Πολιτική

Κοροναϊός: Ο Κικίλιας στη Θεσσαλονίκη για το πρώτο κρούσμα του Covid-19

Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Υπουργείο Υγείας, σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας το θέμα του κοροναϊού. Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Γιάννης Κωτσιόπουλος και Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Υπουργός Υγείας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 17:00 στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα εντοπίστηκε το πρώτο θετικό κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια 38χρονη στη Θεσσαλονίκη, η οποία βρέθηκε θετική στον ιό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη βόρεια Ιταλία. Δεν κινδυνεύει η ζωή της, ενώ ο ΕΟΔΥ έχει ήδη επικοινωνήσει με όλα τα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή μαζί της τα οποία απομονώνονται οικειοθελώς. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του νοσοκομείο, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και δεν πρέπει να δημιουργηθεί καμία αναστάτωση ή πανικός.

via

Όλη η επικαιρότητα