με το σκορ στο 74-67 υπέρ του Κοροίβου, ύστερα από λεκτική αντιπαράθεση μέλους του τεχνικού τιμ του Κοροίβου, με την πρόεδρο του Χ. Τρικούπη. Αμέσως μετά το συμβάν ο Χ. Τρικούπης αποφάσισε να αποχωρήσει από το Κλειστό της Ήλιδας! Ο Χ. Τρικούπης σε ανακοίνωσή του μετά το παιχνίδι, έκανε λόγο για λεκτική επίθεση στην πρόεδρο της ομάδας: «Το σημερινό(προχθεσινό) φιλικό κόντρα στο Κόροιβο Αμαλιάδας , διακόπηκε 10″ πριν τη λήξη της 3ης περιόδου και με το σκορ στο 74-67 ύστερα από έντονη λεκτική επίθεση μέλους του σταφ των γηπεδούχων προς τη πρόεδρο μας που ήταν και αρχηγός αποστολής. Ύστερα από αυτό το γεγονός δεν ήταν δυνατό να συνεχιστεί το εν λόγω “φιλικό”. Δυστυχώς για ακόμη μια χρονιά αντιμετωπίζουμε στο ίδιο γήπεδο τις ίδιες λυπηρές καταστάσεις και συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στο άθλημα που υπηρετούμε».

Κόροιβος για Χ. Τρικούπη: «Άτυχη στιγμή, δεν θα δεχθούμε σκιές»!

Ο Κόροιβος με ανακοίνωσή του αναφέρθηκε στο φιλικό με τον Χ. Τρικούπη το οποίο διεκόπη.

Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

«Το τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Α.Σ.Α Κόροιβος ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν προτίθεται να μπει σε δημόσια αντιπαράθεση με οποιαδήποτε ομάδα της κατηγορίας μας, πόσο δε όταν μιλάμε για ένα φιλικό.

Ο αγώνας με την ομάδα του Χ. Τρικούπη ήταν επίσημος φιλικός αγώνας με 3 ορισμένους διαιτητές, που σημαίνει ότι οι κανόνες παιδείας έχουν εφαρμογή κατά την αντικειμενική κρίση τους.

Η απόφαση της ομάδας του Μεσολογγίου να φύγει από το γήπεδο και να διακοπή οριστικά ο φιλικός αγώνας στέρησε και από τους διαιτητές το δικαίωμα να εφαρμόσουν τους αντίστοιχους κανονισμούς, όπως προβλέπεται.

Σε κάθε περίπτωση παραδεχθήκαμε ότι η λεκτική επίθεση ήταν μια άτυχη στιγμή και ζητήσαμε κατά επανάληψη να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ο αγώνας, όμως δεν υπήρχε ανταπόκριση.

Αυτό όμως που δεν θα δεχθούμε , είναι σκιές για την στάση και την συμπεριφορά του κόσμου και της έδρας του κλειστού τις Ήλιδας.

Από το 2010 ο Κόροιβος αγωνίζεται σε επίπεδο Α1 και Α2 εθνικών κατηγοριών σε αυτό το γήπεδο που είναι ένα από τα πραγματικά στολίδια του Ελληνικού μπάσκετ και ουδέποτε δημιούργησε επεισόδια και έκτροπα, γι’ αυτό άλλωστε και στα 4 χρόνια της παρουσίας του στην basket league πήρε 3 βραβεία fair play ή αλλιώς «ευ αγωνίζεσθαι»!!!

Τέλος επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά ότι δεν έχουμε καμία αντιπαράθεση με την συμπαθή ομάδα του Χ. Τρικούπη!!!».