Ηλεία

Kόροιβος Γαστούνης: «Μάχη» για την ζωή του δίνει 67χρονος στα Ιωάννινα

Ο άνδρας εισήχθη με πνευμονία το πρωί της περασμένης Κυριακής στο νοσοκομείο του Πύργου.
Ακούστε το άρθρο

Μάχη για τη ζωή του δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» 67χρονος από τον Κόροιβο της Γαστούνης, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου σε κρίσιμη κατάσταση, αφού πρώτα είχε πέσει σε διαβητικό κώμα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η κόρη του 67χρονου από τον Κόροιβο της Γαστούνης, ο άνδρας εισήχθη με πνευμονία το πρωί της περασμένης Κυριακής στο νοσοκομείο του Πύργου.

Δίπλα του βρισκόταν η κόρη του καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ παρέμεινε εκεί με συνοδό σε κρεβάτι της Παθολογικής κλινικής. Το πρωί της περασμένης Δευτέρας ωστόσο, όταν ξαναπήγε η κόρη του στο νοσοκομείο διαπίστωσε, όπως υποστηρίζει, ότι ο πατέρας της, που πάσχει από διαβήτη, βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση. Η ίδια ζήτησε αμέσως βοήθεια και τη συνδρομή ενός γιατρού, αλλά όπως καταγγέλλει, γιατρός δεν υπήρχε εκείνη την ώρα στην Παθολογική όπως την ενημέρωσαν οι νοσηλεύτριες που βρίσκονταν σε βάρδια. Στη συνέχεια ο μοναδικός γιατρός στην Παθολογική κλινική, ο κ. Αλεξόπουλος, ενημερώθηκε για το συμβάν και αμέσως παρουσιάστηκε και εξέτασε τον ασθενή διαπιστώνοντας την πολύ σοβαρή κατάστασή του.

Ο κ. Αλεξόπουλος έκρινε ότι έπρεπε αμέσως να διασωληνωθεί και από εκείνη την ώρα ξεκίνησε ένα μαραθώνιος για να βρεθεί κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κάτι που τελικά έγινε με το Γ.Ν. Ιωαννίνων. Εκεί ο 67χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα λίγες ώρες μετά την εξέτασή του από τον γιατρό της Παθολογικής της Ν.Μ. Πύργου. Σήμερα εξακολουθεί να βρίσκεται στη Μ.Ε.Θ., με την κατάστασή του να θεωρείται κρίσιμη και οι επόμενες μέρες ή ώρες θα δείξουν αν θα συνέλθει ή όχι από το κώμα στο οποίο βρίσκεται.

Το γεγονός αυτό έρχεται να καταδείξει για ακόμα μια φορά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και ιδιαίτερα αυτό της έλλειψης του ιατρικού προσωπικού, για το οποίο ως γνωστόν γίνεται μεγάλη κινητοποίηση από τους φορείς της Ηλειακής πρωτεύουσας, ώστε να πειστεί το Υπουργείο Υγείας και να δοθούν ειδικά κίνητρα για να εξασφαλιστούν θέσεις γιατρών στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Όλη η επικαιρότητα