Μπάσκετ

Κόροιβος: Νίκος Παπαρέγκας, ο πρωταγωνιστής!

Ο Νίκος Παπαρέγκας είναι ο απόλυτος φετινός πρωταγωνιστής του Κοροίβου στην Α2!
Ακούστε το άρθρο

Ο Νίκος Παπαρέγκας είναι ο απόλυτος φετινός πρωταγωνιστής του Κοροίβου στην Α2 και η «Πατρίς σπορ» με την βοήθεια του Basketa.gr παρουσιάζει την πορεία του, από την οποία το μόνο που της λείπει, είναι το «βήμα» παραπάνω.

Όταν λες το όνομα «Μαντουλίδης», αυτόματα άπαντες καταλαβαίνουν, ότι… ένα δράμι μπάσκετ θα το ξέρεις, δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι… άμπαλος. Δεν είναι και λίγοι οι παίκτες, που «ξεπήδησαν» από αυτή την Ακαδημία, παρουσιάζοντας πρωταγωνιστές και, εν γένει, αθλητές που βάζουν το δικό τους «λιθαράκι» στην επιτυχία ουκ ολίγων ομάδων, από την Ευρωλίγκα (Κώστας Σλούκας), μέχρι τις χαμηλότερες εθνικές κατηγορίες.

Ο Νίκος Παπαρέγκας δεν μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα, με τον 27χρονο φόργουορντ να έχει πάντοτε ρόλο μεταξύ των «πρώτων βιολιών», όντας σήμερα στον Κόροιβο, στην πιο εύστοχη επιλογή, που θα μπορούσε ίσως να κάνει η ομάδα της Αμαλιάδας. Ο ίδιος έκανε… πάρτι στο Μαρούσι με 28 πόντους και τρία τρίποντα, όντας ασταμάτητος από την άμυνα της ομάδας των Βορείων προαστίων, σε μια αξιοσημείωτη έως τώρα πορεία των Ηλείων, και το Basketa.gr θυμάται την πορεία του, η οποία επιτάσσει ένα «βήμα» παραπάνω.

Η ιστορία με τον Πανιώνιο, η μεγάλη απόφαση και η ευκαιρία για ένα μεγάλο «βήμα»

Μπορεί να θεωρείται υπερβολή για ορισμένους να αναφέρουμε πως αξίζει αυτό το μεγάλο «βήμα», αλλά σκεφτόμαστε και μόνο πόσοι Έλληνες αθλητές, που διαπρέπουν στην Α2, θα μπορούσαν να βρίσκονται στη θέση έναντι των ξένων της Basket League, που έρχονται ως φθηνές και αμφιβόλου ποιότητας λύσεις, για να φύγουν για ένα καλύτερο συμβόλαιο σε χώρες, που δεν υπολογίζονται και ως… μπασκετομάνες, για ένα καλύτερο συμβόλαιο.

Ο Παπαρέγκας έχει δημιουργήσει τη δική του πορεία βήμα προς βήμα, για να φτάσει σε σημείο να είναι εκ των κορυφαίων παικτών της Α2 στη θέση του τη δεδομένη στιγμή, όπως το απέδειξε στο Μαρούσι. Ο πρώτος, που τον εντόπισε και τον έφερε από τη Θεσσαλονίκη, ήταν ο Κώστας Σορώτος, δίνοντάς του την ευκαιρία να φορέσει την φανέλα του Πανιωνίου και να συμβάλει στην επιστροφή του, μετά την πτώση στη Β’ Εθνική. Ο τότε 22χρονος Νίκος Παπαρέγκας δεν την έχασε και πρόσφερε από την πλευρά του για την άνοδο στην Α2, στο πρώτο σκέλος της επιστροφής του Ιστορικού.

Αυτό και μόνο είναι ένα διαβατήριο καριέρας για κάθε παίκτη, αρκεί να μη μείνει σε εκείνη του τη θητεία και να την αξιοποιήσει. Ο Έλληνας φόργουορντ δεν ήθελε απαραίτητα να μείνει στην Αττική και του άρεσε να δοκιμάζει την τύχη του, συνεχίζοντας στο Μεσολόγγι με τον Χαρίλαο Τρικούπη και γνωρίζοντας την «εκτόξευση» της αξίας του στον ΕΦΑΟΖ, στο πλευρό ενός ακόμη προπονητή, που γνωρίζει πώς να αναδεικνύει παίκτες, ήτοι του Τάκη Ζήβα, με την τότε πορεία της ομάδας του Ζωγράφου στη Β’ Εθνική να έχει ως ένα εκ των πιο αξιοσημείωτων κομματιών της, τη δική του παρουσία.

Η συνέχεια ήταν το ίδιο καλή στον Πρωτέα Βούλας, για να δοκιμάσει επί της ουσίας για πρώτη φορά σε σημαντικό ρόλο στην Καρδίτσα στην Α2, αποτελώντας έναν εκ των καλύτερων σε μια πορεία, που μπορεί να μην έφερε τη διάκριση, αλλά ήταν ο προπομπός της φετινής επένδυσης των Θεσσαλών, με στόχο την παρουσία στην Basket League. Κι εκεί, που θα μπορούσε να περιμένει πολλές ομάδες με επιδιώξεις στην επόμενη χρονιά, ο Κόροιβος κατάφερε να τον «τσιμπήσει», γνωρίζοντας εξαρχής πως είχε… λίρα εκατό στο ρόστερ του.

Οι παίκτες του Κώστα Δελέγκου μετρούν ήδη ρεκόρ 4-2 στην φετινή Α2, με τον Παπαρέγκα να κάνει κάθε άμυνα… να υποφέρει, σημειώνοντας έως τώρα κατά μέσο όρο 18.8 πόντους, με 5.3 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ ανά παιχνίδι, με τα στατιστικά επίσης να μιλούν από μόνα τους. Όχι μόνο για το πώς πορεύεται σε αυτή τη σεζόν, αλλά και για το τι αξίζει για το μέλλον…

Όλη η επικαιρότητα