Κόσμος

Κοροναϊός: Πανικός στην Ιταλία – Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ

Ακούστε το άρθρο

Οι θάνατοι στη γειτονική Ιταλία έχουν φτάσει τους τέσσερις, ο τελευταίος στο Μπέργκαμο, ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν πλέον τα 150.

Σε 11 πόλεις της Βόρειας Ιταλίας, οι 10 στην περιοχή Lombardy και η μία στο γειτονικό Veneto, 50.000 άνθρωποι είναι σε καραντίνα από την Παρασκευή το βράδυ και η αστυνομία να περιπολεί στους δρόμους και πρόστιμα να επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν τον περιορισμό.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε ζήτησε από τους πολίτες να μην καταληφθούν από πανικό και να ακολουθούν τις οδηγίες των κέντρων, αλλά αυτό μάλλον δεν γίνεται.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο Έλληνας πρόξενος είπε πως “εχθές (σ.σ Κυριακή) έτρεξε ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ. Πανικός, όπως στις ταινίες, δεν υπάρχει ακόμα. Σήμερα, όμως, που ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει μάλλον θα υπάρξει πανικός”.

Κοροναϊός: Πανικός στην Ιταλία - Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ
Ιταλία Κοροναϊός 2

Όσον αφορά τη γενικότερη αντίδραση των Ιταλών ο Νίκος Σάκκαρης είπε ότι “”έχασαν τη μπάλα”, δεν μπορούν να βρίσκουν τον ασθενή “μηδέν”. Λέγεται ότι όλα ξεκίνησαν από έναν άνθρωπο αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που δεν συνδέονται μεταξύ τους”.

Ιταλία Κορωναϊός 3

via

Όλη η επικαιρότητα