Μπάσκετ

Κόροιβος: Μπήκε και έκανε τη διαφορά ο Βύρλας

Το συγκρότημα του Κώστα Δελέγκου έκανε ένα δυναμικό φίνις στο φινάλε των πρώτων 15 αγωνιστικών και σε αυτό συνέβαλαν οι μεταγραφές του χειμώνα (Σιδηροηλίας, Βύρλας), με τον δεύτερο ειδικά να παίζει σημαίνοντα ρόλο σε αυτά τα θετικά αποτελέσματα της ομάδας του.
Ακούστε το άρθρο

Ο Κόροιβος επικράτησε επί του Αγρινίου και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο, έχοντας το πολύ καλό ρεκόρ των εννιά νικών σε δεκαπέντε αγώνες.

Mάλιστα το συγκρότημα του Κώστα Δελέγκου έκανε ένα δυναμικό φίνις στο φινάλε των πρώτων 15 αγωνιστικών και σε αυτό συνέβαλαν οι μεταγραφές του χειμώνα (Σιδηροηλίας, Βύρλας), με τον δεύτερο ειδικά να παίζει σημαίνοντα ρόλο σε αυτά τα θετικά αποτελέσματα της ομάδας του.

Αρχικά ο άλλοτε άσος του Αμύντα ήταν εξαιρετικός στην αναμέτρηση απέναντι στο Αγρίνιο, αφού στα περίπου 19 λεπτά που έμεινε στο παρκέ έφτασε στα όρια του double – double με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 18 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Επίσης ήταν κομβικός στη δεύτερη περίοδο, καθότι κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες από τους ψηλούς της ομάδας της Αιτωλοακαρνανίας, κάτι που βοήθησε την ομάδα του να πάει στην ανάπαυλα με “προίκα” οκτώ πόντων έπειτα από το απόλυτα ισορροπημένο (20-20 το σκορ) πρώτο δεκάλεπτο.

Γενικότερα πάντως η μέχρι τώρα παρουσία του με την φανέλα των Ηλείων είναι επιβλητική όπως αναφέραμε και παραπάνω, αφού στα τέσσερα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί μαζί τους σημειώνει 11 πόντους μέσο όρο, τη στιγμή που είναι και πολύ αποτελεσματικός και στους αιθέρες με 6,5 “σκουπίδια” ανά βραδιά.

Με αυτόν τον τρόπο έχει ανεβάσει σημαντικά τα νούμερά του σε σχέση με το πρώτο διάστημα της σεζόν, στο οποίο ήταν μέλος του πολύ ποιοτικού συνόλου της Ελευθερούπολης, στο οποίο είχε κι εκεί ρόλο παρά την καταπληκτική παρουσία του Τουτζιαράκη. Ακόμη παρά τα νεαρό της ηλικίας του έχει πολύ σημαντική εμπειρία από το πρωτάθλημα της Elite League, αφού έχει αγωνιστεί επίσης με τις φανέλες των Αμύντα και Οίακα Ναυπλίου, ενώ η περυσινή του πολύ καλή σεζόν με τους “πορτοκαλί” (8,8 πόντοι, 9,2 ριμπάουντ) τον καταξίωσε στους πιο ικανούς σέντερ του επίπεδου αυτού, κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό αν αναλογιστούμε το ότι διαθέτει την ευχέρεια να “αναστατώσει” τις αντίπαλες άμυνες με διαφορετικούς τρόπους.

Για να γίνουμε πιο σαφείς ο Βύρλας είναι ένας ψηλός με πολύ καλή τεχνική και αντίληψη, που μπορεί να ποστάρει αλλά και να εκτελέσει με ακρίβεια το PnR, με αποτέλεσμα να συνθέτει ένα υψηλής κλάσης δίδυμο με τον Κώστα Ιατρίδη και να λύνει τα χέρια του Κώστα Δελέγκου.

Όλη η επικαιρότητα