Κόσμος Υγεία

Κοροναϊός: Ραγδαία η εξάπλωσή του

Ακούστε το άρθρο

«Το υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει να παρακολουθεί για ύποπτα συμπτώματα στα αεροδρόμια Νχα Τρανγκ και Ντανάνγκ, όπου πολλοί Κινέζοι επισκέπτες φθάνουν», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Νγκουγιέν Τρουόνγκ Σον.

«Όλοι οι επισκέπτες από τις περιοχές όπου καταγράφονται κρούσματα θα βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση και πρέπει να υποβληθούν σε ιατρικούς ελέγχους», πρόσθεσε ο υπουργός.

Κίνα: Αυτή τη φορά δεν θα κρύψουμε την αλήθεια

«Οι κινεζικές αρχές εκφράζουν τη βούληση να συνεργασθούν με πιο διαφανή τρόπο και πιο γρήγορα απ’ ό,τι είχαν κάνει κατά την επιδημία του SARS», εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντουάλ Φλαό, διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Γενεύης. «Είναι μια στάση ριζικά διαφορετική σε σχέση με το 2003, έστω κι αν εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων που έχει προκαλέσει ο κοροναϊός και το ενδεχόμενο ο αριθμός αυτός να έχει υποεκτιμηθεί».

Την εποχή του SARS, οι κινεζικές αρχές είχαν χρειαστεί μήνες για να ειδοποιήσουν για τη νόσο και είχαν αρχικά εμποδίσει την πρόσβαση ειδικών του ΠΟΥ στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ, όπου αυτή είχε εμφανισθεί.

Το Πεκίνο, αντιλαμβανόμενο ότι η στάση του θα συγκριθεί με εκείνη που είχε τηρήσει τότε, φαίνεται αποφασισμένο να μην επαναλάβει τα λάθη του 2003.

Όλη η επικαιρότητα